Μακιγιάζ για μεγάλη μύτη: Πώς να την κρύψετε!

Μακιγιάζ για μεγάλη μύτη: Πώς να την κρύψετε!

Η τέχνη του μακιγιάζ μπορεί κυριολεκτικά να κάνει θαύματα και να μας βοηθήσει να καλύψουμε τις ατέλειες που μας ενοχλούν και να αναδείξουμε τα ομορφότερα χαρακτηριστικά μας. Αν και αυτές οι λεπτομέρειες είναι που μας κάνουν ξεχωριστούς, μπορεί κάποιες φορές να θέλουμε να τις καμουφλάρουμε. Σε περίπτωση που ανήκετε κι εσείς λοιπόν στο κλαμπ των γυναικών με μεγάλη μύτη, δείτε πώς θα την αναδείξετε με κάποια απλά αλλά έξυπνα τρικ μακιγιάζ που θα κάνουν τη διαφορά.

Η σωστή βάση είναι το πρώτο βήμα!

1. Ξεκινήστε βάζοντας μια ανοιχτή βάση (είτε bb cream είτε make up) για να δώσετε στην επιδερμίδα σας την λάμψη που χρειάζεται.

2. Αφού τελειώσετε, απλώστε το κλασικό foundation για περισσότερη ομοιομορφία και εφαρμόστε κανονικά σε όλο το πρόσωπο και τη μύτη. Απλώς προσπαθήστε η απόχρωσή του να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας σας.

Contouring: Κίνηση ματ

Το contouring είναι μια τεχνική μακιγιάζ που «παίζει» με τις σκιές και στόχο έχει να κρύψει τις ατέλειες του προσώπου με λίγες απλές κινήσεις, γι' αυτό και είναι το πιο σημαντικό βήμα στην όλη διαδικασία.

Πώς θα το κάνετε:



Επιλέξτε ένα foundation ή σκιά ματιών (δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάποιο άλλο προΐόν αν έχετε μια παλέτα με σκιές ματιών) δύο με τρεις τόνους πιο σκούρο από το συνηθισμένο και σχηματίστε μ' αυτό δυο κάθετες γραμμές στα πλάγια και στο μπροστινό μέρος της μύτης, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. 



* Το πιο σημαντικό στην τέχνη του contouring είναι ο τρόπος που θα το απλώσετε. Προτιμήστε να μην το κάνετε με τα χέρια γιατί οι πιθανότητες να μουτζουρωθείτε και το αποτέλεσμα να είναι αντίθετο απ' αυτό που θέλετε, είναι πολλές. Με ένα ειδικό σφουγγαράκι για το μακιγιάζ (όχι στρογγυλό, με γωνία) ή με ένα τριγωνικό πινέλο απλώστε προσεκτικά και αργά το σκούρο foundation/ σκιά/makeup έτσι ώστε να αναμειχθεί σωστά με το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Να θυμάστε ότι το αποτέλεσμα πρέπει να φαίνεται φυσικό, γι' αυτό σε περίπτωση που κάτι σας φαίνεται υπερβολικό ή ψεύτικο, σημαίνει κάτι δεν έχει γίνει καλά. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο, μην «βουτήξετε» το πινέλο ή το σφουγγαράκι στην σκούρα απόχρωση, αλλά βάζετέ το σταδιακά μέσα.

Το τρικ είναι (και) στο μέτωπο!

Για να δείχνει μικρότερη η μύτη σας, πρέπει να βάψετε αναλόγως και το... μέτωπο! Επιλέξτε μια ανοιχτή βάση (πιο ανοιχτή απ' αυτήν που χρησιμοποιείτε κανονικά) και σχηματίστε ένα «Τ» που θα αρχίζει από το κενό ανάμεσα στα φρύδια, να συνεχίζει στην ίδια ευθεία με τη μύτη και να καταλήγει στο τέλος της, πριν τα ρουθούνια.

Αυτό το τρικ τονίζει το κέντρο της μύτης, κάνοντας τις σκιές που δημιουργήσατε πριν πιο αποτελεσματικές.

Και τώρα φροντίστε να απλώσετε το make up πολύ καλά και να αναμίξετε το ανοιχτό makeup με τις σκούρες σκιές πολύ καλά.

Μην ξεχάσετε την πούδρα

Περάστε μια ματ πούδρα με ένα πινέλο στα πλάγια της μύτης. Αυτή η κίνηση θα καλύψει τυχόν διχρωμίες ή ατέλειες που έχουν μείνει από τα προηγούμενα βήματα, κάνοντας το μακιγιάζ να φαίνεται πιο φυσικό.

*Extra tip: Αποφύγετε τις πούδρες που γυαλίζουν, γιατί αυτές τονίζουν ακόμα περισσότερο τα σημεία από τα οποία τις εφαρμόζετε, και άρα σ' αυτή την περίπτωση τη μύτη. Το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο του επιθυμητού, αφού το βλέμμα θα πέφτει στο σημείο που θέλετε να καλύψετε.

Μην βάλετε ρουζ στη μύτη

Πολλές γυναίκες από συνήθεια, στο τέλος του μακιγιάζ, βάζουν ρουζ και στη μύτη. Απ' τη στιγμή, όμως, που το contouring έχει αναλάβει τα ινία, το ρουζ είναι περιττό και το πιθανότερο είναι να «μπερδέψει» τη δουλειά που ήδη κάνατε.

Εννοείται ότι εφαρμόζετε κανονικά στα μάγουλα, κάνοντας την κλασική κίνηση του... ροφού!

Βάλτε λάμψη στα χείλη

Βάζοντας ένα έντονο κραγιόν ή ένα λιπ γκλος με λάμψη, θα αποπροσανατολίσετε τα βλέμματα, τονίζοντας τα χείλη και όχι τη μύτη! Απλώς φροντίστε το χρώμα που θα επιλέξετε να δένει αρμονικά με το υπόλοιπο μακιγιάζ. 

Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη για να νιώσετε αυτοπεποίθηση. Δείτε τ' αποτελέσματα:

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v