Πώς να βάφετε τα μάτια σας

Πώς να βάφετε τα μάτια σας

Το μακιγιάζ μπορεί να γίνει σωστός σύμμαχός σας ή άσπονδος εχθρός - από εσας εξαρτάται. Ένας λόγος παραπάνω για το μακιγιάζ των ματιών , που μπορεί να είτε να αναδείξει είτε να «αγριέψει» το βλέμμα σας. Δείτε πώς μπορείτε να βάψετε τα μάτια σας εύκολα και με λίγα απλά τρικ για βλέμμα που «μαγνητίζει»!

Eyeliner ή μολύβι

Κουτάλι για το τέλειο cat eye!

Κρατήστε τη λαβή του κουταλιού κατά μήκος της εξωτερικής γωνίας του ματιού και ζωγραφίστε μία ευθεία γραμμή. Έπειτα, βάλτε την στρογγυλή μεριά του κουταλιού στο πάνω βλέφαρο και ζωγραφίστε ακολουθώντας την καμπύλη του. Υπολογίστε το σημείο που θα τραβήξετε την πάνω γραμμή έτσι ώστε να ενωθεί με την κάτω. 

Ζωγραφίστε πρώτα τελείες ή παύλες

Για ένα πιο «ίσιο» αποτέλεσμα, μπορείτε πρώτα να ζωγραφίσετε τελείες ή παύλες- ανάλογα με το τι σας είναι πιο εύκολο- και στο τέλος να τις ενώσετε.

Βάλτε άσπρο eyeliner κάτω και πάνω από τα φρύδια

Κάντε μία γραμμή από άσπρο eyeliner κάτω και πάνω από τα φρύδια σας, και μετά «σβήστε» την με ένα λεπτό βουρτσάκι. Θα «σηκώσει» το βλέμμα σας και τα μάτια σας θα φαίνονται πιο μεγάλα.

Διορθώστε τις ατέλειες με βαζελίνη ή lip gloss

Αν σας ξεφύγει λίγο η γραμμή του eyeliner, μην το ξεβάψετε! Απλώς, βάλτε λίγη βαζελίνη σε μία μπατονέτα και σβήστε ό,τι περισσεύει. Εναλλακτικά, κάντε το ίδιο με lip gloss. Η κολλώδης σύνθεσή τους θ' απομακρύνει πανεύκολα τις μουτζούρες.

Ξεκινήστε λίγο μετά την εσωτερική γωνία του ματιού

Για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται πιο μεγάλα, προτιμήστε να ξεκινήσετε λίγο μετά την εσωτερική γωνία του ματιού, και όχι από την αρχή της.

Χρησιμοποιείστε μία κάρτα για την εξωτερική γωνία

Για να κάνετε την γωνία του ματιού πιο εντυπωσιακή, πιέστε μία κάρτα κάτω από την άκρη των βλεφαρίδων και σχηματίστε την γραμμή.

Βάλτε πρώτα σκιά ματιών σε αντίστοιχη απόχρωση

Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ζωγραφίστε την γραμμή του eyeliner και μετά προσθέστε σκιά ματιών στις ίδιες αποχρώσεις. Είναι ιδανικό tip αν επιλέξετε κάποιο eyeliner σε ανοιχτή χρώμα.

Σκιά ματιών

Βάλτε κονσίλερ για μεγαλύτερη διάρκεια

Πριν βάλετε τη σκιά, απλώστε με το δάχτυλό σας λίγο κονσίλερ κατά μήκος του ματιού. Το κονσίλερ θα λειτουργήσει σαν σταθεροποιητής και θα κάνει τη σκιά να διαρκέσει περισσότερο. Αν είναι πολύ άσπρο, μπορείτε να προσθέσετε πρώτα μία ανοιχτόχρωμη σκιά πριν την τελική, για ν' «απαλύνει» το βλέμμα σας.

Άσπρο μολύβι για έντονο αποτέλεσμα

Πριν εφαρμόσετε την σκιά ματιών, κάντε μία έντονη και χοντρή γραμμή με άσπρο μολύβι. Από πάνω απλώστε την σκιά, ακόμα και αν είναι σκουρόχρωμη. Το άσπρο μολύβι θα αναδείξει το χρώμα της και το αποτέλεσμα θα είναι, αν μη τι άλλο, λαμπερό!

Κοιτάξτε προς τα κάτω!

Ο καλύτερος τρόπος για να βάλετε σκιά είναι να ανασηκώσετε λίγο το κεφάλι και να κοιτάτε προς τα κάτω. Έτσι, θα μπορέσετε ν' απλώσετε ομοιόμορφα την σκιά με το πινέλο, χωρίς να «κάθεται» στις πτυχώσεις του ματιού.

Αναμίξτε τις σκιές

Αν θέλετε να τονίσετε την εξωτερική γωνία του ματιού, μπορείτε, αφού βάλετε την κανονική σκιά, να κάνετε ένα τρίγωνο με μια πιο σκούρα απόχρωση, που μετά θα«σβήσετε» με το πινέλο.

Μάσκαρα

Λυγίστε το βουρτσάκι

Λυγίστε απαλά το βουρτσάκι έτσι ώστε να είναι κάθετο με τη λαβή. Έτσι, θα μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα την ποσότητα που βάζετε και θα είναι πιο εύκολο να εφαρμόσετε την μάσκαρα ακόμα και στις πιο μικρές βλεφαρίδες που βρίσκονται στην εσωτερική γωνία του ματιού.

Βάλτε λίγο... ταλκ στις βλεφαρίδες!

Αφού εφαρμόσετε την πρώτη στρώση μάσκαρα, με ένα πινελάκι βάλτε λίγο ταλκ στις βλεφαρίδες. Έτσι, θ' αποκτήσουν περισσότερο όγκο μετά την δεύτερη στρώση.

Οδοντόβουρτσα για τα «γρομπαλάκια»

Με μία καινούρια οδοντόβουρτσα, «χτενίστε» τις βλεφαρίδες με φορά από κάτω προς τα πάνω. Οι ίνες της θα απορροφήσουν την έξτρα μάσκαρα που συσσσωρεύεται σε κάποια σημεία, δίνοντας έτσι ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε μία απλή κάρτα

Για να αποφύγετε τις μουτζούρες, μπορείτε να βάλετε μία κάρτα στο πάνω μέρος των βλεφαρίδων σας, έτσι ώστε η μάσκαρα ν' ακουμπάει εκεί και να μην λερωθείτε

 Μάσκαρα και στα φρύδια

Για έντονο βλέμμα, εφαρμόστε τη μάσκαρα και στα φρύδια. Απλώς προσπαθήστε να μην υπερβάλλετε. Αν σας «πέσει» πολύ, αφαιρέστε ένα μέρος της με μία καινούρια οδοντόβουρτσα.

Βουρτσάκι μάσκαρας με βαζελίνη

Η βαζελίνη βοηθάει τις βλεφαρίδες να μεγαλώσουν. Γι' αυτό, μπορείτε να πάρετε το βουρτσάκι από μια παλιά μάσκαρα που πια δεν χρησιμοποιείτε, να το πλύνετε και το «εμποτίσετε» με βαζελίνη. Πολύ σύντομα θα δείτε τ' αποτελέσματα.

Ψαλίδι βλεφαρίδων

Βάλτε ταυτόχρονα το ψαλίδι και τη μάσκαρα

Βάλτε το ειδικό ψαλίδι στη βάση των βλεφαρίδων και ταυτόχρονα «περάστε» μία στρώση μάσκαρα. Στο τέλος, ξαναπεράστε το ψαλίδι για να σταθεροποιήσει το χρώμα.

«Ζωγραφίστε» και μακρύνετε τις βλεφαρίδες ταυτόχρονα!

Τραβήξτε μία γραμμή με το μολύβι στην πάνω και κάτω εσωτερική μεριά του ειδικού ψαλιδιού για τις βλεφαρίδες και μετά εφαρμόστε κανονικά. Κερδίζετε χρόνο και ένα σίγουρο αποτέλεσμα!

Θερμάνετε το ψαλίδι με το πιστολάκι

Τρία δευτερόλεπτα: δεν χρειάζεται παραπάνω! Η θερμότητα βοηθά τις τρίχες να «κάτσουν» καλύτερα, όπως και με τα μαλλιά! Προσέξτε μόνο μην υπερ-θερμάνετε το ψαλίδι και καείτε. 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v