Πώς να φτιάξετε αφράτα pancakes

Πώς να φτιάξετε αφράτα pancakes

Τα pancakes μπορεί να είναι ένα ξενόφερτο έδεσμα που δεν θυμίζει κλασικό ελληνικό γλυκό, όμως έχει δύο θετικά: είναι πολύ εύκολα στην προετοιμασία, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα θα σας «πετύχουν» ενώ μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να τα σερβίρετε γλυκά, αλμυρά ή και τα δύο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Εκτός αυτού, αποτελούν μια από τις καλύτερες, γλυκές ιδέες για παιδικό πάρτι. Δείτε τη συνταγή για αφράτα pancakes σε τέσσερα μόνο βήματα και, αν έχετε χρόνο, απολαύστε τα με τον αυριανό πρωινό σας καφέ!

Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 8 μερίδες)

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 αυγό, «χτυπημένο»

¾ φλιτζανιού γάλα

50 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο)

Λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού

Πώς θα τα φτιάξετε

Βήμα 1ο



Ανακατέψτε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Έπειτα, χτυπήστε το αυγό και προσθέστε το στο μίγμα. Στη συνέχεια, ρίξτε σταδιακά το γάλα. Το μυστικό για αφράτα pancakes είναι να συνεχίζετε να ανακατεύετε με το άλλο χέρι το μίγμα, όσο ρίχνετε το γάλα για να μην «σβολιάσει».

Μπορείτε από τώρα να προσθέσετε μέσα στο μίγμα κάποια υλικά που θα απογειώσουν τη γεύση τους. Ελάχιστη κανέλα ή βανίλια θα κάνουν τη διαφορά ενώ αν θέλετε ακόμα πιο «γεμάτη» γεύση, ιδανικά είναι τα βατόμουρα, τα κομματάκια μπανάνας ή μήλου ή οι σταγόνες σοκολάτας.

Βήμα 2ο



«Βουτυρώστε» ένα τηγάνι και ανάψτε το μάτι σε μέτρια ένταση. Προτιμήστε ένα μικρό, αντικολλητικό τηγάνι, ιδανικό για την περίπτωση. Αφού ζεστάνει η φωτιά, ρίξτε το ¼ του φλιτζανιού του μίγματος για κάθε pancake. Εναλλακτικά, αν θέλετε να είστε απόλυτα ακριβείς, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικούς δοσομετρητές ή απλώς να ρίξετε την ποσότητα που αντιστοιχεί σε μια κουταλιά της σούπας. 

Βήμα 3ο


Όταν το μίγμα αρχίζει να βγάζει μικρές φυσαλίδες, γυρίστε τo pancake από την αντίθετη μεριά και αφήστε το να τηγανιστεί μέχρι να ροδίσει. Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές, σημαίνει ότι είναι έτοιμο για κατανάλωση!

Για να παραμείνει ζεστή η κάθε προηγούμενη δόση και, για να μην «πανιάσει», καλύψτε την με αλουμινόχαρτο , αφού πρώτα την έχετε «ραντίσει» με ελάχιστο χυμό λεμονιού που θα κάνει τα pancakes ακόμα πιο αφράτα.

Βήμα 4ο

*Φωτογραφίες: Wikihow.com

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε! Στο τελευταίο βήμα, απλώς προσθέστε τις αγαπημένες σας γεύσεις. Για γλυκιά απόλαυση, μπορείτε να απλώσετε μέλι ή μερέντα (δείτε εδώ πώς να φτιάξετε σπιτική πραλίνα φουντουκιού) που θα συνδυάσετε με φρούτα ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς αντίστοιχα.

Αντίθετα, αν προτιμάτε τις αλμυρές γεύσεις, η κλασική επιλογή είναι το μπέικον που θα έχετε σοτάρει για λίγη ώρα στο τηγάνι. Αν αυτό σας φαίνεται «στεγνό», μπορείτε να αλείψετε λίγο βούτυρο ή να αφήσετε λίγο τυρί να λιώσει πάνω στα pancakes όσο είναι ακόμα ζεστά.

Μια ακόμα ιδέα είναι να φτιάξετε έναν πύργο- τοστ από pancakes απλώς τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο.



Το κλασικό σιρόπι που χρησιμοποιούν στο εξωτερικό για το γαρνίρισμα είναι το λεγόμενο maple syrup (σιρόπι από σφένδαμο), ωστόσο, επειδή ενδεχομένως δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα, μπορεί άνετα να αντικατασταθεί με μέλι, μαρμελάδα ή με λίγο λιωμένο βούτυρο, τόσο στις αλμυρές όσο και στις γλυκιές επιλογές.

Πηγή: wikihow.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v