Εύκολες και πρωτότυπες κατασκευές με κουμπιά!

Εύκολες και πρωτότυπες κατασκευές με κουμπιά!

Δεν φαντάζεστε πόσα πράγματα μπορείτε να κατασκευάσετε χρησιμοποιώντας παλιά κουμπιά που σας έχουν ξεμείνει στο κουτί με τα ραφτικά σας. Λίγη φαντασία και πολλή όρεξη για δημιουργία επαρκούν για να φτιάξετε με τα χεράκια σας 6 καταπληκτικές και οικονομικές κατασκευές. Αν έχετε βαρεθεί τη ρουτίνα και χρειάζεστε μια μικρή αλλαγή στο σπίτι, αυτές θα ανανεώσουν εύκολα και γρήγορα τον χώρο και την γκαρνταρόμπα σας.

Κολιέ από κουμπιά

Για ένα τέλειο κολιέ από κουμπιά, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε μια λεπτή ή χοντρή αλυσίδα λαιμού, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Στη συνέχεια, τοποθετείστε στις άκρες της ένα σετ κουμπώματος χρησιμοποιώντας μια πένσα και περάστε στην αλυσίδα τα κουμπιά. Αφού κλείσετε καλά με την πένσα τις άκρες του, ώστε να μην φεύγουν από την αλυσίδα τα κουμπιά, το κολιέ σας θα είναι έτοιμο.

Κορνίζα με μονόγραμμα

Τέρμα πια οι μονότονες κορνίζες… καιρός για κάτι πιο φρέσκο! Από ένα κάδρο οποιουδήποτε χρώματος ή σχήματος, αφαιρέστε το χαρτόνι της βάσης του και σχηματίστε ένα μονόγραμμα (για παράδειγμα το αρχικό γράμμα του ονόματος του παιδιού σας). Σε αυτό, κολλήστε κουμπιά διαφόρων μεγεθών και, όταν ενώσετε ξανά τα κομμάτια του κάδρου, κρεμάστε το στον τοίχο ή βάλτε το πάνω στο αγαπημένο σας έπιπλο.

Διακόσμηση μπλούζας

Μήπως έχετε βαρεθεί τις παλιές σας μπλούζες; Ανανεώστε τα ρούχα σας με λίγα μικρά ή μεγάλα κουμπιά. Για αρχή, διαλέξτε κουμπιά στα αγαπημένα σας χρώματα και αργότερα, ράψτε τα επάνω στο ύφασμα της μπλούζας, σχηματίζοντας κάποιο σχέδιο ή απλώς γεμίστε ένα «κενό» σημείο του ρούχου.

Ευχετήρια κάρτα


Κάθε χρόνο, οι ευχετήριες κάρτες είναι κοινότυπες και τους λείπει κάτι το ιδιαίτερο. Αν επιθυμείτε να κάνετε μια εντυπωσιακή ευχετήρια κάρτα γενεθλίων ή γάμου, τοποθετείστε στο πλάι, σε κάθετη διάταξη, 6 διαφορετικά κουμπιά, χρησιμοποιώντας κόλλα και πιέστε τα να ενωθούν με την κάρτα.

Παιχνίδι «Ένωσε τα χρώματα»

Ένας ξεχωριστός τρόπος διασκέδασης του παιδιού σας, αποτελεί το αυτοσχέδιο παιχνίδι αντιστοίχισης χρωμάτων. Για να το κατασκευάσετε, πρέπει να σχεδιάστε με μαρκαδόρους σε μια κόλλα χαρτί μερικά λουλούδια και να χρωματίστε το εσωτερικό τους. Σε ένα μπολ, τοποθετείστε κουμπιά με τα αντίστοιχα χρώματα των μαρκαδόρων και στη συνέχεια δώστε το στο παιδάκι σας, ζητώντας του να ταιριάξει τα κουμπιά με τα χρώματα των μαρκαδόρων, επάνω στο σκίτσο.

Διακόσμηση γλάστρας και παλιάς κορνίζας

Βαρεθήκατε τις παλιές σας κορνίζες και γλάστρες; Κανένα πρόβλημα, εφόσον μπορείτε να ανανεώστε την εμφάνισή τους χρησιμοποιώντας πανέμορφα κουμπιά. Θα χρειαστείτε μονάχα τη γλάστρα/κορνίζα, στην οποία θα κολλήστε, σε διάσπαρτα σημεία, ποικιλόμορφα κουμπιά. Επίσης, μπορείτε ακόμα και να κάνετε σχεδιάκια, αν τοποθετήσετε τα κουμπιά με περίεργη σειρά.

Πηγή: popsugar.com

v