Τα καλύτερα εκπαιδευτικά apps για να μάθουν τα παιδιά παίζοντας

Τα καλύτερα εκπαιδευτικά apps για να μάθουν τα παιδιά παίζοντας

Το να συζητάμε σήμερα για το κατά πόσο είναι σωστό να «παίζει» το παιδί για ώρα με το smartphone ή το tablet, ακούγεται πλέον παρωχημένο. Οι συσκευές αυτές μπήκαν ανεπιστρεπτί στη ζωή μας και καλά θα κάνουμε να είμαστε όσο πιο ενημερωμένοι γίνεται ως προς αυτά που έχουν να μας προσφέρουν, ώστε ο τρόπος με τις οποίες τις χρησιμοποιούμε -εμείς ή το παιδί- να οδηγεί μόνο σε οφέλη.

Θα συμφωνήσετε μαζί μας, όταν δείτε πόσες εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί τώρα πια, οι οποίες συνδυάζουν ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα –εξασκώντας έτσι τον νου του παιδιού και μαθαίνοντάς του νέα πράγματα. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες:

First Greek Words Free

Η πρώτη εκπαιδευτική εφαρμογή για παιδιά που τα βοηθά να μάθουν τους ήχους των γραμμάτων, πώς αυτά σχηματίζουν λέξεις, καθώς και ορθογραφία.

Διατίθεται δωρεάν για iPhone και iPad.

Ηλικίες: Από 4 ετών.

MixMe-FixMe

Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει σε μικρά παιδιά να ταιριάξουν διαφορετικά μέρη του σώματος ανθρώπων διαφορετικών επαγγελμάτων, ώστε να καταλήξουν στο σωστό αποτέλεσμα. Οι 3 επιτυχείς συνδυασμοί επιβραβεύουν το παιδί με τη «μελωδία του νικητή»!

Διατίθεται για iPhone και iPad.

Ηλικίες: 3-6 ετών.

Κόστος: 0,99 ευρώ.

I Hear Ewe

Τα πολύ μικρά παιδιά θα διασκεδάσουν με την βραβευμένη αυτή εφαρμογή που τα καλεί να ταιριάξουν ήχους με εικόνες ζώων και μεταφορικών μέσων. Οι περιγραφές των λέξεων διατίθενται στα Αγγλικά (που δεν είναι απαραίτητα κακό για λίγη εξάσκηση), ωστόσο αν πιστεύετε ότι αυτό μπερδεύει το παιδί, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον ήχο.

Διατίθεται δωρεάν για iPhone και iPad.

Ηλικίες: Έως 5 ετών.

12 Θεοί – Ο Ξεφτέρης και οι 12 Θεοί του Ολύμπου

Πρόκειται για ένα προηγμένο app, με πρωταγωνιστές τον Ξεφτέρη και την Δροσάνθη, οι οποίοι επισκέπτονται τα παλάτια των 12 θεών του Ολύμπου και… μαθαίνουν τα πάντα γι’αυτούς! Ιδανικό για μικρούς μαθητές και παιδιά που λατρεύουν τη μυθολογία.

Διατίθεται δωρεάν για iPhone και iPad.

Ηλικίες: Από 4 ετών.

Δεινόσαυρος Παιχνίδι Μνήμης

Τα παιδιά διασκεδάζουν και εξασκούν τη μνήμη τους με αυτή την εφαρμογή, στην οποία πρωταγωνιστεί ένας χαριτωμένος, πολύχρωμος δεινόσαυρος!

Διατίθεται δωρεάν για iPhone και iPad.

Ηλικίες: από 4 ετών.

Math Games, Διασκεδαστικά Μαθηματικά και Math Hero

Είναι τρεις από τις πολλές εφαρμογές για μαθηματικά που υπάρχουν και σκοπό έχουν να βοηθήσουν το παιδί να εξασκηθεί σε απλές πράξεις. Η πρώτη διατίθεται αποκλειστικά για Android συσκευές, ενώ οι άλλες δύο τόσο για Android όσο και για iPhone και iPad. Στα «Διασκεδαστικά Μαθηματικά» μάλιστα, μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα 2 άτομα (π.χ. το παιδί και ο γονιός), ενώ στην τρίτη «Ήρωας των Μαθηματικών» γίνεται αυτός που καταφέρνει όχι μόνο να λύσει την πράξη, αλλά και να κερδίσει τον χρόνο!

Διατίθενται δωρεάν.

Ηλικίες: Από 4 ετών.

ZingyLand

Μια βραβευμένη εφαρμογή για παιδιά έως 8 ετών, η οποία έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό (εκπαιδευτικούς και παιδοψυχολόγους), προσφέροντας διαδραστικά παραμύθια και παιχνίδια.

Διατίθεται δωρεάν για iPad.

Ηλικίες: Έως 8 ετών.

«Γιατί δε μετράς προβατάκια;» και «Οι Φίλοι»

Δύο παιδικά διαδραστικά βιβλία από τις εκδόσεις Ψυχογιός που έχουν πάρει εξαιρετικές κριτικές από τους γονείς και θα απασχολήσουν ευχάριστα το παιδί, το οποίο μπορεί να συμμετέχει κατά την διάρκεια της αφήγησης.

Διατίθενται για iPhone και iPad.

Ηλικίες: Από 4 ετών.

Κόστος: 1,99 ευρώ.

Baby Wooden Blocks

Και μία εφαρμογή για τις πολύ μικρές ηλικίες, αφού πρόκειται για το κλασικό παιχνίδι με τα ενσφηνώματα που θα απασχολήσει το παιδί για ώρες, καθώς θα προσπαθεί να ταιριάξει σχήματα και θέσεις. Στόχος του παιχνιδιού είναι να βελτιώσει τον συντονισμό ματιού-χεριού και να ενισχύσει την παρατηρητικότητα.

Διατίθεται δωρεάν για iPhone, iPad και Android.

Ηλικίες: Έως 4-5 ετών.


v