Παιδική κακοποίηση το τρύπημα αυτιών στα μωρά σύμφωνα με τους Βρετανούς

Παιδική κακοποίηση το τρύπημα αυτιών στα μωρά σύμφωνα με τους Βρετανούς

Περίπου 30.000 άνθρωποι στη Μ. Βρετανία υπογράφουν αίτημα προς την κυβέρνηση, προκειμένου να απαγορευτεί δια νόμου το τρύπημα αυτιών των μωρών, χαρακτηρίζοντάς το παιδική κακοποίηση.

Αίτημα προς την βρετανική κυβέρνηση έχει συνταχθεί στη Μ. Βρετανία, στο οποίο περισσότεροι από 30.000 πολίτες την τελευταία εβδομάδα συνυπογράφουν, προκειμένου να απαγορευτεί δια νόμου το τρύπημα των αυτιών μωρών και μικρών παιδιών.

Η καμπάνια ξεκίνησε από μία μαμά, στην ιστοσελίδα 38 Degrees, η οποία υποστηρίζει πως η πρακτική αυτή αποτελεί μία μορφή «παιδικής κακοποίησης» και ζητά από τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας να ανταποκριθεί στο αίτημα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κείμενο της καμπάνιας «τα μωρά υπόκεινται σε τρομερό πόνο και φόβο χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Η πρακτική αυτή δεν υπηρετεί κανέναν άλλον σκοπό, παρά μόνο να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία των γονιών. Άλλες μορφές σωματικού πόνου στα παιδιά θεωρούνται παράνομες –το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για το τρύπημα των αυτιών.»

Οι υποστηρικτές της καμπάνιας ζητούν από τον πρωθυπουργό της χώρας να θέσει ένα κατώτατο ηλικιακό όριο για το τρύπημα των αυτιών και το piercing γενικότερα.

Καθώς το αίτημα αυτό έχει πλέον πάρει μεγάλες διαστάσεις, ο Mark Tami, μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων. Όπως ο ίδιος είπε «το ερώτημα είναι, ποια ηλικία είναι κατάλληλη; Σίγουρα ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί δεν έχει την δυνατότητα να συναινέσει στην διαδικασία.»

Κάποιοι γονείς στα social media έχουν εκφράσει τις δικές τους απόψεις, λέγοντας ότι προτιμούν να αφήσουν το παιδί τους να αποφασίσει μόνο του για το σώμα του, ενώ δεν ήταν λίγοι που είπαν ότι το παιδί πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 ετών για να τρυπήσει τα αυτιά του.

Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν ότι το αν θα τρυπήσει ή όχι ένας γονιός τα αυτιά του μωρού του δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Το έχουν, εξάλλου, κάνει και πολλοί διάσημοι γονείς, όπως η Kim Kardashian και η Gisele Bündchen (φωτο).

 

Πόσο επικίνδυνο είναι, όμως, το τρύπημα των αυτιών ενός μωρού;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, οι γονείς θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το παιδί να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να καθαρίζει σωστά μόνο του τα αυτιά του. Αν, πάντως, οι γονείς αποφασίσουν να τρυπήσουν τα αυτιά του μωρού τους, θα πρέπει να φροντίσουν να το κάνουν με ασφάλεια: να αγοράσουν χρυσά σκουλαρίκια για το παιδί για να αποφύγουν τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης και να τα καθαρίζουν τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, για μερικές μέρες μετά το τρύπημα, ώστε να μη μολυνθούν.

Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Πηγή: buzzfeed

v