5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το μωράκι σας!

5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το μωράκι σας!

Κάθε νέα μαμά, είναι αναγκασμένη, τρόπον τινά, να περνάει πολύ χρόνο στο σπίτι, φροντίζοντας το νεογέννητο στους πρώτους, ευαίσθητους μήνες της ζωής του. Τι γίνεται όμως αν θελήσει ν’ αλλάξει τον αέρα της και, ταυτόχρονα, να δώσει νέα ερεθίσματα στο μικρούλι της, από νωρίς; Πέρα απ’ τις βόλτες στην αφιλόξενη πόλη, υπάρχουν κι άλλα πράγματα να κάνει, ενδιαφέροντα και δημιουργικά, όπως...

Η κολύμβηση για βρέφη

Απ’ την ηλικία των έξι μηνών ακόμα, ένα βρέφος μπορεί να εξοικειωθεί με το νερό και να εκπαιδευτεί με μεγάλη ευκολία στην κολύμβηση και τις αναπνοές που αυτή απαιτεί, με απώτερο σκοπό, όχι μόνο την ανάπτυξη της συγκεκριμένης δεξιότητας, αλλά και τη θωράκιση της ψυχοσωματικής υγείας του παιδιού. Στα περισσότερα κολυμβητήρια (δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ), υπάρχει ειδική πισίνα και λειτουργούν προγράμματα βρεφικής κολύμβησης. Ενημερωθείτε για τις παροχές και τις εγκαταστάσεις, επιλέξτε πισίνα και πρόγραμμα κι αρχίστε τις βουτιές μαζί με το μωράκι σας, για τη δική του, αλλά και τη δική σας ευχαρίστηση.

Το θέατρο για βρέφη

Θεατρικές παραστάσεις με παντομίμα και μουσική, σχεδιασμένες από παιδαγωγούς, ειδικά για βρέφη από τεσσάρων έως δεκαοχτώ μηνών, με βάση το αναπτυξιακό τους στάδιο και τα ερεθίσματα που μπορούν να απορροφήσουν και να επεξεργαστούν. Πάρτε το μωρό σας και πηγαίνετε σε μια παράσταση, όπως το «Θα βγω απ’ τ’ αυγό» στο θέατρο «Άβατον» στο Γκάζι (Ευπατριδών 3), και παρακολουθήστε το να εκπλήσσεται και να διασκεδάζει καθώς αλληλεπιδρά με τους ηθοποιούς, τις πολύχρωμες εικόνες και τους πρωτόγνωρους ήχους.

Η βρεφική βιβλιοθήκη

Ο Δήμος Αθηναίων εγκαινίασε προ μηνών την πρώτη βρεφική-νηπιακή βιβλιοθήκη στην Ελλάδα, έναν ζεστό χώρο γεμάτο από βιβλία για μωρά και νήπια, αλλά και φιλόξενες γωνιές για να διαβάσουν ή να χαζέψουν μαζί με τις μαμάδες τους. Πάρτε λοιπόν το καμάρι σας και κατευθυνθείτε προς τους Αμπελόκηπους, στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό στην οδό Τριφυλλίας, για να το μυήσετε από νωρίς στον υπέροχο κόσμο της ανάγνωσης, να περάσετε εποικοδομητικά το χρόνο σας μακριά απ’ το σπίτι και αν κάποιο βιβλίο του «γυαλίσει», να το δανειστείτε για περαιτέρω μελέτη. 

Η γιόγκα για μαμάδες και βρέφη

Αν κάνατε γιόγκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γνωρίζετε πόσο ευεργετική είναι η δράση της στο σώμα και, κατ’ επέκταση, στη διάθεσή μιας μαμάς. Το ίδιο ευεργετική, όμως, μπορεί να σας φανεί και μετά τη γέννα, καθώς το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες που έχετε εσείς και το μωράκι σας μαζί, με γνώμονα την ανακούφισή σας απ’ τα βάρη των πρώτων μηνών, αλλά και την χαλάρωση μετά ψυχαγωγίας του μικρού σας καθώς συμμετέχει στις διάφορες ασκήσεις σας. Βρείτε, λοιπόν, τη σχολή γιόγκα που σας βολεύει, γραφτείτε σ’ ένα πρόγραμμα για μαμάδες και βρέφη και ξεφύγετε λίγο απ’ την κλεισούρα του σπιτιού, ενεργοποιώντας παράλληλα το «τσι» σας.

Το βρεφικό μασάζ

Το μασάζ για μωρά έως δώδεκα μηνών είναι η τεχνική με την οποία κάθε μαμά μπορεί να ανακουφίσει το μικρό της από κολικούς και κράμπες, να χαλαρώσει το μυϊκό του σύστημα και να ενεργοποιήσει τον οργανισμό σε όλα τα επίπεδα, βελτιώνοντας, παράλληλα, την αντίληψή του για το περιβάλλον και την μεταξύ τους επικοινωνία. Μαθήματα γίνονται σε πολλά σχετικά ινστιτούτα και απαιτούνται πέντε συναντήσεις των ενενήντα λεπτών. Πάρτε το μωράκι σας, γραφτείτε σε ένα μάθημα βρεφικού μασάζ και μάθετε πώς να αντιλαμβάνεστε τις αλλαγές στο σωματάκι του και πώς να κάνετε ευκολότερη την καθημερινότητα και των δυο σας.

v