Μια ξεχωριστή καισαρική: Μαμά αποφασίζει να ξεγεννήσει η ίδια το μωρό της!

Μια ξεχωριστή καισαρική: Μαμά αποφασίζει να ξεγεννήσει η ίδια το μωρό της!

Η καισαρική σε αρκετές περιπτώσεις επιβάλλεται εφόσον οι γιατροί κρίνουν απαραίτητο ότι έτσι μόνο εξασφαλίζεται η υγεία της μαμάς και του μωρού. Αυτό έγινε και στην περίπτωση της 24χρονης Sarah Toyer, η οποία, σύμφωνα με τις υποδείξεις τoυς, έπρεπε να φέρει στον κόσμο το τέταρτο παιδί της με καισαρική. Για να την κάνει, όμως πιο ξεχωριστή, αποφάσισε να «κλέψει» λίγη από τη λάμψη του γιατρού της και να ξεγεννήσει η ίδια το μωρό της.

Όπως αναφέρει γέννησε όλα της τα παιδιά με καισαρική, όχι γιατί το επέλεξε αλλά γιατί ήταν η ασφαλέστερη μέθοδος για εκείνη και τα μωρά της. Όμως, η ίδια ήθελε να συμμετέχει πιο ενεργά στον τοκετό: έτσι, στη δεύτερη καισαρική εφάρμοσε την τεχνική της άμεσης σωματικής επαφής με το μωρό αμέσως μετά την επέμβαση ενώ στην τρίτη ζήτησε απ’ τον γιατρό να σηκώσει την κουρτίνα για να δει το κεφαλάκι του μωρού της την ώρα που το ξεγεννούσε.

Στην τέταρτη εγκυμοσύνη αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Πριν το χειρουργείο έκανε το λεγόμενο scrub μαζί με τον μαιευτήρα της και ετοιμάστηκε για ένα ξεχωριστό γεγονός: να ξεγεννήσει η ίδια το μωράκι της! Ένα τέταρτο αφού μαμά και γιατροί είχαν μπει στο χειρουργείο, έφτασε η στιγμή που η Sarah περίμενε: το κεφάλι, οι ώμοι και τα χέρια του νεογέννητου γιου της είχαν ήδη ξεπροβάλλει και η Sarah κράτησε το μωράκι της από τις μασχάλες για να το φέρει στη συνέχεια μέσα στην αγκαλιά της! Όπως δηλώνει και η ίδια, το συναίσθημα ήταν μοναδικό και της έφερε δάκρυα συγκίνησης στα μάτια.

Η ίδια δηλώνει πως ανέβασε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο για να δείξει και σ’ άλλες μέλλουσες μανούλες ότι μπορούν να γεννήσουν με τον ίδιο τρόπο, εφόσον ο γιατρός το επιτρέπει. Όπως και να ‘χει, η φωτογραφία που αποτυπώνει αυτή την ξεχωριστή στιγμή εντυπωσιάζει…

Πηγή: Babble.com
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v