16 πρωτότυπες ιδέες περιτυλίγματος για τα χριστουγεννιάτικα δώρα

16 πρωτότυπες ιδέες περιτυλίγματος για τα χριστουγεννιάτικα δώρα

Οι γιορτές έφτασαν, τα ρεβεγιόν πλησιάζουν και το τύλιγμα των δώρων θα αρχίσει να γίνεται ο... εφιάλτης μας! Επειδή, όμως, πάντα μετράει η πρώτη εμφάνιση, ακόμα και στα δώρα, δεν μπορείτε να παραλείψετε αυτή τη διαδικασία. Για να μην αγχώνεστε, συγκεντρώσαμε δεκαέξι πανεύκολους και πρωτότυπους τρόπους για να «ντύσετε» τα δώρα που θα προσφέρετε και να εντυπωσιάσετε τον παραλήπτη τους πριν ακόμα τα ανοίξει.

1. Ένα παλιό πουκάμισο!



Πρακτικό, απλό και... οικολογικό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ένα φουλάρι που δεν φοράτε πια. Εκτός αυτού, δεν χρειάζεται κανένα άλλο υλικό και δεν μπλέκεστε με σπάγκους, κορδέλες και φιόγκους.

2. Φτιάξτε έναν ανεμόμυλο



Και εντυπωσιάζετε με το τίποτα. Δείτε αναλυτικά τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο:



3. Δώρο πάνω στο δώρο



Ειδικά για τα πιτσιρίκια, είναι μια πολύ πρωτότυπη ιδέα να τους προσφέρετε δύο δώρα. Κολλήστε πάνω απ' τη συσκευασία ακόμα ένα μικρό δωράκι και εντυπωσιάστε τον λιλιπούτειο παραλήπτη του .

4. Φτιάξτε ένα τρισδιάστατο δέντρο



Κόβετε ένα τριγωνικό κομμάτι από πράσινο χαρτί, το διπλώνετε σε λωρίδες, προσθέτετε τη βάση και το αστέρι και το δώρο σας είναι έτοιμο.

5. Τα δώρα του ταράνδου



Αφού τυλίξετε τα δώρα με απλό χαρτί του μέτρου, που είναι πάμφθηνο και μπορείτε να το επεξεργαστείτε όπως θέλετε, ζωγραφίστε πάνω του χριστουγεννιάτικα σχέδια. Το κεφάλι του Ρούντολφ είναι μια “εύκολη” επιλογή αν δεν πιάνει το χέρι σας.

6. Κοσμηματοθήκη από ρολό τουαλέτας



Για τα μικρά δωράκια, εκμεταλλευτείτε τα ρολά από το χαρτί τουαλέτας που, με ελάχιστη επεξεργασία, μετατρέπονται σε κουτάκια. Εξωτερικά χρωματίστε τις τέμπερες των παιδιών ή ντύστε τα με ένα άλλο χρωματιστό χαρτόνι.

Δείτε αναλυτικά τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο:



7. Ένα δώρο- μαυροπίνακας



Πάνω σε σκέτο χαρτί κολλήστε αυτοκόλλητο χαρτί μαυροπίνακα, ζωγραφίστε, γράψτε την αφιέρωσή σας και το δώρο σας είναι έτοιμο. Προσέξετε μόνο να μην το χαλάσετε γιατί αν το πιάνετε πολύ, η αφιέρωσή σας θα καταστραφεί.

8. Πομ πον και τελειώσατε!



Κολλήστε λίγα πομ πον στο εξωτερικό της συσκευασίας. Έτσι, δεν χρειάζεστε ούτε σπάγκους, κορδέλες ούτε πρέπει να κάνετε αλχημείες για το πώς θα δέσετε τον φιόγκο.

9. Χριστουγεννιάτικες σφραγίδες



Αν δεν έχετε εσείς, σίγουρα θα έχει το παιδί! Δανειστείτε τις και κάντε το ένα απλό μονόχρωμο χαρτί περιτύλιγματος, εορταστικό στο άψε σβήσε.

10. Δώρο- καραμέλα



Τα δώρα που χωρούν σε μια στρογγυλή συσκευασία για κρασί, μπορούν να γίνουν καραμέλες. Αφού τοπιθετήσετε μέσα το δώρο, τυλίξτε το με ένα χρωματιστό ύφασμα και δέστε με κορδέλα το τελείωμά του (μην προτιμήσετε το χαρτί γιατί δεν θα εφαρμόσει καλά)

11. Για τα γλυκά: Σελοφάν και κορδέλα και φύγατε!



Είτε με χρωματιστό είτε με διάφνο σελοφάν, ντύστε το σκεύος που θα προσφέρετε τα γλυκά σας, και κλείστε το με μια κορδέλα.

12. Για τους οικολόγους...

Μπορεί να μην το είχατε σκεφτεί, αλλά μια οικολογική ιδέα είναι να τυλίξετε τα δώρα με... εφημερίδες. 

13.Αστέρι από καλαμάκια

Αν πιάνει το χέρι σας και έχετε τον ανάλογο χρόνο, φτιάξτε ένα αστέρι από καλαμάκια που τις άκρες των οποίων θα ενώνετε με σπάγκο (όπως φαίνεται στη φωτογραφία). Δείτε βήμα βήμα τις οδηγίες εδώ. 

14. Με την άγρια φύση



Προσθέστε ένα κομμάτι από πράσινο κλαδί ή ένα κουκουνάρι κάτω απ' την κορδέλα του δώρου.

15. Γράψτε μια ευχή με...σκραμπλ!

Γράψτε την ευχή σας με κυβάκια από το σκραμπλ και κολλήστε τα στην κορδέλα ή πάνω στο χαρτί περιτυλίγματος.

16. Βάση για γλυκά, κουκουνάρια και εντυπωσιακές κορδέλες



Οι χάρτινες βάσεις στολισμού για τα κέικ είναι μια εντυπωσιακή και καλόγουστη προσθήκη για το τύλιγμα του δώρου σας. Αντί για κορδέλες, προτιμήστε γιρλάντες για να δέσετε το δώρο και προσθέστε ακόμα ένα κουκουνάρι για να εντυπωσιάσετε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v