Πώς να φτιάξετε ρολό κιμά που… λιώνει στο στόμα!

Πώς να φτιάξετε ρολό κιμά που… λιώνει στο στόμα!

Έχετε κιμά στην κατάψυξη; Αντί για μπιφτέκια ή μακαρόνια, φτιάξτε ένα ζουμερό ρολό γεμιστό με αυγό. Δείτε πώς θα το κάνετε ζουμερό και πεντανόστιμο, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες.

Τι θα χρειαστείτε

500 γρ. κιμά

2 κουταλιές της σούπας γαλέτα

1 μέτριο κρεμμύδι

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας

4 αβγά (1 για τον κιμά, 3 για το κέντρο του ρολού)

1 ντομάτα μέτρια

Ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

1 κουταλιά σούπας μπαχάρι τριμμένο

1 σφηνάκι ρακί/κρασί/ ούζο

Αλάτι/Πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Τρίψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, τα μπαχαρικά και το ένα αβγό.



Προσθέστε τη γαλέτα και μετά το σφηνάκι ρακί. Αν δείτε πως είναι πολύ στεγνός ο κιμάς, προσθέστε λίγο ακόμα ρακί. Και αντιθέτως αν είναι πολύ υγρό, προσθέστε παραπάνω γαλέτα.

Βήμα 2ο

Βράζετε τα 3 αβγά για 5 λεπτά 

και κόβετε την ντομάτα σε λωρίδες, ούτε πολύ λεπτές, αλλά ούτε πολύ χοντρές.

Βήμα 3ο

Απλώστε πάνω στον πάγκο ένα αντικολλητικό χαρτί. Ρίξτε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ακουμπήστε τον κιμά.



Πατήστε τον μέχρι να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο τοποθετώντας από πάνω το ταψί ψησίματος για να δείτε πιο καλά το μέγεθος στο οποίο πρέπει να τον «ανοίξετε».



Τοποθετήστε τα αβγά στην μέση σε σειρά.



Πιάστε την άκρη του χαρτιού και διπλώστε μια φορά πάνω από τα αβγά και μετά συνεχίστε να το ρολάρετε μέχρι να κλείσει. Βρέξτε λίγο τα δάχτυλα σας και ενώστε τις άκρες στα πλάγια και στο σημείο που ρολάρατε.



Βήμα 4ο 

Λαδώστε ελαφρά το ταψί σας και τοποθετήστε μέσα το ρολὀ. Πάνω από αυτό ρίξτε την σάλτσα ντομάτας και τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας. Αλατίστε και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 5ο

Ψἠστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά! Αφήστε το για 10 λεπτά προτού το βγάλετε από τη φόρμα για να μην διαλυθεί.

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

v