Αυτό είναι το παιχνίδι που πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε με τα μικρά παιδιά!

Αυτό είναι το παιχνίδι που πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε με τα μικρά παιδιά!

Πρόκειται για ένα από τα πλέον συνηθισμένα παιχνίδια που απολαμβάνουν οι γονείς (οι μπαμπάδες κυρίως) με τα παιδιά τους. Τα κρατούν σφιχτά από τις παλάμες και τα στροβιλίζουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, ενώ εκείνα κυριολεκτικά ξετρελαίνονται! Η δραστηριότητα αυτή, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών, όπως τουλάχιστον δημοσιεύει η ιστοσελίδα Kids Health και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Nemours Foundation.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς τα παιδιά κινδυνεύουν από ένα τραύμα που ονομάζεται υπεξάρθρημα της κεφαλής της κερκίδας, δηλαδή εξάρθρωση του αγκώνα και όταν συμβαίνει οι σύνδεσμοι που συγκρατούν τον αγκώνα είτε μετακινούνται από τη θέση τους είτε σχίζονται. Μπορεί ένα τέτοιο ατύχημα να είναι επίπονο για το παιδί, ωστόσο γενικά δεν προκαλεί μακροχρόνια βλάβη, πάντως απαιτείται να μεταφερθεί το παιδί στα Επείγοντα.

Εξάλλου, πρόκειται για μία βλάβη που μπορεί να προκύψει από οποιοδήποτε απότομο τράβηγμα κάνει κάποιος στο παιδί, ειδικά όταν αυτό είναι μικρότερο των 4 ετών.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, επισημαίνουν στους γονείς να χρησιμοποιούν περισσότερο τη λογική τους όταν παίζουν με ένα πολύ μικρό παιδί, έχοντας στο μυαλό τους ότι οι αρθρώσεις του ακόμα σχηματίζονται και έτσι κάθε υπερβολική πίεση σε αυτές μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις.

Πηγή: independent.co.uk
v