8+1 ερωτήσεις για την ασφάλεια του παιδιού στην κατασκήνωση

8+1 ερωτήσεις για την ασφάλεια του παιδιού στην κατασκήνωση

Η κατασκήνωση αποτελεί έναν από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους να περάσουν τα παιδιά το καλοκαίρι τους, ενώ είναι και μία καλή λύση για τους γονείς που εκείνο το διάστημα θα εργάζονται. Πριν, όμως, καταλήξετε στην κατασκήνωση που θα επισκεφθεί για μία, δύο ή τρεις εβδομάδες το παιδί σας, θα πρέπει να ελέγξετε ότι αυτή πληροί κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Κάποιες σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει εκ των προτέρων να κάνετε στους υπεύθυνους της κατασκήνωσης, σχετικά με την ασφάλεια που παρέχουν, είναι οι εξής:

Διαθέτει η κατασκήνωση ιατρείο; Μία καλή κατασκήνωση επιβάλλεται να διαθέτει έστω ένα μικρό ιατρείο με γιατρό και νοσοκόμα.

Τι γεύματα προσφέρονται στα παιδιά; Πόσο συχνά προσφέρεται κρέας ή γλυκό; Τι γίνεται στην περίπτωση που το παιδί δεν τρώει κάποιο φαγητό; Εννοείται ότι πρέπει να ενημερώσετε την κατασκήνωση αν το παιδί σας έχει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο.

Ποια είναι τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζεται να έχει μαζί το παιδί σας στην κατασκήνωση (σεντόνια, κουβέρτα, ρούχα, πετσέτες, μαγιό κ.τ.λ.) και κατά πόσο χρειάζεται να έχει κάποιο μικρό «τσαντάκι-φαρμακείο» ή αντισηπτικά μαντηλάκια. Εννοείται ότι θα ενημερώσετε την κατασκήνωση αν το παιδί σας παίρνει κάποια φάρμακα.

Υπάρχει τράπεζα στην κατασκήνωση; Ή έστω κάποιο μέρος στο οποίο να μπορεί το παιδί να αφήσει με ασφάλεια κάποια χρήματα;

Σε ποια κατάσταση είναι οι εγκαταστάσεις; Αξιολογήστε οι ίδιοι τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, ελέγξτε τους χώρους των δραστηριοτήτων, τις τουαλέτες, το εστιατόριο και πόσους χώρους σκίασης παρέχουν.

Από ποιους στελεχώνεται το προσωπικό; Ρωτήστε αν πρόκειται για παιδαγωγούς, γυμναστές και γενικώς ενημερωθείτε για την εμπειρία των ατόμων που θα φροντίζουν το παιδί σας γι’ αυτό το διάστημα.

Πώς αντιδρούν όταν συμβεί ένα ατύχημα σε κάποιο παιδί; Επικοινωνούν αμέσως με τον γονιό ή λύνουν το πρόβλημα μόνοι τους χωρίς να αναστατώσουν την οικογένεια;

Σκοπεύουν να κάνουν εκδρομές σε άλλα μέρη, π.χ. σε κάποιο δάσος; Ενημερώνονται οι γονείς για τις εκδρομές αυτές; Ποιοι θα συνοδεύουν τα παιδιά και τι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν εκεί;

Κάντε έρευνα αγοράς. Βρείτε άλλους γονείς που έχουν στείλει τα παιδιά τους στην συγκεκριμένη κατασκήνωση και ρωτήστε τους πόσο ευχαριστημένοι ήταν από την ασφάλεια που αυτή παρέχει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v