5 λάθη που κάνετε όταν βάφετε τα μαλλιά σας

5 λάθη που κάνετε όταν βάφετε τα μαλλιά σας

Αρκετές γυναίκες κάποια στιγμή στην ζωή τους μισούν το χρώμα των μαλλιών τους και θέλουν να κάνουν μία μικρή ή μεγάλη αλλαγή. Μπορεί το να προτιμήσουν να βάψουν τα μαλλιά τους σπίτι να είναι μία πιο οικονομική λύση σε σχέση με το κομμωτήριο, αλλά το αποτέλεσμα είναι, αν μη τι άλλο, αμφίβολο! Ακολουθούν κάποια συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν αλλάζουν το χρώμα των μαλλιών τους χωρίς την βοήθεια των ειδικών.

1. Τα βάφετε πολύ συχνά

Αρκετές γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους σε τακτική βάση, με αποτέλεσμα να μην τα αφήνουν να «αναπνεύσουν» καθόλου. Αν τα βάφετε δεύτερη φορά χωρίς να έχει φύγει η πρώτη στρώση μπογιάς, τα αποδυναμώνετε και τα κάνετε πολύ πιο εύθραυστα. Επιπλέον, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε «επικίνδυνους» αποχρωματισμούς που σίγουρα δεν θα σας αρέσουν!

2. Δεν εφαρμόζετε την μπογιά ομοιόμορφα

Είναι ένα λάθος που συνειδητοποιείτε πολύ αργά! Όταν βάφετε τα μαλλιά σας σπίτι, φυσικά δεν μπορείτε να δείτε πόσο καλά έχετε απλώσει την μπογιά στο πίσω μέρος των κεφαλιού. Για να μην κυκλοφορείτε με διχρωμίες πριν να είναι πολύ αργά, ζητήστε από την μητέρα, την αδελφή ή την φίλη σας να εφαρμόσει εκείνη τη μπογιά στα σημεία που σας δυσκολεύουν!

Αν δεν μπορείτε να έχετε τη βοήθειά τους, στο τέλος χτενίστε τα μαλλιά με μία τσατσάρα για να σιγουρευτείτε ότι θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα το χρώμα.

3. Είστε βιαστικές

Πολλές γυναίκες, επειδή βιάζονται, κάνουν το λάθος και εφαρμόζουν την μπογιά σε μεγάλα τμήματα του κεφαλιού. Προτιμήστε να διαχωρίζετε τα μαλλιά σε μικρότερες ομάδες και να αρχίζετε από την κορυφή συνεχίζοντας προς τα κάτω. 

Όταν σιγουρευτείτε ότι έχετε εφαρμόσει σωστά την βαφή, ελέγξτε πόση ώρα πρέπει να την αφήσετε πριν ξεπλύνετε τα μαλλιά σας. Μην την αφήσετε λιγότερο από τις οδηγίες που γράφει η συσκευασία γιατί το χρώμα δεν θα απορροφηθεί αρκετά.

4. Δεν λούζεστε σωστά πριν και μετά τη βαφή

Αν έχετε σκοπό να βάψετε τα μαλλιά σας, θα πρέπει να μην λουστείτε τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Το δέρμα του κεφαλιού έχει κάποια φυσικά έλαια που συγκρατούν τη μπογιά, και τα οποία πομακρύνονται με το λούσιμο.

Αφού βάψετε τα μαλλιά, ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Αποφύγετε το ζεστό νερό και το σαμπουάν γιατί ξεθωριάζουν πιο εύκολα το χρώμα. Αμέσως, εφαρμόστε conditioner ή μάσκα, για να αναπληρώσετε την υγρασία που έχει χάσει το μαλλί και αφήστε το να δράσει για είκοσι λεπτά. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφύγετε να λουστείτε για τις επόμενες δύο μέρες, αν θέλετε το καινούριο χρώμα να διατηρηθεί!

5. Επιλέγετε πολύ σκούρες αποχρώσεις

Είναι γεγονός ότι οι ξαφνικές αλλαγές, όπως ένας χωρισμός, μπορεί να ωθήσουν πολλές γυναίκες να «ξεσπάσουν» στα μαλλιά τους. Το αποτέλεσμα; Μάλλον αποτυχημένο! Τα ξαφνικά «σοκ» στα οποία υποβάλλετε το μαλλί σας δεν θα σας δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Εάν θέλετε από ξανθιά να γίνετε μελαχρινή ή από μελαχρινή κοκκινομάλλα, καλό θα είναι να επισκεφθείτε τον κομμωτή σας.

Διαφορετικά, προσπαθήστε να αλλάζετε σταδιακά το χρώμα και όχι κατευθείαν! Εκτός του ότι το τελικό αποτέλεσμα θα σας απογοητεύσει, το μαλλί σας θα καταστραφεί γιατί οι τρίχες δεν μπορούν να «αντέξουν» τόσο έντονες και ξαφνικές αλλαγές.

Ο γενικός κανόνας που μπορείτε να ακολουθείτε για να μην ξανακάνετε το ίδιο λάθος είναι να μην επιλέγετε ποτέ αποχρώσεις πιο σκούρες από το χρώμα των φρυδιών σας. Χρησιμοποιείστε τα ως οδηγό για το χρώμα που σας ταιριάζει και αποφύγετε να συμβουλευτείτε τα δείγματα των αντίστοιχων εταιρειών –σε ελάχιστες περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν την αλήθεια.

Μην ξεχνάτε να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία της μπογιάς. Έτσι, είναι πιθανό να αποφύγετε πολλά μοιραία λάθη για να μην ...θρηνείτε στο τέλος!

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v