Τα πιο πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα δέντρα για να στολίσετε το σπίτι με στιλ

Τα πιο πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα δέντρα για να στολίσετε το σπίτι με στιλ

Είτε επειδή δεν έχετε αρκετό χώρο, είτε επειδή στο σπίτι υπάρχει μωρό που μπουσουλάει και… τραβάει ό,τι βρει μπροστά του, είτε απλά επειδή θέλετε φέτος να κάνετε κάτι διαφορετικό, βρήκαμε και σας προτείνουμε τα πιο εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα «δέντρα». Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί λίγο παραπάνω κόπος για να τα κατασκευάσετε, καθώς και μπόλικό μεράκι, αλλά… πάντα αυτό δεν συμβαίνει με όλα τα ωραία πράγματα; Πάρτε ιδέες, λοιπόν:

Δέντρο-έκθεση για Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Για να φτιάξετε αυτή την κατασκευή θα χρειαστείτε είτε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι κομμένο σε τριγωνικό σχήμα (διαστάσεις περίπου 1,5 x 2,5 μέτρα) είτε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ στις ίδιες διαστάσεις, για το οποίο πρέπει να προβλεφθεί και ένα γαντζάκι, ώστε να κρεμαστεί στον τοίχο. Θα χρειαστείτε ακόμα ελαστικό σχοινί περίπου 2 μέτρων  και ορισμένα καρφάκια για να το στηρίζουν, καθώς θα το περάσετε χιαστί στο «δέντρο» σας. Στο σχοινί μπορείτε να κρεμάσετε τις ευχετήριες κάρτες που θα λάβετε τα φετινά Χριστούγεννα, ή όποιο άλλο διακοσμητικό θέλετε. Δείτε αναλυτικά πώς θα το κάνετε εδώ.

Τάβλες με καρφάκια και στολίδια ή λαμπάκια

Για την κατασκευή αυτή θα χρειαστεί απλά να ζητήσετε από έναν ξυλουργό να σας κόψει μερικές τάβλες σε άνισα μήκη και να τις καρφώσει σε μία κεντρική. Στη συνέχεια εσείς θα τις στολίσετε όπως θέλετε.

«Τούφες» από έλατο κρεμασμένες σε σχήμα δέντρου

Μια εύκολη κατασκευή για την οποία θα χρειαστεί βασικά να έχετε μία ράγα, από την οποία θα κρεμάσετε με σχοινί τα κλαδάκια, έτσι ώστε να σχηματίζουν δεντράκι.

Μικρά δεντράκια από περισσεύματα μεγάλων

Για την κατασκευή αυτή θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή μέχρι να εμφανιστούν οι υπαίθριοι πωλητές φυσικών δέντρων. Τότε θα πρέπει να τους ζητήσετε να σας δώσουν τυχόν κομμάτια από κλαδιά που έχουν περισσέψει, τα οποία θα «χώσετε» και θα στερεώσετε με κόλλα σιλικόνης σε φλατ κομμάτια ξύλου. Ιδανικό θα ήταν να βρείτε φλατ ροδέλες από κορμό δέντρου, τις οποίες θα τρυπήσετε στο κέντρο με ένα τρυπάνι. Έτσι θα αποκτήσετε πολλά, πανέμορφα φυσικά δεντράκια.

Δέντρο στον τοίχο με αυτοκόλλητη ταινία

Θα χρειαστεί να σχεδιάσετε πρώτα το δέντρο με τη βοήθεια ενός χάρακα, και στη συνέχεια να κολλήσετε είτε μαύρη αυτοκόλλητη ταινία (όπως στη φωτογραφία), είτε washi tape σε διάφορα χρώματα. Στη συνέχεια διακοσμήστε κολλώντας διακοσμητικά του γούστου σας.

Κλαδιά στο βάζο

Για πιο φυσική αίσθηση στο σπίτι, βάλτε μερικά μεγάλα κλαδιά από έλατο σε μεγάλα γυάλινα βάζα και στολίστε τα.

Ένα δέντρο στο πανί

Για την πρωτότυπη αυτή κατασκευή θα χρειαστεί να τυπώσετε τη φωτογραφία ενός δέντρου σε πανί. Για να το πετύχετε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρία ψηφιακών εκτυπώσεων. Θα βρείτε άπειρες με μία απλή αναζήτηση στο ίντερνετ.

Στολίδια και μικρά ξύλα

Δεν αποκλείεται να βρείτε μερικά τέτοια κλαδιά εκεί όπου αγοράζετε ξύλα για το τζάκι. Θα πρέπει να τα κολλήσετε στον τοίχο είτε με ταινία διπλής όψης είτε με blue tac και στη συνέχεια να τα στολίσετε με φωτάκια και στολίδια.

Κλαδιά δέντρου στον τοίχο

Πρόκειται για κλαδιά από ένα πλαστικό δέντρο, τα οποία κόπηκαν σε άνισα μήκη και κόλλησαν στον τοίχο έτσι ώστε να σχηματίζουν δέντρο.

Φωτάκια σε σχήμα δέντρου

Το μυστικό στο υπέροχο αυτό αποτέλεσμα είναι ο τοίχος-μαυροπίνακας. Σε κάθε περίπτωση όμως με μερικά γαντζάκια που δεν αφήνουν σημάδια στον τοίχο (θα βρείτε μεγάλη ποικιλία στην εταιρία 3Μ) μπορείτε εύκολα να φτιάξετε αυτό το φωτεινό δέντρο.

Δέντρο σε παλέτα

Μία παλέτα μπορεί να έχει χίλιες χρήσεις! Στην προκειμένη βάφτηκε με λευκή μπογιά που πήρε το σχήμα δέντρου, στολίστηκε και κρεμάστηκε. Και το σπίτι μόλις απέκτησε το πιο πρωτότυπο και εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο στολίδι.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v