Γιατί φαίνεστε τόσο κουρασμένη;

Γιατί φαίνεστε τόσο κουρασμένη;

Ο τρόπος ζωής και η καθημερινότητά μας δεν μας αφήνουν να ξεκουραστούμε όσο το έχουμε ανάγκη. Τα παιδιά, η δουλειά και οι κοινωνικές υποχρεώσεις είναι μερικοί μόνο λόγοι που επηρεάζουν αρνητικά την ξεκούραση και τον ύπνο μας. Τι γίνεται, όμως, όταν πιστεύετε ότι, ενώ κοιμάστε αρκετά, φαίνεστε συνέχεια εξαντλημένη; Ας δούμε κάποιες από τις πιθανές αιτίες, που ευθύνονται για τα σημάδια κούρασης στο πρόσωπό σας, και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε.

1. Προβλήματα υγείας

Πολλά προβλήματα υγείας εμφανίζονται με ύπουλο και έμμεσο τρόπο. Κάποια από αυτά είναι πιθανό να σας κάνουν να φαίνεστε εξαντλημένη, ακόμα και εάν κοιμάστε αρκετά. Ενδεικτικά, μπορεί να υποφέρετε από κάποια πάθηση του θυρεοειδούς, από διαβήτη ή από μία ήπιας μορφής αναιμία.

Πώς να τα αντιμετωπίσετε: μιλήστε με το γιατρό σας, περιγράψτε του τα συμπτώματά σας και κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις. Εφόσον πάσχετε από κάποια από αυτές τις παθήσεις, μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσετε μία συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το πρόβλημά σας.

2. Ψυχολογικοί λόγοι

Το άγχος και η κατάθλιψη είναι πιθανοί λόγοι για τους οποίους αισθάνεστε πάντα κουρασμένη. Στην περίπτωση του άγχους, μπορεί να κάνετε έναν ασταθή και ανήσυχο ύπνο ενώ, αντίθετα, στην κατάθλιψη, είναι πιθανό ότι όσο περισσότερο κοιμάστε τόσο πιο κουρασμένη αισθάνεστε!

Πώς να το αντιμετωπίσετε: αν θέλετε να βρείτε μόνη σας έναν τρόπο να 'καθαρίσετε' το μυαλό σας από το άγχος της ημέρας, δοκιμάστε τα εξής:

Για αρχή, αφήστε στην άκρη όλες τις αρνητικές σκέψεις και μην σκέφτεστε τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας. Πάρτε βαθιές αναπνοές και χαλαρώστε!

Έπειτα, φτιάξτε το κατάλληλο περιβάλλον που θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε. Σβήστε τα φώτα, κλείστε την πόρτα για να έχετε περισσότερη ησυχία, και φροντίστε να αερίζετε καλά το υπνοδωμάτιο.

Φροντίστε να έχετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου, να κοιμάστε, δηλαδή, την ίδια ώρα κάθε βράδυ και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε πρωί. Συνήθως 7-8 ώρες ύπνου αρκούν, ανάλογα και με τις ανάγκες σας (και τις ανάγκες των παιδιών, φυσικά).

Θα δείτε ότι, ακόμα και αν κοιμηθείτε λιγότερες ώρες από ότι συνηθίζετε μέχρι τώρα, η ποιότητα του ύπνου σας θα είναι πολύ καλύτερη και θα αισθάνεστε πιο ξεκούραστη!

Εάν, πάλι, θεωρείτε ότι δεν είναι πλέον στο χέρι σας να ελέγξετε την κατάσταση, καλό θα είναι να επισκεφθείτε έναν ειδικό, που θα σας συμβουλεύσει σχετικά και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στη ρίζα του.

3. Κακή διατροφή

Η διατροφή επηρεάζει πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας, ακόμα και τον ύπνο μας. Τα πολλά λιπαρά, οι υδατάνθρακες και το βαρύ φαγητό μπορεί να είναι οι αιτίες για τις οποίες φαίνεστε κουρασμένοι. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ!

Πώς να το αντιμετωπίσετε: αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες. Αποφύγετε τα τηγανητά, το φαγητό από έξω και τα πικάντικα πιάτα, ειδικά λίγο πριν τον ύπνο.

Φροντίστε να τρώτε ένα πλούσιο πρωινό και να καταναλώνετε αρκετά μικρά γεύματα μέσα στη μέρα. Τρώτε συχνά ψάρι, γιαούρτι, προϊόντα ολικής άλεσης και, από φρούτα, μπανάνες και κεράσια που αποδεδειγμένα βοηθούν να χαλαρώσουμε, λόγω των βιταμινών που περιέχουν. Σε μικρό χρονικό διάστημα, θα δείτε τη διαφορά στο δέρμα σας! Θα φαίνεστε πολύ πιο όμορφη και αναζωογονημένη!

4. Κληρονομικότητα

Τα πρησμένα μάτια και οι μαύροι κύκλοι μπορεί να μην είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ύπνου, αλλά αποτέλεσμα γονιδίων.

Πώς να τα αντιμετωπίσετε: δυστυχώς, τα προβλήματα που προκαλούνται από κληρονομικούς λόγους δεν μπορούν να εξαλειφθούν, μπορούν, όμως, να μειωθούν!

Για να φαίνεστε πιο φρέσκια, λοιπόν, δοκιμάστε τα παρακάτω:

Βάλτε 2 σακουλάκια τσαγιού μέσα σε ζεστό νερό και μετά τοποθετήστε τα για λίγα λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα, ακουμπήστε τα στα μάτια σας για 5 λεπτά. Θα δείτε πόσο εύκολα θα ξεπρηστείτε και πόσο πιο ξεκούραστα θα φαίνονται τα μάτια σας!

Για τους μαύρους κύκλους, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητες του αβοκάντο. Κόψτε το σε μικρά, στρογγυλά κομμάτια και βάλτε τα πάνω στα επίμαχα σημεία. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε μία πάστα από αμύγδαλα και γάλα και να την απλώσετε πάνω στους μαύρους κύκλους για λίγη ώρα.

5. Φαρμακευτική Αγωγή

Σε περίπτωση που ακολουθείτε μία χρόνια φαρμακευτική αγωγή, είναι πιθανό αυτή να οφείλεται για τη συνεχή κατάπτωση που αισθάνεστε, ακόμα και εάν ξεκουράζεστε αρκετά. Τα αντιισταμινικά, που συνήθως χορηγούνται για την αντιμετώπιση των αλλεργιών, είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα.

Πώς να το αντιμετωπίσετε: επισκεφθείτε το γιατρό σας, μιλήστε για το πρόβλημά σας και, εφόσον κρίνει ότι φταίει αυτό, ίσως μειώσει την ημερήσια δόση της αγωγής σας.

6. Μακιγιάζ

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το λάθος μακιγιάζ πολλές φορές μεγαλώνει τις γυναίκες και τις κάνει να φαίνονται πιο κουρασμένες από ότι ήδη είναι.

Πώς να το βελτιώσετε: μπορείτε να απλώνετε κάθε πρωί στο πρόσωπό σας μία ενυδατική κρέμα ή αντηλιακό, για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας και να προστατευθείτε από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου. Αν ξεχνάτε την κρέμα, το δέρμα σας υπάρχει περίπτωση να φαίνεται 'σπασμένο' και 'βαρύ', προσθέτοντάς σας αρκετά χρόνια!

Έπειτα, βάλτε μία βάση μακιγιάζ για να καλύψετε τις ατέλειες και τους μαύρους κύκλους. Προτιμήστε μία βάση με κρεμώδη υφή για να μην είναι τόσο βαριά για το δέρμα σας.

Στη συνέχεια, μην ξεχάσετε το ρουζ και τη μάσκαρα, χωρίς όμως να κάνετε υπερβολές.

Στο τέλος της ημέρας, φροντίστε να ξεβάφεστε καλά και να μην αφήνετε καθόλου υπολείμματα μακιγιάζ.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v