17 τρόποι να αξιοποιήσετε τις ζωγραφιές των παιδιών

17 τρόποι να αξιοποιήσετε τις ζωγραφιές των παιδιών

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρυφερό από ένα πιτσιρίκι που ενθουσιασμένο σου δείχνει το έργο τέχνης που φιλοτέχνησε στο σχολείο. Μετά, λοιπόν, από τον πρώτο, αυθόρμητο πανηγυρισμό για το καλπάζον ταλέντο του μικρού καλλιτέχνη μοιραία έρχεται η ερώτηση «Τι να το κάνω τώρα αυτό;». Από τη μία λυπάσαι να το πετάξεις κι από την άλλη έχεις βαρεθεί να καταχωνιάζεις σε ντουλάπια και πατάρια ζωγραφιές και χειροτεχνίες που κανείς ποτέ δεν καμαρώνει δεύτερη φορά.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε τη λύση! Συγκεντρώσαμε τις πιο όμορφες -και εύκολα υλοποιήσιμες- ιδέες για να αξιοποιήσετε, να δείξετε, να χρησιμοποιήσετε τα έργα τέχνης των παιδιών, ούτως ώστε καμιά ζωγραφιά να μην καταλήξει στο καλάθι των αχρήστων. 

Βάλτε τις σε κάδρα και γεμίστε τον τοίχο του παιδικού δωματίου

Καδράρετε τα εργάκια των παιδιών επιλέγοντας πλαίσια στις αποχρώσεις του λευκού και κρεμάστε τα στο δωμάτιό του, μετατρέποντάς το έτσι σε μια φωτεινή γκαλερί!

Κρεμάστε σκοινί και απλώστε τα σε... μπουγάδα

Στερεώστε ένα σκοινί, λίγη πετονιά ή σπάγγο με δυο καρφάκια στον τοίχο και απλώστε τις ζωγραφιές του παιδιού, δημιουργώντας την πιο ευφάνταστη μπουγάδα του κόσμου!

Βάλτε τις ζωγραφιές σε μαύρα κάδρα και διακοσμήστε το σαλόνι σας

Δημιουργήστε μια συλλογή που θα ζήλευε οποιοδήποτε Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, βάζοντας τις ζωγραφιές του μικρού σας καλλιτέχνη σε μαύρα κάδρα με αρκετό περιθώριο.

Ή κρεμάστε τις από ένα κουρτινόξυλο μπάνιου

Χρησιμοποιήστε κρεμάστρες για παντελόνια ως «κάδρα»

Ναι, η εν λόγω φωτογραφία δεν περιλαμβάνει παιδικές ζωγραφιές. Η ιδέα παραμένει όμως καλή: κρεμάστε από καρφάκια στον τοίχο του σαλονιού σας κρεμάστρες για παντελόνια με τις ζωγραφιές των παιδιών.

Βάλτε ένα μεγάλο φύλλο φελλού πάνω απ' το παιδικό γραφείο και καρφιτσώστε τις εκεί

Επειδή δύσκολα θα βρείτε πίνακα ανακοινώσεων σε τέτοιο μέγεθος, μπορείτε να αγοράσετε φελλό με το μέτρο ή μεγάλα φύλλα φελλού από καταστήματα με είδη γραφικής ύλης (δείτε, για παράδειγμα εδώ) και να καρφιτσώσετε εκεί τις ζωγραφιές του παιδιού.

Στερεώστε τις σε ντοσιέ και βάλτε τις να... παραταχτούν:

Ή οργανώστε τις σε σειρές από κάδρα

Αν είστε φίλος της συμμετρίας, μπορείτε να παρατάξετε τα καδραρισμένα έργα του παιδιού σαν στρατιωτάκια στο παιδικό δωμάτιο ή το σαλόνι.

Απλώς κολλήστε τις στον τοίχο του σαλονιού ή της τραπεζαρίας σας

Κρεμάστε τις κάθετα με μια πετονιά ή λίγο σπάγγο

Ανεβάστε τα στο «βάθρο»

Αγοράστε μικρά καβαλέτα (μπορείτε εδώ να βρείτε μια οικονομική επιλογή) και βάλτε τις ζωγραφιές του παιδιού στο... βάθρο που τους αξίζει.

Φτιάξτε με τις χειροτεχνίες του παιδιού καρτούλες γι' αυτούς που αγαπάτε

Έφτιαξαν πεταλουδίτσες, ανθρωπάκια ή ζωάκια στο σχολείο; Κολλήστε τα σε μεγάλα χαρτόνια και φτιάξτε καρτούλες για όσους αγαπάτε.

Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο παζλ

Δεν χρειάζεται το δικό σας παζλ να είναι τόσο επιμελημένο όσο αυτό. Μπορείτε απλώς να κολλήσετε την ζωγραφιά του παιδιού σε ένα σχετικά χοντρό χαρτόνι και στη συνέχεια να την κόψετε σε μικρά, ακανόνιστα κομμάτια που θα αποτελέσουν τα κομμάτια ενός αυτοσχέδιου παζλ.

Φτιάξτε μια γιρλάντα... παιδικής τέχνης

Με παλιά πανιά, ζωγραφιές, μικρά παιχνιδάκια και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε φτιάξτε μια γιρλάντα που θα δώσει χρώμα στο δωμάτιο του παιδιού.

Τυπώστε τις σε μπλουζάκι

Αν δεν μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι, ζητήστε από ένα βιβλιοπωλείο να σκανάρει την αγάπημενη σας παιδική ζωγραφιά και στείλτε τη φωτογραφία σε ένα κατάστημα που φτιάχνει μπλουζάκια (δείτε για παράδειγμα εδώ ή εδώ). 

Κρεμάστε τις από ένα κουρτινόξυλο

Κάντε τις το πιο πρωτότυπο χαρτί περιτυλίγματος

Θα είναι ή δεν θα είναι το πιο χαρούμενο και πρωτότυπο αμπαλάζ;

Καμία ανάμνηση δεν χρειάζεται να καταλήξει στα σκουπίδια!

 

v