Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Ακαδημία Πλάτωνος, στις 20 και 21/6

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Ακαδημία Πλάτωνος, στις 20 και 21/6

Δηλώστε συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας διαγωνισμού και κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού, στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Ακαδημία Πλάτωνος", το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουνίου. Μπορείτε να βρεθείτε εκεί όποια από τις δύο μέρες επιθυμείτε, αλλά και όποια ώρα, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα δείτε παρακάτω. Δείτε τους νικητές του διαγωνισμού.

Οι νικητές:

ΑΣΗΜΙΝΑ ΚΟΥΤΡΟΥΛΑ

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΑΡΓΥΡΩ ΒΑΓΙΑ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΚΑΛΙΤΣΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΣΕΚΑ

 

Φεστιβάλ ελληνικού και παγκόσμιου παραμυθιού ...και όχι μόνο!

Ένα μεγάλο ταξίδι στην παιδική λογοτεχνία ξεκινάει με αφορμή κυρίως το ελληνικό και παγκόσμιο παραμύθι και τη σπουδαιότητα και τη συμβολή του στην ένταξη του παιδιού στον πολιτισμό, από τις 6 Ιουνίου και μέχρι τις 5 Ιουλίου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ''ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ'', σ' ένα παραμυθένιο σκηνικό με οικοδεσπότες τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών, στους διαμορφωμένους χώρους.

Ένα μεγάλο, σύνθετο και πρωτότυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά με καθημερινές δράσεις και ολοήμερο πρόγραμμα τα Σαββατοκύριακα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλεγμένες παιδικές θεατρικές παραστάσεις, βιωματικά διαδραστικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών με φυσικά όργανα, κουκλοθέατρο, δημιουργικά παιχνίδια με εκπλήξεις εμπνευσμένα από τα παραμύθια , ειδικά προγράμματα ομιλίας, κινηματογραφικές ταινίες, θέατρο σκιών, χοροθέατρο, και θεματικές δράσεις.

Η παραγωγός και υπεύθυνη του Φεστιβάλ κ. Γιούλη Ηλιοπούλου μιλά στο Mama365

Πόσο ανάγκη έχουν τα σημερινά παιδιά από παραμύθια;

Τα παιδιά έχουν πάντα ανάγκη τα παραμύθια, τα πολύ σημαντικά μηνύματα του προσφέρονται στα παιδιά χωρίς στείρο διδακτισμό αλλά με ένα μαγικό τρόπο που μόνο στα παραμύθια συμβαίνει. Δυστυχώς βλέπω πολλά καινούργια προγράμματα για παιδιά που εμπεριέχουν βία και κανένα σημαντικό μήνυμα.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των γονιών στο ταξίδι των παιδιών στα Παραμύθια;

Οι γονείς πρέπει να είναι συνταξιδιώτες με τα παιδιά σε όλες τους τις δραστηριότητες. Εκείνοι θα οδηγήσουν τα παιδιά τους στον πολιτισμό και θα μοιραστούν υπέροχες στιγμές σημαντικές για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Πολλές φορές και εμείς οι μεγάλοι μαθαίνουμε απ' τα παιδιά.

Γιατί είναι σημαντικό να έρθουν όλοι στο 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού;

Το φεστιβάλ είναι φτιαγμένο με πολύ αγάπη από μία ομάδα εξειδικευμένων και έμπειρων ανθρώπων, προσφέρει ψυχαγωγικά αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν γονείς και παιδιά. Το μήνυμα του φεστιβάλ μας είναι ότι η ένταξη του παιδιού στον πολιτισμό από μικρή ηλικία είναι το όπλο ενάντια στα κοινωνικά προβλήματα και το εισιτήριο για μια πιο φωτεινή παιδική κοινωνία. Γι' αυτό το λόγο εκτός από επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών κούκλας και μαριονέτας, βιωματικά διαδραστικά προγράμματα και εργαστήρια υπάρχουν και ομιλίες από ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και άλλους επιστήμονες για θέματα που απασχολούν όλους τους γονείς.

Το πρόγραμμα για το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουνίου

20/6 ΣΑΒΒΑΤΟ, 15.00-21.00

ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ 17.00-20.30

ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Με τους ήρωες των παραμυθιών.3 €Ομιλίες - Αναλόγια- facepainting- παραμυθοκεράσματα
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Εργαστήρι παραμυθιών-Δημιουργικά παιχνίδια 17.00-20.30π.μ2€

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

15.30 Παιδική κινηματογραφική ταινία «Το παιδί Ζιγκ-Ζαγκ» 3€
17.00 "Το διατροφονήσι" Αφήγηση- εργαστήριο ζωγραφικής και πρακτικές συμβουλές για γονείς από τη διατροφολόγο Μαίρη Σελανίκη
18.00 I.B.M. YOUTH Η Διεθνής Σχολή των Μάγων, Παράσταση-μαθήματα ταχυδακτυλουργίας, 5€
19.30-20.30 «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» μουσική-τραγούδι φωνή πιλότου: ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ-Μαριονέττες Γκότση 5€
Φουαγιέ: 15.30-17.00 facepainting. Θέμα οι ήρωες των παραμυθιών Δωρεάν Δραστηριότητα

21/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 10.30-21.00

ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ 10.30-14.00 και 17.00-20.30

ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑΜε τους ήρωες των παραμυθιών.3 €Ομιλίες - Αναλόγια- facepainting- παραμυθοκεράσματα
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ10.30-14.00μ.μ. και 17.00-20.30Εργαστήρι παραμυθιών-Δημιουργικά παιχνίδια π.μ, 2€

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

11.00 Εργαστήρι κούκλας: Δημιουργήστε την κούκλα σας ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΙ 4€
12.30 «Το πράσινο παραμύθι»παραμυθένιο διαδραστικό πρόγραμμα για τη διατροφή στην παιδική ηλικία – Μαριέττα Μιχαήλ- Παναγιώτα Μίαρη- Κώστας Στοφορός. 4€
13.30<Ο ΠΟΛΥΦΑΓΟΥΛΗΣ> Θεατρική διαδραστική παράσταση για την διατροφή και παιδική παχυσαρκία – Βασιλική Ανδρέου Κυριακουλάκη 5€
15.00 Παιδική Κινηματογραφική Ταινία «Κauwboy: το αγόρι με την καλιακούδα» 3€
16.30 Εργαστήρι κινηματογράφου-κινηματογραφικό παιχνίδι Σπύρος Δομαζάκης 3€
17.30 Ρατσισμός και διαφορετικότητα με τους Σαμουήλ Ακίνολα και Στέφανο Μουαγκιέ Είσοδος ελεύθερη
18.00 «ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ»Θέατρο σκιών –ΦΩΣΤΗΡΕΣ 5€
19.30 «Η ΜΥΛΩΝΟΥ»-Ελληνικά λαϊκά παραμύθια,Θεατρική παράσταση - ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ. 5€
Φουαγιέ: 16.30-17.30 facepainting. Θέμα οι ήρωες των παραμυθιών Δωρεάν Δραστηριότητα

Στόχος της δημιουργικής ομάδας είναι μέσα από την ψυχαγωγία των παιδιών αλλά και των γονέων να δοθούν οι ευκαιρίες να ανακαλύψουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους τρόπους καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ τους αλλά και να ενημερωθούν για την σωστή αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στις παιδικές κοινότητες: Μπούλινγκ, ρατσισμός κακή χρήση του διαδικτύου εξάρτηση κ.α.

Το μήνυμα του Φεστιβάλ είναι ότι η ένταξη των παιδιών στον πολιτισμό και στην δημιουργικότητα που θα αποτελεί το μεγάλο όπλο για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων και το εισιτήριο για μια πιο φωτεινή παιδική κοινωνία.

Μια ομάδα από παιδοψυχολόγους, κοινωνιολόγους και προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών μαζί με επιλεγμένους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, συγγραφείς, σκηνοθέτες και δημιουργούς αξιόλογων παιδικών θεαμάτων θα είναι συνταξιδιώτες με όλους όσους επιλέξουν να βρεθούν σ' αυτό το παραμυθένιο ταξίδι...

Ακαδημία Πλάτωνος: Μαραθωνομάχων 8 & Σπ. Πάτση, Βοτανικός. Τηλ.210 4830330.

v