Πώς να κάνω τα μαλλιά μου σπαστά

Πώς να κάνω τα μαλλιά μου σπαστά

Παρά το ότι τα ίσια μαλλιά είναι πάντα στη μόδα, τα σπαστά μαλλιά είναι συνήθως πιο εντυπωσιακά και πλούσια. Αν θέλετε ν' αλλάξετε το στυλ σας χωρίς να πάτε κομμωτήριο και χωρίς να ταλαιπωρήσετε την κόμη σας με το πιστολάκι ή με άλλα προϊόντα styling, δείτε πώς θ' αποκτήσετε ένα wavy look φυσικά, με έξι απλούς τρόπους. Και το ακόμα καλύτερο; Χωρίς να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα και χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας.

1. Κορδέλα

Για κυματιστά μαλλιά

Αν έχετε μια χοντρή κορδέλα για τα μαλλιά, αφήστε να κάνει το θαύμα της! Φορέστε την και ασφαλίστε την πίσω πλευρά της μ' ένα κοκαλάκι για να συγκρατήσει το βάρος της. Έπειτα χωρίστε τα μαλλιά σε μεγάλες τούφες και τυλίξτε τις προσεκτικά γύρω της. Στο τέλος, ψεκάστε με λίγο νερό για να «στρώσουν» καλύτερα τα μαλλιά.

Το θετικό του είναι ότι μπορείτε να υιοθετήσετε αυτό το look κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι ν' αφαιρέσετε την κορδέλα.

Extra tip: Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και ένα παλιό t-shirt!, αν το τυλίξετε σε σχήμα κορδέλας.

Για πιο σγουρά μαλλιά

Για πιο έντονες μπούκλες, προτιμήστε μια πιο λεπτή κορδέλα. Πριν τυλίξετε τα μαλλιά, χωρίστε τα σε μικρά τουφάκια τα οποία θα στριφογυρίσετε πρώτα γύρω απ' τον εαυτό τους και μετά θα τα περάσετε γύρω της. Κοιμηθείτε έτσι το βράδυ και το επόμενο πρωί βγάλτε την.

2. Η κλασική πλεξίδα

Η κλασική πλεξίδα είναι ίσως το παλιό, απλό και σίγουρο κόλπο για να κάνετε σπαστά τα μαλλιά σας. Πώς θα την κάνετε;

Σε νωπά μαλλιά, για να «κάτσουν» καλύτερα οι μπούκλες, αρχίστε να σχηματίζετε τις πλεξίδες. Αν θέλετε μεγάλες μπούκλες, χωρίστε τα μαλλιά σε δύο ή τρία ίσα μέρη και «πλέξτε» το καθένα απ' αυτά σε μια ξεχωριστή πλεξίδα με δυο μέρη. Αντίθετα, αν προτιμάτε τις μπούκλες-δαχτυλίδι, φτιάξτε πολλές, μικρές πλεξίδες με πάνω από τρία τουφάκια την κάθε μια. Στο τέλος, σφραγίστε τις μ' ένα λαστιχάκι.

Θυμηθείτε τον τρόπο από το παρακάτω βίντεο:

Έπειτα, κοιμηθείτε το βράδυ και την επόμενη μέρα κάντε τα... αποκαλυπτήρια! Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

3. Με απλά τσιμπιδάκια

Ένα ακόμα απλό κόλπο που δεν χρειάζεται καμία τεχνική ούτε απαιτεί γνώσεις κομμωτικής. Χωρίζετε τα μαλλιά σε μικρά τουφάκια, στριφογυρνάτε το καθένα απ' αυτά γύρω απ' τον εαυτό του και στο τέλος το στερεώνετε μ' ένα τσιμπιδάκι κατά μήκος του κεφαλιού. Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε μπρούμυτα όλο το βράδυ με τα τσιμπιδάκια, μπορείτε να τα αφήσετε για κάποιες ώρες από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

4. Στριφογυρίστε τα

Χωρίστε τα μαλλιά σε δύο μεγάλες τούφες και γυρίστε τις γύρω απ' τον εαυτό τους. Στο τέλος, ενώστε τις δύο άκρες τους μ' ένα λαστιχάκι. Αφήστε τα ενωμένα για τουλάχιστον μια ώρα και μετά θαυμάστε το αποτέλεσμα!

*Αν έχετε ήδη σγουρά μαλλιά ή μαλλιά που φριζάρουν, είναι το ιδανικό tip για να μην «πετάνε» τα ανέμελα τουφάκια.

5. Με... χαρτοπετσέτες!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι αρκετές χαρτοπετσέτες. Χωρίζετε τα μαλλιά σε τούφες, μικρές αν θέλετε πιο έντονες μπούκλες, και μεγάλες, αν θέλετε ένα wavy look. Έπειτα, ψεκάζετε με ελάχιστο νερό την κάθε τούφα για να σχηματιστούν καλύτερα οι μπούκλες. Θα πρέπει όμως να είστε προσεκτική με την ποσότητα που θα βάλετε γιατί, διαφορετικά, τα κομμάτια της χαρτοπετσέτας θα «ποτίσουν» με νερό. Στη συνέχεια, παίρνετε ένα κομμάτι της, το βάζετε στην πάνω μεριά της τούφας και την τυλίγετε σαν ρολό γύρω του. Στο τέλος, δένετε προσεκτικά τις άκρες τις χαρτοπετσέτας.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες στο βίντεο:

Αφήστε το για κάποιες ώρες – στην περίπτωση αυτή θα σας συνιστούσαμε να μην βγείτε έτσι έξω γιατί το αποτέλεσμα είναι λίγο... αστείο- ή ολόκληρη τη νύχτα.

6. Τα υφασμάτινα «κεφτεδάκια»

Πάρτε τέσσερα ή πέντε παλιά και μακριά μαντίλια και κάντε έναν κόμπο στην κορυφή κάθε τούφας. Έπειτα, πλέξτε το μαλλί σφιχτά γύρω από το ύφασμα που περισσεύει. Στο τέλος, δέστε το ψηλά στο κεφάλι σαν το κλασικό «κεφτεδάκι», ασφαλίζοντάς το με το ύφασμα που περισσεύει. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την κάθε τούφα ξεχωριστά. Μπορείτε να το αφήσετε από ακόμα και όλο το βράδυ. Στο τέλος, απλώς ξετυλίγετε τα «κεφτεδάκια» και βγάζετε τα μαντίλια.

Δείτε βήμα- βήμα τις οδηγίες στο βίντεο:

 

v