Το πρώτο παντρεμένο ζευγάρι με Σύνδρομο Down μετράει 22 χρόνια ευτυχίας!

Το πρώτο παντρεμένο ζευγάρι με Σύνδρομο Down μετράει 22 χρόνια ευτυχίας!

Το 1995 στο Έσεξ της Αγγλίας, έγινε ένας διαφορετικός γάμος απ’ όσους που έχουμε συνηθίσει: ένα ζευγάρι με Σύνδρομο Down αποφάσισε να επισημοποιήσει τον έρωτά του στην εκκλησία. Και για να είμαστε ακριβείς, ήταν το πρώτο ζευγάρι με Σύνδρομο Down που παντρεύτηκε στα χρονικά, τραβώντας τότε τα βλέμματα των «περίεργων» που κατέκριναν αυτή την απόφαση.

Ο χρόνος όμως ήταν αυτός που τελικά θα τους διέψευδε και θα δικαίωνε την 45χρονη Maryanne και τον 59χρονο Tommy 22 χρόνια μετά. Αν και η ιστορία τους μοιάζει να είναι διαφορετική, στην πραγματικότητα είναι ίδια με την ιστορία πολλών ακόμα ζευγαριών. Έτσι, λοιπόν, γνωρίστηκαν, είδαν ότι ήταν έτοιμοι για το επόμενο βήμα και ο Tommy αποφάσισε να ζητήσει το χέρι της αγαπημένης του από τη μητέρα της. Εκείνη συμφώνησε εφόσον ήξερε ότι ήταν απόφαση και των δύο, δέχθηκε όμως σκληρή κριτική από τον περίγυρό της που δεν έφερε αντίρρηση. Να σημειώσουμε ότι το ζευγάρι ζει μόνο του, κοντά στους γονείς του, όμως, οι οποίοι βοηθούν όποτε και εφόσον χρειάζεται.

Η αδερφή της Maryanne, που έχει δημιουργήσει και σχετική σελίδα στο Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όσοι ανησυχούν για τα παιδιά ή τα εγγόνια τους που έχουν σύνδρομο Down, παίρνουν ελπίδα από την ιστορία της Maryanne και του Tommy. Ελπίζουν ότι και τα παιδιά τους θα καταφέρουν να ερωτευθούν και να ζήσουν ευτυχισμένα».

Ας ελπίσουμε ότι σε 22 χρόνια από τώρα, θα γιορτάζουν τον γάμο τους πολλά περισσότερα ζευγάρια με Σύνδρομο Down και ότι πλέον δεν θα αποτελεί ξεχωριστή είδηση για τα μέσα ενημέρωσης αλλά κυρίως για την κοινωνία!



Πηγή: Dailymail.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v