Μακιγιάζ: Αναδείξτε το καλύτερο χαρακτηριστικό σας

Μακιγιάζ: Αναδείξτε το καλύτερο χαρακτηριστικό σας

Η κορυφαία make-up artist και CEO της διάσημης εταιρείας καλλυντικών, Bobbi Brown, δίνει τις δικές της συμβουλές μακιγιάζ για να αναδείξουμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά μας με συγκεκριμένες «στρατηγικές» κινήσεις. Όπως η ίδια λέει, «το μακιγιάζ είναι ένας τρόπος να δείχνουν οι γυναίκες ο εαυτός τους, απλά στην πιο όμορφη εκδοχή του και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δεν είμαι υπέρ του μακιγιάζ που κρύβει και καλύπτει κάθε ατέλεια του προσώπου, αλλά υπέρ του μακιγιάζ που λειαίνει και αναδεικνύει τα πιο όμορφα στοιχεία».

Ξεχάστε, λοιπόν, την κάπως μεγάλη μύτη σας ή τα πολύ λεπτά χείλη σας και δείτε πώς θα αναδείξετε τα πιο όμορφα σημεία του προσώπου σας - όλες έχουμε έστω ένα.

Αν το καλύτερο χαρακτηριστικό σας είναι τα μάτια…

Βάζετε πάντα eyeliner όσο πιο κοντά στις βάσεις των βλεφαρίδων μπορείτε. Ξεκινάτε πάντα από την εσωτερική γωνία του ματιού για να καταλήξετε στην εξωτερική. Και υπογραμμίστε καλά τις πάνω βλεφαρίδες, ώστε όταν έχετε εντελώς ανοιχτά τα μάτια σας, το μολύβι να φαίνεται.

Μην βάζετε μολύβι στο εσωτερικό των κάτω βλεφαρίδων, καθώς όχι μόνο κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μικρότερα, αλλά κινδυνεύετε έτσι να μολύνετε ή και να τραυματίσετε τον οφθαλμό.

Αν το καλύτερο χαρακτηριστικό σας είναι τα ζυγωματικά…

Φοράτε πάντα ρουζ και φροντίστε να χαμογελάτε κάθε φορά που το απλώνετε με το πινέλο, γιατί χαμογελώντας θα βρείτε πιο εύκολα τα «μήλα» στα μάγουλά σας που πρέπει να τονίσετε με χρώμα. Επιλέξτε ένα πλατύ, μεγάλο και αφράτο πινέλο, κάντε κυκλικές κινήσεις με αυτό μέσα στο ρουζ και μετά τινάξτε το για να φύγει λίγο το χρώμα. Εφαρμόστε το στα «μήλα» σας, ξεκινώντας από τα μάγουλα προς τις ρίζες των μαλλιών σας. Για να φαίνεται το ρουζ σαν φυσικό σας χρώμα, φροντίστε να μην το τοποθετήσετε πάνω από το κόκαλο των ζυγωματικών σας.

Μην προσπαθείτε να κάνετε περίγραμμα στα ζυγωματικά σας με το ρουζ. καθώς δείχνει εντελώς ψεύτικο.

Αν το καλύτερο χαρακτηριστικό σας είναι τα χείλη…

Να φοράτε μία απόχρωση κραγιόν ή lipstick που να συμπληρώνει το φυσικό σας χρώμα. Ένας βασικός κανόνας είναι o εξής: Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα της επιδερμίδας σας, τόσο πιο σκούρα μπορεί να είναι η απόχρωση του κραγιόν που θα βάλετε. Κοινώς, αν έχετε λευκό δέρμα, επιλέξτε αποχρώσεις του μπεζ, παλ ροζ και ανοιχτόχρωμα κοραλλί. Αν έχετε σταρένιο δέρμα, προτιμήστε κραγιόν με βάση το καφέ και το ροζ, το μοβ ή το χρώμα του μούρου. Αν έχετε σκούρο δέρμα επιλέξτε δαμασκηνί, σοκολατί και κόκκινα κραγιόν.

Μην φοράτε κραγιόν σε αποχρώσεις που είναι παραπάνω από έναν τόνο πιο ανοιχτές από το φυσικό χρώμα των χειλιών σας. Μία υπερβολικά παλ απόχρωση θα κάνει τα χείλια σας να δείχνουν άτονα, σχεδόν γκρίζα.

Αν το καλύτερο χαρακτηριστικό σας είναι οι βλεφαρίδες…

Να βάζετε μπόλικη μάσκαρα. Πριν την τοποθετήσετε, καθαρίστε το βουρτσάκι από τυχόν συμπαγή κομμάτια χρώματος που έχουν κολλήσει στην άκρη του. Ξεκινήστε από τη βάση των βλεφαρίδων για να απλώσετε το χρώμα και τραβήξτε το βουρτσάκι προς τα έξω. Για να αποφύγετε τις κολλημένες βλεφαρίδες, προσπαθήστε να «ρολάρετε» το βουρτσάκι όπως θα το τραβάτε προς τα έξω. Η κλασική μαύρη μάσκαρα ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες, αλλά για πιο διακριτικό μακιγιάζ μπορείτε να δοκιμάσετε και καφέ.

Μην βάζετε πάρα πολλή μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες, γιατί μετά από λίγη ώρα μπορεί λίγο να «τρέξει» και να δώσει στο βλέμμα σας κουρασμένη όψη.

Αν το καλύτερο χαρακτηριστικό σας είναι τα φρύδια…

Να βγάζετε προσεκτικά τα φρύδια σας. Τα καλά σχηματισμένα φρύδια μπορούν να «ανασηκώσουν» τα μάτια και να τα κάνουν να δείχνουν ξεκούραστα και «ζωηρά». Πριν πιάσετε, όμως, το τσιμπιδάκι των φρυδιών, αναλύστε το σχήμα τους. Η φύση σάς έχει δώσει το αρχικό τόξο και σκοπός σας είναι να το λεπτύνετε, όχι να το αναμορφώσετε. Βγάζετε τρίχες μόνο ανάμεσα στα δύο φρύδια και στο κάτω μέρος αυτών (κάτω από το τόξο). Έπειτα, χρησιμοποιήστε ένα χτενάκι για φρύδια ή μία παλιά οδοντόβουρτσα για να τα χτενίσετε και, αν είναι ατίθασα, απλώστε λίγο ειδικό τζελ φρυδιών για να παραμείνουν στην θέση τους.

Μην βγάζετε υπερβολικά τα φρύδια σας. Τα πολύ λεπτά φρύδια είναι εκτός μόδας και δεν κολακεύουν καθόλου το πρόσωπο. Αφήστε που αν κάνετε μία φορά το λάθος, μετά είναι πολύ δύσκολο να ξαναμακρύνουν και να γίνουν όπως πριν.

Πηγή: Livestrong

v