Τα 13 στάδια της μητρότητας που όλες θα περάσουμε

Τα 13 στάδια της μητρότητας που όλες θα περάσουμε

Από τη στιγμή που βλέπεις,  στο λεπτό, λευκό στικ, το θετικό σύμβολο ξεκινά την τρελή πορεία του το… τρένο της μητρότητας! Βάλε τη ζώνη σου, γιατί θα υπάρξουν αναταράξεις…

Είναι κορίτσι!

Στάδιο 1ο: Ενθουσιασμός

Γιούπι! Θα αποκτήσετε παιδάκι! Απίστευτο; Θα γίνετε γονείς! Πετάτε στα ουράνια. Χιλιάδες σκέψεις περνούν από το μυαλό σας: Πώς θα την λένε; Τι θα φοράει; Πώς θα φτιάξετε το δωμάτιό της; Ετοιμάζετε ήδη λίστες με όλα αυτά που θα χρειαστείτε, ενώ πριν μερικές εβδομάδες δεν ξέρατε καν ότι υπάρχει.

Στάδιο 2ο: Πανικός

Σας λένε να το πάρετε στο σπίτι. Σας πετάνε, δηλαδή, έξω από το μαιευτήριο και σας παρατάνε στη μοίρα σας. Πότε πρέπει να την ταΐσετε; Πόσο πρέπει να φάει; Μήπως πρέπει να γράφετε κάθε πότε τρώει και κοιμάται; Μήπως σας έβαλαν στην τσάντα του μαιευτηρίου κανένα βιβλίο οδηγιών; Μήπως να προσποιηθείτε καμία επιπλοκή και να επιστρέψετε εκεί για μερικές μέρες ακόμα;

Στάδιο 3ο: Εξάντληση

Νιώθετε ότι θα καταρρεύσετε. Αποκλείεται να βγάλετε μία ακόμα εβδομάδα με αυτούς τους ρυθμούς. Πώς τα καταφέρνουν οι υπόλοιποι γονείς; Δεν μπορείτε καν να προφέρετε μία ολοκληρωμένη πρόταση. Ο κόσμος μοιάζει να γυρίζει. Πόσο έχετε κοιμηθεί; Δύο ώρες –ίσως τρεις; Ονειρεύεστε τέσσερις συνεχόμενες ώρες ύπνου. Πιστεύετε ότι ένα βράδυ έχει πάει καλά αν έχετε καταφέρει να κοιμηθείτε από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4:00. Σοβαρά, κανείς δεν σας είχε πει ότι θα είναι τόσο δύσκολο.

Γίνεται παιδάκι!

Στάδιο 4ο: Πρώιμοι εορτασμοί

Επιτέλους, Θεέ μου! Επιτέλους, ένα φως μοιάζει να αχνοφαίνεται στο τέλος του ατέλειωτου, ολοσκότεινου τούνελ της αϋπνίας. Το μικρό σας αρχίζει να μεγαλώνει. Το στήθος σας γίνεται ξανά δικό σας. Έχετε αρχίσει κάπως να κοιμάστε. Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο κανονικά. Σας έρχεται να χοροπηδήσετε.

Στάδιο 5ο: Τζέκυλ και Χάιντ

Τα συναισθήματά σας παθαίνουν κρίση ταυτότητας. Το ένα λεπτό η καρδιά σας στάζει αγνή αγάπη και ενθουσιασμό για το γλυκό σας παιδάκι και το επόμενο θέλετε να κλειδωθείτε στο μπάνιο, για το δικό της καλό. Πώς γίνεται ένα τόσο χαριτωμένο μικρό πλασματάκι να προκαλεί τέτοιο χάος στη ζωή σας;

Στάδιο 6ο: Εορτασμός

Μόλις έμαθε να χρησιμοποιεί μόνη της το γιο-γιο. Μπορεί ακόμα και να τραγουδήσει την αλφαβήτα. Γιορτάζετε κάθε μικρό ή μεγάλο της επίτευγμα. Είστε μία περήφανη μαμά. Το παιδάκι σας μεγαλώνει. Εύχεστε να μπορούσατε να πάτε πίσω και να τα ζήσετε όλα ξανά από την αρχή (προφανώς υποφέρετε από «μαμαδοαμνησία»).

Είναι μεγάλο παιδί!

Στάδιο 7ο: Υπομονή

Τη βοηθάτε με τα μαθήματα του σχολείου (βασικά, το Google τη βοηθάει). Τη βοηθάτε να δέσει τα κορδόνια της. Τη βοηθάτε να μάθει να κοινωνικοποιείται. Τη βοηθάτε να μάθει να καθαρίζει. Τη βοηθάτε να μάθει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά της. Τη βοηθάτε να κάνει ποδήλατο. Σας βοηθά να βελτιώσετε την υπομονή σας.

Στάδιο 8ο: Αμφιβολίες

Η αμφιβολία αρχίζει να παίρνει θέση. Της προσφέρετε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια; Την έχετε γράψει σε αρκετές δραστηριότητες; Της έχουν δοθεί αρκετές ευκαιρίες; Μήπως την κρατάτε πίσω; Φτιάχνετε νοητές λίστες με όλα αυτά που δεν κάνετε σωστά. Έρχονται στιγμές που οι λίστες αυτές μοιάζουν τεράστιες. Μήπως τα έχετε κάνει όλα λάθος;

Στάδιο 9ο: Βαθιά αγάπη

Το μικρό σας ανθρωπάκι δεν είναι πια μικρό. Σας βάζει πλέον τους δικούς της κανόνες: Δεν θα την φιλάτε δημόσια. Ούτε θα την αγκαλιάζετε. Θέλει να τα κάνει όλα μόνη της. Θα έπρεπε να χαίρεστε γι’αυτή τη νέα μορφή ανεξαρτησίας, ωστόσο εσείς θέλετε να τη λούσετε με την αγάπη σας.

Είναι έφηβη!

Στάδιο 10ο: Τρόμος

Ωχ! Οι ορμόνες έχουν εισβάλει στο σπίτι σας και στη ζωή σας. Το λουλουδάκι σας έχει βγάλει όχι απλά αγκάθια, αλλά… κέρατα. Πόσο θα κρατήσει αυτό; Πόσο χειρότερο θα γίνει; Κατευθύνεται μουγκρίζοντας προς το μέρος σας. Είναι μισό θηρίο, μισό κορίτσι.

Στάδιο 11ο: Τρόμος

Νιώθετε περισσότερο δεσμοφύλακας, παρά μαμά. Εκτοξεύετε αλλεπάλληλες ερωτήσεις. Πού πας; Με ποιον θα είσαι; Πότε θα γυρίσεις; Θα υπάρχουν γονείς εκεί; Απαντά στις ερωτήσεις σας με διπλωματικότητα πολιτικού. Τις αποφεύγει ή απαντά με γρίφους κάνοντας το κεφάλι σας να γυρίζει. Θα ήταν λάθος να την συνδέατε μόνιμα σε έναν ανιχνευτή ψεύδους;

Στάδιο 12ο: Τρόμος

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση προς την ενηλικίωση. Σε έξι μήνες το μωρό σας θα μπορεί νόμιμα να ψηφίζει και ίσως να ζει σε δικό του σπίτι. Είναι έτοιμη; Μπορεί να ταξιδέψει μόνη της; Θα επιστρέψει μετά τις σπουδές στο σπίτι σας για να ζήσει μαζί σας μέχρι τα 30; Τα νεύρα της είναι ταραγμένα (το ίδιο και τα δικά σας).

Είναι ενήλικας!

Στάδιο 13ο: Αγάπη

Μεγαλώσατε την καλύτερή σας φίλη. Είναι το άτομο που εμπιστεύεστε περισσότερο από κάθε άλλο και είστε η μεγαλύτερή της θαυμάστρια. Είστε το άτομο στο οποίο θα στραφεί για οτιδήποτε και αυτή είναι το ίδιο για εσάς. Ετοιμάζετε μαζί τον γάμο της. Τη βοηθάτε να αγοράσει το πρώτο της σπίτι. Ζει την οικογενειακή ευτυχία.

Κρατά στα χέρια της το λευκό, λεπτό στικ. Ένα αχνό θετικό σύμβολο εμφανίζεται. «Βάλε τη ζώνη σου», της λέτε. «Θα υπάρξουν αναταράξεις».



Πηγή: huffingtonpost.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v