Τα καλύτερα παιχνίδια για παιδιά έως 5 ετών

Τα καλύτερα παιχνίδια για παιδιά έως 5 ετών

Υπάρχουν καλύτερα παιχνίδια από αυτά που συνδυάζουν τη χαρά με τη μάθηση; Αν το μικρό σας είναι μέχρι 5 ετών, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του μέσα από τη διασκέδαση μπορεί να επιτευχθεί από τα παιχνίδια που παίζει καθημερινά. Δείτε τις καλύτερες επιλογές που θα «ψυχαγωγήσουν» το μωρό σας.

Για παιδιά από 1 έως 2 ετών

Στην ηλικία αυτή το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα, λέει τις πρώτες του λέξεις, αρχίζει να παρατηρεί τους μεγάλους και να καταλαβαίνει τι σημαίνουν κάποιες βασικές προτάσεις. Αναπτύσσει δηλαδή τις κινητικές και λεκτικές του δεξιότητες, γι’ αυτό και τα παιχνίδια του θα πρέπει να επικεντρωθούν γύρω απ’ αυτές.

1. Μαγικό πιανάκι με ήχους και φως

Ένα πιανάκι που αναπτύσσει τις δεξιότητες των μικρών με μουσικές… ευαισθησίες. Όταν πατιούνται τα πλήκτρα, παράγει ήχους και φως ενώ διαθέτει και μικρόφωνο.

Τιμή: 13 ευρώ.

Θα το βρείτε στα καταστήματα Jumbo ή online εδώ.

2. Μεγάλο τραπέζι κατασκευών

Τα παιδιά αρχίζουν να μαθαίνουν τα σχήματα, να τα συνδυάζουν με τον χώρο και ν’ αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους με κατασκευές. Τα τουβλάκια του είναι μεγάλα για ευκολία και ασφάλεια.

Τιμή: 40 ευρώ.

Αναζητήστε το στα καταστήματα Moustakas ή online

3. Κουνιστό αλογάκι για περιπέτειες



Το κατάλληλο παιχνίδι για να δοκιμάσει το παιδί τις δυνάμεις του αλλά και να εκτονώσει την ενέργειά του. Έχει ψηλή πλάτη αλλά και σταθερή βάση για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τιμή: 25,90 ευρώ.

Μπορείτε να το παραγγείλετε online από εδώ

Για παιδιά από 2 έως 3 ετών

Στην ηλικία αυτή, το παιδί εξερευνά συνεχώς τα πάντα, πράγμα που σημαίνει ότι κινείται όλη την ώρα! Αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο των χεριών του και αρχίζει να «αυτονομείται» από τη μαμά και τον μπαμπά κάνοντας το «δικό» του.

1. Παζλ Playgo με τα ζώα της φάρμας



Η ιδανική ηλικία για να συναρμολογήσει το παιδί το πρώτο του παζλ με μεγάλα κομμάτια σε πρώτο επίπεδο ευκολίας.

Τιμή: 5 ευρώ.

Θα το βρείτε στα καταστήματα Μουστάκας ή στο e-shop του. 

2.  Μπαλοπισίνα



Για ασφαλές κολύμπι μέσα στο σπίτι! Ένα πάρκο με πολύχρωμες μπάλες θα διασκεδάσει το παιδί για ώρες ενώ θα το βοηθήσει να εξοικειωθεί με τα χρώματα.

Τιμή: 24,80 ευρώ από το e-shop του Toys-shop.gr.

Βρείτε το εδώ.

3. Πάρκο αυτοκινήτων και πάρκιν



Το πρώτο παιχνίδι δράσης του παιδιού. Το παιδί καλείται να παρκάρει τα αυτοκινητάκια σε ένα από τα επίπεδα της κατασκευής. Ασφαλές και διασκεδαστικό!

Τιμή: 20 ευρώ.

Θα το βρείτε online εδώ

Για παιδιά από 3 έως 4 ετών

Το παιδί αρχίζει να κοινωνικοποιείται, να έχεις συνεχώς απορίες, να παρατηρεί τους μεγάλους αλλά και να εκφράζεται μέσα απ’ το παιχνίδι.

1. Παιδικό καραόκε



Έχει ενσωματωμένα μερικά από τα πιο γνωστά παιδικά τραγούδια ενώ συνδέεται με την τηλεόραση και το παιδί μπορεί να βλέπει τον εαυτό του.

Τιμή: 50 ευρώ.

Θα το βρείτε στο Toys24.gr.

2. Playgo ντόμινο τρένο



Τα κομμάτια του ντόμινο πρέπει να στηθούν για να τα μαζέψει στη συνέχεια το τρενάκι. Συνδυάζει την παρατηρητικότητα, την κίνηση και φυσικά την αγάπη των παιδιών για τα τρένα.

Τιμή: 25 ευρώ.

Θα το βρείτε online εδώ

3. Σετ Bowling... σαλονιού

Ένα σετ που αποτελείται από 6 κορίνες και μια μπάλα για ατελείωτο παιχνίδι και πολλά strikes στο σαλόνι σας. 

Τιμή: 10 ευρώ. 

Θα το αγοράσετε από τα καταστήματα Public ή το e-shop τους.

Για ηλικίες από 4 έως 5 ετών

1. Τάνγκραμ παιχνίδι λογικής για παιδιά



Τα παιδιά ενώνουν διάφορα κομμάτια για να φτιάξουν ένα συγκεκριμένο σχήμα.
Πρέπει να συντονίσουν την  όραση, την αφή, την αίσθηση του χώρου αλλά και τη μνήμη τους.

Τιμή: 19,95 ευρώ. Βρείτε το online στο e- shop του Imaginarium.

2. Το πρώτο μου λάπτοπ

Αντί να ξεκινήσει παίζοντας με το δικό σας λάπτοπ, καλύτερα να έχει τον δικό του προσωπικο υπολογιστή, φυσικά με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Το παιδί μπορεί να παίξει εκπαιδευτικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία μαθαίνει τους αριθμούς, τα σχήματα και αργότερα ακόμα και τα γράμματα. 

Τιμή: 40 ευρώ. 

Αγοράστε το online από το Goofystar.gr.

 3. Κουνελάκι χοπ χοπ

Σκοπός του παιχνιδιού είναι το παιδί να ξεγελάσει το κουνελάκι και να μαζέψει όσα περισσότερα καρότα μπορεί, χωρίς να εκείνο να το αντιληφθεί. Αν τρομάξει, το κουνελάκι πετάει στον αέρα και τότε το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο δύκσολο. 

Τιμή: 20 ευρώ. 

Θα το αγοράσετεonline από το Perfectoys.gr.

 

v