Οι νικητές:
ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΤΡΑΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΙΔΟΥ
Φως σε θέματα του διαδικτύου επιχειρούν να δώσουν οι συγγραφείς Εμμανουήλ Σφακιανάκης και Ιωάννης Μακρυπούλιας με τη σειρά βιβλίων «Ο κώδικας του Διαδικτύου» και «Τα κλειδιά του Διαδικτύου» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις All About Internet.
Λίγα λόγια για τα βιβλία:
Το βιβλίο «Ο Κώδικας του Διαδικτύου» του Εμμανουήλ Σφακιανάκη παρουσιάζει με τον πιο απλό τρόπο τις μοναδικές εμπειρίες του συγγραφέα σχετικά με την έρευνα των διαδικτυακών εγκλημάτων αλλά και των νέων τεχνολογιών, ο οποίος στην μακρόχρονη πορεία του -από το 1995 μέχρι και σήμερα- έχει διερευνήσει πάνω από 10.000 σοβαρές υποθέσεις.
Διαβάζοντας το βιβλίο, οι αναγνώστες θα μάθουν ποιοα είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία του διαδικτυακού εγκλήματος (cyber crime), ποιος είναι ο hacker, ποιος ορίζεται ως cracker, ποιες είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές τους. Ακόμα, το βιβλίο αναφέρεται σε όλες τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται και αυτές που πρόκειται να έρθουν στο μέλλον. Έπειτα, περιγράφει το πώς κάποια «παραδοσιακά» εγκλήματα έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικά, στα πλαίσια της ποινικής νομοθεσίας.
Το βιβλίο «Τα Κλειδιά του Διαδικτύου» των Εμμανουήλ Σφακιανάκη και Ιωάννη Μακρυπούλια απευθύνεται στους απλούς χρήστες του διαδικτύου, που θέλουν να εξοικειωθούν με την καθημερινή του χρήση και να κατανοήσουν σε βάθος κάποιες έννοιες με τις οποίες έρχονται σε επαφή. Ωστόσο, απευθυνεται και σε επαγγελματίες που ασχολούνται με το διαδίκτυο, είτε στον τομέα της εκπαίδευσης είτε στη δικαστική διαδικασία.
Στο κυρίως μέρος του, γίνεται μια παράθεση των ορολογιών του διαδικτύου με αλφαβητική σειρά για τη διευκόλυνση των αναγνωστών. Στο επόμενο κεφάλαιο, περιγράφονται με τον πιο απλό τρόπο όλες οι βασικές διαδικασίες που πρέπει να ξέρει ένας χρήστης του διαδικτύου.









