Πώς να οργανώσετε το τέλειο παιδικό πάρτυ στο σπίτι

Πώς να οργανώσετε το τέλειο παιδικό πάρτυ στο σπίτι

Αν τα γενέθλια ή η γιορτή του παιδιού καταφθάνουν και η ιδέα του πάρτυ σάς φαίνεται... βουνό, προσπαθήστε να το προσαρμόσετε στον χρόνο και τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε. Εξοπλιστείτε με φαντασία και εφαρμόστε κάποιες από τις πιο έξυπνες ιδέες διακόσμησης, οργάνωσης και φαγητού, ακόμα και την τελευταία στιγμή!

1. Στολίστε τα μαχαιροπήρουνα

Για διευκόλυνση δική σας αλλά και των παιδιών, προτιμήστε το σερβίτσιο των μικρών σας καλεσμένων να είναι μίας χρήσης. Αν σας παραφαίνεται σκέτο, μπορείτε να το στολίσετε με το κλασικό βραχιόλι από καραμέλες που θα μπορούν να το φορέσουν και να το φάνε μετά το φαγητό!

Μία ακόμη πρακτική ιδέα είναι να βάλετε αυτοκόλλητες ετικέτες με τα ονόματά τους στα πιρούνια, για να μην τα μπερδεύουν ή τα χάνουν.

2. Κάντε τα μπαλόνια ξεχωριστά

Πάρτυ χωρίς μπαλόνια δε νοείται. Για να τους δώσετε μια ξεχωριστή νότα, πριν τα σφραγίσετε, ρίξτε στο εσωτερικό τους κονφετί ή χρυσόσκονη. Όταν τα παιδιά τα σπάσουν θα γίνει μια χρωματική και χαρούμενη έκρηξη!

Αν έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε κάθε μπαλόνι να το μετατρέψετε σε ζώο, με πολύχρωμα χαρτόνια.

3. Γιρλάντα από καλαμάκια

Είναι δεδομένο ότι όλο και κάτι θα ξεχάσουμε όταν βγούμε για τα ψώνια του πάρτυ. Αν τα μαγαζιά έχουν κλείσει και συνειδητοποιήσετε ότι έχετε ξεχάσει την γιρλάντα, μην αγχωθείτε. Αρκεί να έχετε αρκετά καλαμάκια και ένα κομμάτι σπάγκου. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα πιο πρωτότυπο και εξίσου εντυπωσιακό.

4. Μην ξεχάσετε τα πλαστικά τραπεζομάντηλα

 

Για καλό κυρίως δικό σας αλλά και για διακοσμητικούς λόγους, στρώστε σε όλα τα τραπέζια του σπιτιού που θα εξαπλωθούν τα παιδιά, πλαστικά, χαρούμενα τραπεζομάντηλα για πάρτυ. Μ' αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχετε το άγχος μήπως λερώσουν τα έπιπλα και θα διακοσμήσετε ευχάριστα το σπίτι.

5. Καβαλέτα για μικρούς ζωγράφους

Αν θέλετε ν' απασχολήσετε τα παιδιά δημιουργικά, η ζωγραφική είναι μια από τις καλύτερες λύσεις. Φτιάξτε ένα τραπέζι- υπερπαραγωγή αφιερωμένο στους μικρούς ζωγράφους, βάζοντας μικρά καβαλέτα και καμβάδες -που θα βρείτε σε πολύ οικονομικές τιμές- και στα οποία θα μπορούν να δημιουργήσουν.

Στο τέλος, ο κάθε ζωγράφος θα πάρει μαζί το έργο τέχνης του!

6. Ιδιαίτερα ποπ- κορν

Ακόμα και τα σνακ μπορείτε να τα μετατρέψετε σε μια ξεχωριστή διακοσμητική πρόταση, τουλάχιστον μέχρι να φαγωθούν. Πάρτε χρωματιστό χαρτί περιτυλίγματος δώρων, τυλίξτε το σε σχήμα κώνου και βάλτε μέσα τα ποπ κορν. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τοποθετήστε όλες τις αυτοσχέδιες συσκευασίες σ' ένα μεγάλο, χρωματιστό κουτί.

Για τους μικρούς φανς των Minions, μπορείτε να κάνετε μια ακόμα πιο ξεχωριστή κατασκευή. Θα χρειαστείτε κίτρινα πλαστικά ποτηράκια στα οποία θα κολλήσετε ματάκια χειροτεχνίας και θα ζωγραφίσετε το περίγραμμα του προσώπου. Στο τέλος, κλείνετε τον αυτοσχέδιο κουβά με τα ποπ κορν με διαφανές σελοφάν.

7. Ετικέτες στα ποτήρια

Με το που φτάσουν οι λιλιπούτειοι καλεσμένοι σας, μπορούν να διακοσμήσουν τα ποτήρια τους για να μην τα χάνουν και εσείς να μην χρειάζεται να μαζεύετε συνεχώς ξεχασμένα ποτήρια που τα παιδιά έχουν μπερδέψει. Βάλτε σ΄ ένα τραπεζάκι μαρκαδόρους και αυτοκόλλητες ετικέτες και αφήστε τα να γράψουν ό,τι θέλουν για να τα ξεχωρίζουν.

8. Μπαλόνια στον αέρα

Εδώ πιθανώς να χρειαστείτε τη βοήθεια του συντρόφου σας. Ετοιμάστε τα μπαλόνια, ζητήστε να τα κρεμάσει ψηλά και να τα τοποθετήσει πάνω σ' ένα χάρτινο τραπεζομάντηλο, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Όταν λύσετε τη μια άκρη του, τα μπαλόνια θα πέσουν εντυπωσιακά κάτω.

Η ώρα της τούρτας είναι ιδανική για το event!

9. Φτιάξτε το πιο εύκολο σνακ

Οι λιχουδιές ενός παιδικού πάρτι πρέπει να είναι λαχταριστές και πρακτικές για να καταλανώνονται εύκολα από τα παιδιά. Μια από τις πιο εύκολες ιδέες είναι να κόψετε σε κομμάτια το εσωτερικό ενός μεγάλου ψωμιού και να τα γεμίσετε με κίτρινο τυρί. Στη συνέχεια, το βάζετε στο φούρνο για πέντε λεπτά και έχετε έτοιμο το πρώτο σνακ.

10. Κοκτέιλ από γάλα!

Για το... ποτό του πάρτυ, φτιάξτε ένα διαφορετικό γαλακτερό κοκτέιλ. Σε ένα ποτήρι με γάλα, θρυματίστε σοκολατένια μπισκότα και έπειτα βάλτε το περιεχόμενο στην κλασική παγοθήκη. Αφήστε το κάποιες ώρες στην κατάψυξη και μετά σερβίρετε τα παιδιά το πιο πρωτότυπο γάλα!

11. Γρήγορες τυρομπουκιές

Δεν χρειάζεστε πολλά υλικά, παρά μόνο ψωμί του τοστ και τυρί. Δείτε αναλυτικά εδώ τη συνταγή από τη food blogger του mama365, Μαριαλένα Τερζή

Στο τέλος, για ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση μπορείτε απλώς να τηγανίσετε τα ρολάκια για δύο λεπτά. 

12. Αυτοσχέδιες μεταμφιέσεις

Τα παιδιά λατρεύουν τις κατασκευές και τις μεταμφιέσεις, ακόμα και αν δεν είναι Απόκριες, όπως τώρα. Συνδυάστε αυτές τις «αδυναμίες» τους με το να τα αφήσετε να φτιάξουν τις δικές τους μάσκες. Θα χρειαστείτε πολύχρωμα χαρτόνια, μαρκαδόρους και πούλιες ή άλλα οικονομικά υλικά χειροτέχνιας.

13. Τοστάκια αριθμοί

Οι κλασικές «μπόμπες» δεν μπορούν να λείπουν από ένα παιδικό πάρτι! Για να τις κάνετε πιο ξεχωριστές, απλώς κόψτες τις στο σχήμα του αριθμού της ηλικίας του παιδιού. Έτσι, θα έχει παραπάνω από ένα κεράκια. 

14. Σπιτικές... σαπουνόφουσκες

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι πολύχρωμο σύρμα πίπας, σαπουνόνερο και πλαστικά ποτηράκια. Απλώς, δίνετε στο σύρμα πίπας το σχήμα που θέλετε και γεμίζετε τα ποτηράκια με σαπουνόνερο. 

Τα παιδιά θα απασχοληθούν με τις δικές σας... χειροποίητες σαπουνόφουσκες για πολλή ώρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v