6 αγαπημένες ελληνικές ταινίες με θέμα την οικογένεια

6 αγαπημένες ελληνικές ταινίες με θέμα την οικογένεια

Δεν είναι τυχαίο που οι παλιές, ελληνικές ταινίες παίζονται ακόμα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και μάλιστα με επιτυχία. Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος είχε κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το «αθώο» που μας κάνει να τον αναπολούμε. Για να περάσετε και στα παιδιά την αίσθηση και την ατμόσφαιρα των κλασικών ταινιών του Φίνου και όχι μόνο, σας συνιστούμε να πάτε στο βίντεο κλαμπ και, αντί για παιδικά, να διαλέξετε κάποιες από τις ασπρόμαυρες ταινίες που άφησαν εποχή.

1. Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα

Μια από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες... γλυκόπικρες κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου που άφησαν εποχή. Πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι, ο Αντωνάκης και η Ελένη, που συζεί επί δέκα χρόνια χωρίς να παντρευτεί- γεγονός που αποτελούσε σοκ για τη νοοτροπία της εποχής. «Ναι Αντωνάκη μου, ό,τι πεις Αντωνάκη μου!» είναι οι ατάκες που έχουν μείνει από την ταινία. Μόλις λίγες ώρες, όμως, μετά το γάμο τους αποφασίζουν ότι οι δρόμοι τους πρέπει να χωρίσουν. Μετά από πολλά χρόνια, το ζευγάρι ξανασυναντιέται και αποφασίζει ότι πρέπει να κάνει μια καινούρια αρχή...

Αν έχετε γιο, είναι η ιδανική ευκαιρία για να μάθει ότι πρέπει να σέβεται τις γυναίκες και φυσικά να τις αντιμετωπίζει ως ίσες.

Ποιο είναι το αμέσως επόμενο ευχάριστο νέο; Σύντομα θα απολαύσουμε την ταινία και πάλι στις κινηματογραφικές αίθουσες... έγχρωμη! Επομένως, ήδη κλείσατε τι θα κάνετε ένα από τα οικογενειακά Σάββατα του Μαρτίου. 

Πάρτε μία γεύση γι' αυτό που πρόκειται να δούμε...

2. Η θεία απ' το Σικάγο

Μόνο και μόνο για το αξεπέραστο υποκριτικό ταλέντο της Γεωργίας Βασιλειάδου, θα πρέπει να δείτε οικογενειακώς μια από τις πιο αστείες ελληνικές κωμωδίες. Η θεία απ' το Σικάγο επιστρέφει στην Αθήνα μετά από χρόνια απουσίας στην Αμερική και προσπαθεί να επηρεάσει το στενόμυαλο αδελφό της, που κρατάει τις κόρες του φυλακισμένες στο σπίτι, με την... ανοιχτόμυαλη, δυτική και έξω από τα ελληνικά δεδομένα νοοτροπία της.

Τελικά, η πιο ωραία θεία του ελληνικού κινηματογράφου καταφέρνει, όχι μόνο να τουμπάρει τον Ορέστη Μακρή, αλλά και να παντρέψει τις ανιψιές της με έναν απρόσμενο τρόπο!

Θμηθείτε την απολαυστική Γεωργία Βασιλειάδου!

3. Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι

Ένας καπετάνιος ζει με τους τρεις γιους του μετά το θάνατο της γυναίκας του. Κάποια στιγμή αποφασίζει να προσλάβει την κυρία Μαίρη στη θέση της οικονόμου για να φροντίζει το σπίτι. Η νέα γυναίκα θα προσπαθήσει ν' αλλάξει τη νοοτροπία των αντρών και - κυριολεκτικά και μεταφορικά- να τους βάλει σε τάξη! Λίγο καιρό μετά, θα προσπαθήσει ακόμα και να κατακτήσει την καρδιά του μέχρι πρότινος παράξενου καπετάνιου. 

Η σκηνή που ο πατέρας ζητάει ένα ποτήρι νερό και κανείς δεν προτίθεται να του φέρει έχει μείνει στη μνήμη μας:

4. Γάμος αλά Ελληνικά

Φυσικά δεν πρόκειται για την κινηματογραφική επιτυχία της Νία Βαρντάλος, αλλά για μια ασπρόμαυρη ελληνική ταινία του 1964 με την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Γιώργο Κωνσταντίνου. Η πλοκή έχει να κάνει με έναν έρωτα που γεννήθηκε από μια παρεξήγηση. Σ' έναν αποκριάτικο χορό, η Μίνα γνωρίζει τον Πέτρο και οι δύο νέοι αποφασίζουν να ξανασυναντηθούν. Τότε, όμως, σχεδόν δεν αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον και η συνάντησή τους καταλήγει σε κανονικό καβγά. Τελικά, το ζευγάρι παντρεύεται και μένει μαζί με τον ενοχλητικό της κοπέλας. Όπως είναι φυσικό, ο γάμος τους δεν αντέχει για πολύ... 

Στον επόμενο αποκριάτικο χορό, όμως, οι δύο νέοι θα ξανασυναντηθούν και θα καταλάβουν ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!

5. Ο Θόδωρος και το Δίκανο

Ο Θόδωρος, ένας αυστηρός πατέρας, κρατάει την κόρη του «αιχμάλωτη» στο σπίτι για να σιγουρευτεί ότι δεν πάθει τίποτα. Κάποια στιγμή, όμως, γνωρίζει έναν άντρα που εγκρίνει για γαμπρό του και αρχίζει να κανονίζει τις διαδικασίες του γάμου. Η κόρη του, όμως, έχει ήδη γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της και, φυσικά, δεν δέχεται την απόφαση του πατέρα της. Τι γίνεται, όμως, όταν και οι δύο μνηστήρες αποδεικνύται πως είναι... απατεώνες;

6. Μια τρελή τρελή οικογένεια

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τη Τζένη Καρέζη, τη Μαίρη Αρώνη- ευρέως γνωστή ως Πάστα Φλώρα- και φυσικά το Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Η γαλαζομάτα πρωταγωνίστρια, που ονομάζεται Μίκα στην ταινία, ετοιμάζεται να παντρευτεί. Λίγες μέρες, όμως, πριν το γάμο, αποφασίζει αναπάντεχα να πάει ένα ταξιδάκι μέχρι τη Βενετία, όπου γνωρίζει το μεγάλο της έρωτα, τον οποίο και παντρεύεται. Όταν επιστρέφει στην Αθήνα και γνωρίζει τους γονείς της στον άντρα της, εκείνος θα εκπλαγεί από την τρελή... τρελή της οικογένεια και θα κάνει τα πάντα για τους λογικέψει.

Τελικά, κάθε οικογένεια είναι διαφορετική και έχει τις δικές της παραξενιές. Απ' ότι φαίνεται, όμως, η αγάπη όλα τα προσπερνάει!

Δείτε εδώ ένα απολαυστικό στιγμιότυπο:

 

*Πηγή φωτογραφίας: megaraonair.gr

v