Οι αναμνήσεις που μένουν χαραγμένες στο μυαλό κάθε μητέρας!

Οι αναμνήσεις που μένουν χαραγμένες στο μυαλό κάθε μητέρας!

Οι αναμνήσεις που έχει κάθε μητέρα από τα παιδί της είναι τόσο ξεχωριστές όσο και εκείνο. Αρχίζουν από την ώρα που θα την κοιτάξει στα μάτια για πρώτη φορά και συνεχίζουν, ακόμα και όταν εκείνο «ανοίξει» τα φτερά του μακριά της- γιατί η κάθε στιγμή, το κάθε δευτερόλεπτο μαζί του είναι ανεκτίμητα και ξεχωριστά! Ακόμα και αν της φαίνεται ότι ο χρόνος κυλάει τόσο γρήγορα που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πόσο γρήγορα μεγαλώνει το μωρό της, οι σημαντικότερες και ομορφότερες στιγμές του θα μείνουν ανεξίτηλες στο μυαλό, και κάθε φορά που θα τις ανακαλεί θα είναι σαν να τις ζει για πρώτη φορά!

Μόλις το αντίκρισε, πολύ πριν γεννηθεί

Μία μητέρα δένεται με το μωρό της πολύ πριν το φέρει στον κόσμο. Η πρώτη φορά που το αντικρίζει στην οθόνη του υπερήχου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό της- τότε συνειδητοποιεί ότι ήδη από τη στιγμή της σύλληψής του, είναι μητέρα!

Όταν το κρατήσει αγκαλιά

Όταν το δει για πρώτη φορά από κοντά και το κρατήσει στα χέρια της, η στιγμή είναι μαγική. Εκείνη την ώρα ανταμείβεται για όλη την «ταλαιπωρία» που έχει περάσει τους τελευταίους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης της και αμέσως τα ξεχνάει όλα. Ο καινούριος της ρόλος ως μητέρας, μόλις ξεκίνησε!

Την πρώτη νύχτα στο σπίτι

Η πρώτη νύχτα που θα περάσει το παιδί σπίτι με την οικογένεια είναι ξεχωριστή, συγκινητική και τρομακτική για τους νέους γονείς: από τη μία, η απέραντη χαρά που νιώθουν για το νέο τους συγκάτοικο και από την άλλη το άγχος για το αν θα ανταπεξέλθουν στον ρόλο τους, τους φοβίζει!

Το πρώτο του χαμόγελο

Όταν εμφανίστηκε το πρώτο χαμόγελο στα χείλη του παιδιού, δεν θέλατε τίποτε άλλο για να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένη!Με το που σας χαμογέλασε, καταλάβατε ότι ήταν μία από τις πρώτες στιγμές που επικοινωνείτε ουσιαστικά μαζί του.

Όταν έβγαλε το πρώτο του δοντάκι!

Μάλλον θα θυμάστε ότι ξενυχτήσατε μαζί του όταν άρχισε να βγάζει τα πρώτα του δοντάκια. Το πιθανότερο είναι να κρατήσατε και κάποια από αυτά όταν έδωσαν τη θέση τους σε άλλα.

Το πρώτο του μπουσούλημα

Καμία μητέρα δεν θα ξεχάσει την πρώτη φορά που είδε το μωρό της να «εξερευνά» τον κόσμο. Το μπουσούλημα είναι η πρώτη κίνηση ανεξαρτησίας του παιδιού, που περιμένει πώς και πώς ν' ανακαλύψει μόνο του τον κόσμο. Ίσως νομίζατε ότι δεν θα νιώθατε σύντομα κάτι μεγαλύτερο αλλά ξαφνικά...

Σας φώναξε μαμά

Δεν είναι η πιο όμορφη λέξη που έχετε ακούσει;

Φυσικά, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα!

Μόλις το μωρό σας σηκώθηκε και στάθηκε μόνο στα πόδια του, η χαρά σας ήταν απερίγραπτη! Μία στιγμή που δεν πρόκειται να ξεχάσετε ποτέ. Είναι η πρώτη φορά που συνειδητοποιείτε ότι το μωρό σας γίνεται σιγά-σιγά παιδί. Αρχίζετε ήδη και τρέμετε για την στιγμή που δεν θα σας χρειάζεται πια. 

Όταν γιορτάσατε τα πρώτα του γενέθλια

Όταν το μωρό σας έγινε ενός έτους, συνειδητοποιήσατε πόσο γρήγορα και ευτυχισμένα πέρασε αυτός ο χρόνος. Μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, σας χάρισε στιγμές μαγικές και συναισθήματα που δεν πιστεύατε ότι θα νιώσετε ποτέ!

Όταν «άνοιξε» για πρώτη φορά τα φτερά του

Η πρώτη φορά που έφυγε από κοντά σας για το προνήπιο, ήταν ίσως ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έχετε κάνει ποτέ. Αλλά ξέρατε ότι έτσι έπρεπε να γίνει για να μεγαλώσει. Είναι δυνατόν να ξεχάσετε ποτέ το βλέμμα του όταν σας χαιρέτησε από μακριά λυπημένο;

Όταν συνειδητοποιήσατε ότι δεν είναι πια παιδί

Φτάνει μία στιγμή που το παιδί σας δεν είναι πια παιδί. Μεγαλώνει, αποκτά τα μυστικά του και τους φίλους του και απομακρύνεται από δίπλα σας. Αν έχετε ήδη ένα έφηβο παιδί θα καταλαβαίνετε! Αν όχι, τότε σύντομα θα πρέπει να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για τεράστιες αλλαγές. Η ώρα που θα σας αντιμιλάει, δεν θα λαμβάνει υπόψη του τη γνώμη σας και θα αμφισβητεί τα πάντα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι πια πρέπει να τον αντιμετωπίζετε ως ισάξιό σας!

Όταν νιώσει όσα νιώσατε εσείς.

Όταν έρθει στη θέση σας και γίνει για πρώτη φορά γονιός, τα συναισθήματα που θα σας κατακλύσουν, αν δεν τα έχετε ήδη νιώσει, θα είναι μοναδικά... Τότε θα δείτε για πρώτη φορά στο βλέμμα του ότι σας καταλαβαίνει! Όσο και αν δεν το πιστεύετε, εκείνη τη στιγμή είναι που θα σας χρειαστεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ακόμα και αν δεν θέλει να το δείξει. Και, φυσικά, εσείς θα είστε πάντα εκεί, πάντα δίπλα του, ή μάλλον, πάντα δίπλα τους!

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v