Μαμάδες κάνουν τις κόρες τους «μοντέλα»: 15 φωτογραφίες που προβληματίζουν

Μαμάδες κάνουν τις κόρες τους «μοντέλα»: 15 φωτογραφίες που προβληματίζουν

Έντονο μακιγιάζ, μεγάλα κοσμήματα, προκλητικά ρούχα και σχεδόν επαγγελματικές πόζες χαρακτηρίζουν τις φωτογραφήσεις όχι ενήλικων μοντέλων αλλά μικρών κοριτσιών που έχουν μπει στον χώρο της μόδας, της showbiz αλλά και των κοινωνικών δικτύων. Φυσικά, με τη συναίνεση των… μαμάδων τους, που δεν διστάζουν να κάνουν τις κόρες τους μικρές κυρίες, να τις προτρέπουν να συμμετέχουν σε καλλιστεία, φωτογραφήσεις, επιδείξεις μόδας ή ν’ ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στο ίντερνετ για να μοιραστούν περήφανα με όλο τον κόσμο τα κάλλη της κόρης τους.

Αν και αυτό το φαινόμενο δεν είναι -ακόμα τουλάχιστον- διαδεδομένο στη χώρα μας, στην Αμερική και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, πράγμα που αποδεικνύεται από τη σωρεία φωτογραφιών στο διαδίκτυο, κοριτσιών που ποζάρουν με την άνεση μιας ενήλικης γυναίκας. Είναι αυτονόητο ότι δεν αναφερόμαστε σε «τυπικές» φωτογραφίσεις παιδικών ρούχων, που τηρούν τις ισορροπίες αλλά σε φωτογραφίες που παρουσιάζουν μικρά κορίτσια σαν ενήλικα μοντέλα. 

Το ποιος έχει ή ποιος θα έπρεπε να έχει την ευθύνη για την προστασία τους είναι ένα μεγάλο θέμα που θα έπρεπε να απασχολήσει γονείς, κηδεμόνες και την κοινή γνώμη. Το ποιος επωφελείται απ’ αυτή την κατάσταση (κυρίως οικονομικά), το ίδιο. Ακολουθούν 15 φωτογραφίες για του λόγου το αληθές, που θα σας προβληματίσουν...

Πόζες που θυμίζουν (φτασμένα) μοντέλα

Και που σίγουρα δεν θυμίζουν κορίτσια της ηλικίας τους

Πέρλες και μακιγιάζ πρωταγωνιστούν

Την ώρα της προετοιμασίας...

Μαλλί υπερπαραγωγή, φόρεμα α λά Όσκαρ και μια λογική απορία: «Γιατί;»

Φωτογραφίσεις που παύουν να είναι παιδικές

Μικρά κορίτσια με «μεγάλα» φορέματα

«Ψεύτικη» ομορφιά στο πρόσωπο μικρών κοριτσιών

Η πρώτη θέση μοιάζει –μάλλον- μελαγχολική

Η πόζα του μαγιό!

Η πραγματικότητα μάλλον φαίνεται στο βλέμμα αυτού του κοριτσιού...

v