4 οικονομικές εκδρομές για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού

4 οικονομικές εκδρομές για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού

Δεν μας αρέσει καθόλου ούτε να το συνειδητοποιούμε, ούτε να το παραδεχόμαστε, αλλά το φετινό καλοκαίρι οδεύει προς τη ληξη του. Δύο Σαββατοκύριακα έχουν απομείνει και, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, στην περίπτωση που θέλετε να αποδράσετε, έχει μείνει όλο κι όλο ένα: το επόμενο. Γι' αυτές τις ημερομηνίες λοιπόν -με άφιξη Παρασκευή 28 Αυγούστη και αναχώρηση Κυριακή 30- βρήκαμε και σας προτείνουμε τέσσερις... στεριανούς προορισμούς με δωμάτια (εμείς ψάξαμε για τρίκλινα) σε πολύ λογικές τιμές, για την τελευταία (;) σας καλοκαιρινή, οικογενειακή απόδραση.

Ταξιδάκι στο Γαλαξίδι

(Φωτογραφία: ioannisevagelou.files.wordpress.com)

Θα χρειαστεί να οδηγήσετε για 2μιση ώρες περίπου (κάνοντας αν θέλετε μια στάση για καφεδάκι στην Ιτέα), αλλά όλα τα ωραία απαιτούν θυσίες, σωστά; Αφήστε πίσω σας την πρωτεύουσα και κατευθυνθείτε προς το νομό Φωκίδος και το παραθαλάσσιο Γαλαξίδι.

Το Γαλαξίδι, χτισμένο σε δύο λοφίσκους και απλωμένο μέχρι τη θάλασσα, συνδυάζει στοιχεία νησιωτικής γραφικότητας και πλούσιας, βουνίσιας βλάστησης. Τα παλιά καπετανόσπιτα -ίχνος της ιστορικής σχέσης της κωμόπολης με τη θάλασσα και τη ναυτιλία- τα στενά σοκάκια και τα δύο φυσικά του λιμάνια, η Αγορά και ο Χηρόλακας, συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό ησυχαστήριο για τους εκδρομείς.

Κάντε τις (κοντινές) βουτιές σας στην οργανωμένη και οικογενειακή παραλία Καλαφάτη ή στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου και, αν είστε ορεξάτοι για περπάτημα και καθαρό αέρα, αφιερώστε ένα πρωινό για πεζοπορία στο δάσος απέναντι από το λιμάνι της Αγοράς.

Διαμονή: Στο Γαλαξίδι θα βρείτε οικονομικές ευκαιρίες διαμονής σε περιποιημένα δωμάτια με θέα στη θάλασσα, που θα σας αποζημιώσουν για την απόσταση. Ενδεικτικά, μία τριμελής οικογένεια, μπορεί να διανυκτερεύσει για δύο βράδια στο Filoxenia Studios έναντι 84 ευρώ (ή 42 ευρώ ανά βραδιά) ή στο Ξενοδοχείο Πόρτο Λουρμπά με 102 ευρώ, ήτοι 51 ανά βράδυ.

Βουτιές στην Βόρεια Εύβοια

 

Η Εύβοια είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος, που βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. Αν δεν την έχετε ήδη επισκεφτεί, πάρτε το απόφαση χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεκάδες πόλεις και χωριά της Εύβοιας θα μπορούσαν να θεωρηθούν ιδανικοί προορισμοί –εμείς, επιλέγουμε τη Λίμνη και τις κοντινές της Ροβιές για μια διήμερη οικονομική και απόδραση στη Βόρεια Εύβοια.

Η Λίμνη είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στη βορειοδυτική ακτή της Εύβοιας, με παραδοσιακά ταβερνάκια, χαριτωμένο παραλιακό δρόμο και κουκλίστικη ατμόσφαιρα. Βορειότερά της βρίσκονται οι Ροβιές –προορισμός δημοφιλής σ’ αυτή την πλευρά της Εύβοιας- που προσφέρουν οικονομική διαμονή και αποτελούν στρατηγικό σημείο για εξορμήσεις στα πέριξ.

Εφόσον θα πάτε για δύο μόλις ημέρες, δικαιούστε να βαρεθείτε να απομακρυνθείτε, μπορείτε επομένως να κάνετε τις βουτιές σας στην ευρύχωρη παραλία των Ροβιών. Αν θέλετε να κάνετε μερικά έξτρα χιλιόμετρα, μπορείτε να οδηγήσετε μέχρι τις παραλίες της Λιχάδας, όπου τα Γιάλτρα, ο Άγιος Γεώργιος και το Γρεγολίμανο συνδυάζουν πεντακάθαρα νερά και σκιές από τα δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Αν έχετε όρεξη να εκδράμετε, επισκεφτείτε τα πράσινα χωριουδάκια της ενδοχώρας, όπως η Σκεπαστή και οι Κεχριές.

Διαμονή: Οικονομικά δωμάτια θα βρείτε στο Lappas Rooms, με 60 ευρώ για τρία άτομα, αλλά θα πρέπει να βιαστείτε γιατί η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη. Στο Ξενοδοχείο Ροβιές, μπορείτε να διανυκτερεύσετε για δύο βράδια με μόλις 84 ευρώ και στο Leventis Apartments θα δώσετε μόλις 40 ευρώ τη βραδιά για ένα τρίκλινο.

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη

Σε απόσταση 170 χιλιομέτρων από την Αθήνα, κοντά στην Ερμιόνη και απέναντι από τις Σπέτσες βρίσκεται το Πόρτο Χέλι, προορισμός δημοφιλής εδώ και πολλές δεκαετίες, ειδικά στις οικογένειες. Σε απόσταση βολής από την πρωτεύουσα ο αργολική πόλη είναι ιδανική για απόδραση του Σαββατοκύριακου.

Το μικρό Πόρτο Χέλι διαθέτει ένα κουκλίστικο φυσικό λιμάνι που προσφέρεται για απογευματινές βόλτες και ταυτόχρονα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ερμιόνη. Στην Ερμιόνη αξίζει να βρεθείτε, αν είστε λάτρεις των σπορ. Από θαλλάσσιο σκι μέχρι πεζοπορία στο κοντινό φαράγγι Καταφύκι, η περιοχή σας προκαλεί να μην κάτσετε ακίνητοι ούτε στιγμή (μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δραστηριότητες που προσφέρονται εδώ). 

Μερικές βουτιές θα κάνετε οπωσδήποτε στον κόλπο του Πόρτο Χελιού, πάνω από το εντυπωσιακό σκηνικό της βυθισμένης πολιτείας των αρχαίων Αλιέων, αλλά και στα στην αμμουδερή Χηνίτσα ή τις απομονωμένες παραλίες στον Άγιο Αιμιλιανό, που τα παιδιά θα λατρέψουν. 

Διαμονή: Με 52 ευρώ τη βραδιά, μπορείτε να κλείσετε ένα τρίκλινο στο Blue Beach και με κάτι παραπάνω μπορείτε να διανυκτερεύσετε στο family friendly Galaxy Hotel (θα δώσετε 128 ευρώ και για τα δύο βράδια, με πρωινό).

Ναύπλιο: Ομορφιά και ιστορία, μια ανάσα απ' την Αθήνα

(Φωτογραφία: discovernafplio.gr)

Το Ναύπλιο μπορεί να καυχηθεί ότι είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός του Σαββατοκύριακου για τους Αθηναίους, απέχοντας λιγότερο από 140 χιλιόμετρα απ’ την πρωτεύουσα και έχοντας πανέμορφες γωνιές και δεκάδες προτάσεις διασκέδασης. Αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την παλιά πρωτεύουσα για να σφυρίξετε εκεί τη λήξη του φετινού καλοκαιριού.

Γραφικά στενά, επιβλητικά νεοκλασικά και άριστης αισθητικής βιτρίνες είναι μερικά μόνο από τα μέρη του σκηνικού του ιστορικού Πελοποννησιακού προορισμού. Κάντε βόλτες στα σοκάκια της παλιάς πόλης και στα φαρδιά πεζοδρόμια της παραλίας και πιείτε τον καφέ σας στην ιστορική και ευρύχωρη πλατεία Συντάγματος, που είναι ιδανική για να φιλοξενήσει το παιχνίδι των παιδιών. Αν έχετε όρεξη για λίγο τουρισμό, μπορείτε να επισκεφτείτε το Μπούρτζι (τα παιδιά θα λατρέψουν τη βαρκάδα!) και, φυσικά, να ανεβείτε τα 999 σκαλοπάτια μέχρι το Παλαμήδι.

Αν θέλετε να τεμπελιάσετε στο Ναύπλιο, η βοτσαλωτή παραλία της Αρβανιτιάς είναι η ιδανική επιλογή. Αν, ωστόσο, έχετε διάθεση να οδηγήσετε για όχι περισσότερο από μισή ώρα, αξίζει να κάνετε τις βουτιές σας στην ωραιότερη ίσως παραλία της περιοχής: το Κονδύλι ή, όπως το λένε οι ντόπιοι, Άγιο Νικόλαο.

Διαμονή: Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, μπορείτε να κλείσετε ένα τρίκλινο στο ξενοδοχείο Ασπασία, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο, στην περιοχή Λευκάκια, έναντι 90 ευρώ και για τις δύο βραδιές.

v