Ο απρόσμενος παράγοντας που καθορίζει το φύλο του παιδιού!

Ο απρόσμενος παράγοντας που καθορίζει το φύλο του παιδιού!

Όλοι οι γονείς έχουν αγωνία για το φύλο του παιδιού τους και η επιστήμη προσπαθεί να βρει συνεχώς τρόπους να ικανοποιήσει την περιέργειά τους όσο το δυνατόν νωρίτερα. Όπως προέκυψε από έρευνα Καναδών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύθηκε και στο American Journal of Hypertension, η αρτηριακή πίεση της γυναίκας φαίνεται να επηρεάζει το φύλο του παιδιού, ακόμα και 26 εβδομάδες πριν τη σύλληψη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι μέλλουσες μαμάδες με χαμηλή πίεση έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν κορίτσι. Αντίθετα, η υψηλή πίεση μάλλον δείχνει ότι θα γίνουν… αγορομάνες, όπως προέκυψε από το δείγμα των 1.411 γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα. Η εν λόγω μελέτη θεωρείται σημαντική γιατί μέχρι τώρα, δεν είχε βρεθεί συσχέτιση μεταξύ της αρτηριακής πίεσης της γυναίκας και του φύλου του παιδιού που θα γεννήσει .

Είναι μια καινούρια παράμετρος που θεωρείται ότι μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγή αλλά και όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την αναλογία των φύλων στον πληθυσμό. Σύμφωνα με τους στοιχειώδεις κανόνες της βιολογίας, υπάρχει η αναλογία του 50/50 ανάμεσα στα φύλα πριν τη σύλληψη, αν και τελικά φαίνεται ότι υπερισχύει το «ασθενές» φύλο (που τελικά αποδεικνύεται πιο ισχυρό), με τις αποβολές στα αρσενικά έμβρυα να είναι περισσότερες σε σχέση με τα θηλυκά.

Γι' αυτό, αν περιμένετε παιδάκι, κάντε μόνες σας το τεστ, μετρήστε την πίεσή σας και δείτε αν η έρευνα «έπεσε» μέσα στη δική σας περίπτωση. Θα το επιβεβαιώσετε αφού μετά τον υπέρηχο που θα κάνετε στους 4 μήνες!

Πηγή: Independent.co.uk

v