5 κόλπα για να πείσετε το παιδί ότι ήρθε ο Άγιος Βασίλης

5 κόλπα για να πείσετε το παιδί ότι ήρθε ο Άγιος Βασίλης

Μην ακούτε κάτι κακές γλώσσες που ισχυρίζονται ότι δήθεν ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει κι ότι είναι, λέει, ένα εμπορικό τρικ και άλλα τέτοια δηλητηριώδη. Ή αν, εν πάση περιπτώσει, θέλετε να τις ακούσετε, ακούστε τις, αλλά –προς Θεού!- διαφυλάξτε τα παιδιά απ’ τις ανυπόστατες, μίζερες φήμες.

Αντιθέτως, υψώστε ψηλά το χριστουγεννιάτικο λάβαρο, νοικιάστε στολές Άγιου Βασίλη, γράψτε γράμματα εκ μέρους του και φάτε τα μπισκότα που του αφήσατε δίπλα στο δέντρο για να πείσετε το παιδί ότι ήρθε.

Στην απίθανη περίπτωση που δεν έρθει.

1. Ο Άγιος Βασίλης τρώει όλο το φαΐ του

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, πριν πάτε για ύπνο (κι αφού θα έχουν καμφθεί οι αντιστάσεις του τύπου «Εγώ θα μείνω ξύπνιος μέχρι να τον δω!») βάλτε παρέα με τα παιδιά ένα πιατάκι κουλουράκια κι ένα ποτήρι γάλα πλάι στο τζάκι (αν είστε απ’ τους τυχερούς που έχουν) ή το δέντρο και εξηγήστε τους ότι, απ’ ό,τι ξέρετε, ο Άγιος Βασίλης συμπαθεί πολύ τα κουλουράκια. Αφού κοιμηθούν, φάτε μερικά (μάνες είστε, θα θυσιαστείτε) σκορπίστε μερικά ψίχουλα, πιείτε το μισό ποτήρι γάλα και το πρωί δείξτε με όλον σας τον ενθουσιασμό τα τεκμήρια στα παιδιά.

2. Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία –να και οι πατημασιές του!

Σε πιάσαμε, μικρέ, ενθουσιασμένε πιτσιρικά! Ο Άγιος Βασίλης και υπάρχει και ήρθε και ιδού οι ατράνταχτες αποδείξεις: οι πατημασιές του. Αν δεν έχει χιονίσει ως τότε, εξηγήστε ότι Άγιος Βασίλης έρχεται από τον Βορρά, γι’ αυτό και τα παπούτσια του είναι γεμάτα χιόνι.Θα χρειαστείτε: μία λεκάνη, ένα ζευγάρι αντρικά παπούτσια, ένα μπουκάλι σπρέι, λίγη μαγειρική σόδα ή αλεύρι και λίγο γκλίτερ προαιρετικά (γιατί ο Άγιος είναι σινιέ). Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα ή το αλεύρι με το γκλίτερ, ψεκάστε τα παπούτσια με νερό και τοποθετήστε τα πάνω στο γιορτινό μείγμα. Το μόνο που μένει, είναι να σκηνοθετήσετε τη διαδρομή που ακολούθησε ο συμπαθής, τροφαντός Άγιος.

Tip 1: Αν έχετε τζάκι, μπορείτε να κάνετε το ίδιο χρησιμοποιώντας τις στάχτες ως πειστήριο.

Tip 2: Αν ανησυχείτε για το πώς θα βγει το γκλίτερ απ' το χαλί, απλά παραβλέψτε το και χρησιμοποιήστε σόδα ή αλεύρι.

3. Ο Άγιος Βασίλης πήρε τηλέφωνο/ έγραψε γράμμα/ έστειλε βίντεο!

Φτιάξτε ένα γράμμα-απάντηση απ’ τον Άγιο Βασίλη, βάλτε το σε έναν χριστουγεννιάτικο φάκελο και σπρώξτε το κάτω απ’ την πόρτα. Για να γίνετε πιο πειστικοί, ανακατέψτε το γράμμα με λογαριασμούς κ.λπ. και φροντίστε να αλλάξετε τον γραφικό σας χαρακτήρα, γιατί τα παιδιά είναι παρατηρητικότερα απ’ όσο νομίζουμε.

Αν δεν αρκείστε σε αποδείξεις φτιαγμένες από τα χεράκια σας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες. Η χριστουγεννιάτικη υπηρεσία Santa Letter αναλαμβάνει να στείλει στο παιδί απαντητικό γράμμα, τηλέφωνο ή βίντεο ως Άγιος Βασίλης, σύμφωνα με τις δικές σας, συγκεκριμένες οδηγίες και συμβουλές. Το τηλέφωνο, το βίντεο ή το γράμμα που στέλνονται βασίζονται σε πληροφορίες που δίνουν οι γονείς κάνοντας την επικοινωνία με τον Άγιο Βασίλη σούπερ πειστική!

Μάθετε περισσότερα εδώ και δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς λειτουργεί το κόλπο:4. Παραδοσιακά πράγματα: Ντύστε κάποιον Άγιο Βασίλη

Το ζήτημα εδώ είναι να προσπαθήσετε να μην ντυθεί Άγιος Βασίλης κάποιος που το παιδί ξέρει καλά, όπως ο μπαμπάς ή κάποιος αγαπημένος θείος, γιατί η στολή είναι στολή –δεν είναι μεταμόρφωση. Νοικιάστε μια στολή από το κατάστημα με εποχιακά είδη της γειτονιάς σας και βάλτε τον φίλο-Άγιο να χτυπήσει το κουδούνι ή αποσπάστε την προσοχή του παιδιού, πηγαίνοντάς το σε ένα άλλο δωμάτιο, βάλτε τον κρυφά στο σαλόνι και πιάστε τον επ’ αυτοφώρω!

5. Τραβήξτε τον βίντεο επί τω έργω

Αν δεν μπορεί να βρεθεί διαθέσιμος φίλος για τον ρόλο και φοβάστε ότι ο μπαμπάς θα γίνει αντιληπτός, τότε φτιάξτε ένα βίντεο-ντοκουμέντο όπου οι προδοτικές λεπτομέρειες θα κρύβονται. Ντύστε τον ευτυχή πατέρα Άγιο Βασίλη και τραβήξτε τον «στα κρυφά» βίντεο να αφήνει τα δώρα και την επόμενη μέρα, δείξτε γεμάτες ενθουσιασμό τα αδιάσειστα στοιχεία στο μικρό σας.

v