Τι να κάνω το Σαββατοκύριακο με το παιδί; 5 οικονομικές προτάσεις

Τι να κάνω το Σαββατοκύριακο με το παιδί; 5 οικονομικές προτάσεις

Αν δεν καταφέρετε να αποδράσετε απ' την Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο -ή αν η απόδρασή σας περιοριστεί σε μια μονοήμερη εξόρμηση- δεν θα μείνετε παραπονεμένοι. Αυτό το καλοκαιρινό διήμερο τα παιδιά από 5 έως 15 ετών έχουν πολλά δημιουργικά -και πολύ οικονομικά- ραντεβού διασκέδασης. Φεστιβάλ Παραμυθιού στον Βοτανικό, Θαλασσόκοσμος στα Aηδονάκια και εργαστήριο δημιουργίας ταινίας κινουμένων σχεδίων, οικολογική ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια φυτών στο πάρκο Τρίτση και το 4ο Φεστιβάλ elamazi στο πράσινο Άλσος Κηφισιάς περιμένουν ενήλικες και δραστήριους μπόμπιρες στις 13 και 14 Ιουνίου.

Τα παιδιά μαθαίνουν, αγαπούν και καλλιεργούν φυτά στο πάρκο Τρίτση

Στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, τις Κυριακές χτίζεται οικολογική συνείδηση. Κι αν εσείς είστε πλήρεις γνώσεων και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, τα παιδιά από 5 έως 12 ετών έχουν σίγουρα πολλά να πάρουν απ' το πρόγραμμα «Στο βάθος... κήπος». Εκμάθηση κηπουρικής, γνωριμία με τη φύση και τους κατοίκους της, οικολογική ευαισθητοποίηση και... πολλά λασπωμένα χεράκια γεμίζουν τα πρωινά της Κυριακής το πάρκο. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

Πότε: Κυριακές στις 11.00.

Που: Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» , στο Κτίριο Natura.

Είσοδος: Ελεύθερη.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Τα παιδιά φτιάχνουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους

Από το τέλος Απριλίου, μια πρωτότυπη έκθεση λαμβάνει χώρα τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου κάτω απ' την Ομόνοια, στην πλατεία Θεάτρου. Το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών συνεργάζεται με το περιοδικό δρόμου Σχεδία και όλοι μαζί διοργανώνουν την έκθεση Παράξενες Πόλεις: Αθήνα. Στο πλαίσιο των εργαστηρίων της έκθεσης, αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα "Κι όμως, η Αθήνα κινείται". Παιδιά από 7 έως 14 ετών θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τη δική τους ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστές τα κτίρια της πόλης.

Πότε: Σάββατο 13 και Κυριακή 14/06, 12:00-14:00.

Πού: Διπλάρειος Σχολή, Πλατεία Θεάτρου 3, Αθήνα.

Είσοδος: Ελεύθερη.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της έκθεσης εδώ.

Το Luna Park «Αηδονάκια» βάζει τα καλοκαιρινά του

Το θεματικό, καλοκαιρινό πάρκο Athens Holiday Park ενώνει τις δυνάμεις του με το γνωστό Luna Park «Αηδονάκια» και μαζί παρουσιάζουν τον Θαλασσόκοσμο. Αυτό το Σάββατο (13 Ιουνίου) εγκαινιάζεται ο Θαλασσόκοσμος και περιμένει τα πιτσιρίκια να παίξουν στα φουσκωτά, στη μεγάλη κατασκευή «Το τρελοκάραβο των Πειρατών» και στις θαλασσοτσουλήθρες. Επίσης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν ηλεκτρονικά στο μεγαλύτερο ενυδρείο της Ανατολικής Μεσογείου –το ενυδρείο της Κρήτης.

Πότε: Σάββατο - Κυριακή 10:00 - 23:00 (και καθημερινές 16:00 - 23:00).

Πού: Ανδρέα Παπανδρέου και Διονύσου 155, Μαρούσι.

Μάθετε περισσότερα εδώ κι εδώ.

Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Ακαδημία Πλάτωνος

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Ακαδημία Πλάτωνος» ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες ένα μεγάλο ταξίδι στην παιδική λογοτεχνία, με αφορμή παραμύθια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Οικοδεσπότες του Φεστιβάλ Παραμυθιού είναι οι πρωταγωνιστές των ιστοριών. Παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, θέατρο σκιών, χοροθέατρο, βιωματικά διαδραστικά προγράμματα, κουκλοθέατρο και πολλά ακόμη περιμένουν μικρούς και μεγάλους στη σκηνή και τον υπαίθριο χώρο του Πολυχώρου. Τα Σαββατοκύριακα, το πρόγραμμα είναι ολοήμερο και το κόστος συμμετοχής στις εκδηλώσεις κυμαίνεται από 2 μέχρι 5 ευρώ.

Και τις δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου, στον προαύλιο χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος στήνονται «παραμυθοπαιχνίδια», εργαστήρια και δραστηριότητες και στην κεντρική σκηνή παίζονται παραστάσεις, προβάλλονται ταινίες και γίνονται δημιουργικές δραστηριότητες και εργαστήρια.

Πότε: Σάββατο 15.00-21.00 και Κυριακή 10.30-21.00.

Πού: «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ», Μαραθωνομάχων 8 & Σπ. Πάτση, Βοτανικός.

Είσοδος: 2,3 ή 5 ευρώ, ανάλογα με το πρόγραμμα/παράσταση που θα επιλέξετε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4830330.

Φεστιβάλ elamazi στο Άλσος Κηφισιάς

Σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και επιλεγμένους θεατρικούς συνεργάτες, το 4ο Φεστιβάλ elamazi έχει ετοιμάσει ένα πλήθος δρώμενων αφιερωμένων σε ολόκληρη την οικογένεια για να γιορτάσει την έλευση του καλοκαιριού. Μέσα στο δροσερό και καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς, θα πραγματοποιηθούν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, παραστάσεις καραγκιόζη, εργαστήρια εικαστικών, μουσικοκινητικής, παραδοσιακής μουσικής και οργάνων, χορού, παιχνίδια μικρών - μεγάλων, αθλοπαιδιές, ταχυδακτυλουργικά και πολλά ακόμη.

Πότε: Κυριακή 14 Ιουνίου, από τις 10.00 έως τις 22.00.

Πού: Άλσος Κηφισιάς.

Είσοδος: 6 ευρώ από το ταμείο και 5 ευρώ αν πάρετε το εισιτήριό σας από τα σημεία προπώλησης.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

v