Το σημείωμα που κάθε μαμά πρέπει να κρεμάσει έξω απ' το μπάνιο

Το σημείωμα που κάθε μαμά πρέπει να κρεμάσει έξω απ το μπάνιο

Δεν είναι μυστικό: όταν τα παιδιά μπαίνουν στο σπίτι η ιδιωτικότητα βγαίνει απ’ το παράθυρο. Αν είσαι μάνα (και πονείς) ξέρεις ότι το να μείνεις μόνη έστω και για λίγο, είναι σχεδόν ουτοπικό. Ξέρεις επίσης ότι η γνωστή ρήση «Εκεί που και ο βασιλέας πηγαίνει μόνος» δεν έχει εφαρμογή στην περίπτωσή σου.

Το εν λόγω μαμαδίστικο παράπονο είναι οικουμενικό: αν έχεις μικρά παιδιά, πρέπει να μάθεις να πηγαίνεις στην τουαλέτα με κοινό, πάντα πρόθυμο ν’ ανοίξει κουβέντα, να σχολιάσει τα τεκταινόμενα ή απλώς να αράξει χαλαρά μέχρι να γίνει η… βρωμοδουλειά.

Μία μαμά, όμως, δεν άντεξε. Αγανάκτησε, επαναστάτησε και είπε το μεγάλο «όχι» μέσα από ένα σημείωμα-τομή στην ιστορία (της τουαλέτας).

Θαυμάστε το:



Αν η μαμά είναι στο μπάνιο ΔΕΝ επιτρέπεται…

#1 Να χτυπήσεις, εκτός κι αν το σπίτι έπιασε φωτιά ή κάποιος αιμορραγεί ή/και είναι νεκρός

Έρχεται η στιγμή που μεγαλώνουν αρκετά και καταλαβαίνουν ότι η θέση που τους πρέπει είναι έξω απ’ το μπάνιο (αν εσύ είσαι μέσα σ’ αυτό). Έρχεται η εποχή που κι εκείνα θέλουν να κλείνει η πόρτα αυτές τις μοναχικές στιγμές και αντιλαμβάνονται ότι δεν επιτρέπεται να εισβάλλουν με μια μπάλα/ ένα αυτοκινούμενο/ τρεις φίλους στην τουαλέτα όταν η μαμά τη χρησιμοποιεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να χτυπήσουν την πόρτα και να φωνάξουν απ’ έξω (ενώ εσύ, ενδεχομένως, δίνεις τον αγώνα σου) «Μαμάαααα, θέλω χυμό» ή «Μαμάααααα, τελειώνεις;» ή «Μαμάαααααα, να πάω να παίξω δίπλα στη Μαρία;».

#2 Να ουρλιάξεις ερωτήσεις, όταν κάνω μπάνιο. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ Σ’ ΑΚΟΥΣΩ!

Προσπαθήστε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που κάνατε ντουζ. Μπήκατε, απολαύσατε το ζεστό νερό, πήρατε τον χρόνο σας κι απολαύσατε το ολιγόλεπτο διάλειμμα απ’ την καθημερινότητά σας; Πιθανότατα, όχι. Πιθανότατα, αναγκαστήκατε να κλείσετε το νερό που τόσο ευχάριστα σας έλουζε, δυο, τρεις, τέσσερις φορές γιατί μια φωνούλα έξω απ’ το μπάνιο σας βομβάρδιζε με ερωτήσεις (που, λογικά, θα μπορούσε κάλλιστα να απαντησει ο καλός σας ή να περιμένουν να απαντηθούν δέκα λεπτά μετά ή θα έπρεπε ούτως ή άλλως να ξέρουν την απάντησή τους).

#3 Να με περιμένεις λίγα εκατοστά μακριά απ’ την πόρτα και μετά να μου φωνάζεις που σε χτύπησε στο πρόσωπο λες κι είναι δικό μου λάθος

Πείτε μας ότι έχετε δημιουργήσει κι εσείς κάποιο μικροεπεισόδιο όταν, βγαίνοντας περιχαρής με την πετσετούλα σας από το μπάνιο φρέσκια κι ανανεωμένη, βροντήξατε άθελά σας την πόρτα πάνω στο παιδί που περίμενε απ’ έξω καρτερικά.

#4 Να γλιστράτε σημειώματα κάθε είδους κάτω απ’ την πόρτα, ειδικά αυτά που πρέπει να τικάρεις ένα κουτάκι. Ρωτήστε τον εαυτό σας πριν χτυπήσετε την πόρτα… Μπορώ να επιβιώσω τα επόμενα δύο λεπτά χωρίς τη μαμά;

*Βάλετε τικ στο κουτάκι «Ναι» ή «Όχι»

Όχι, άσ’ το, μη τικάρεις το σωστό κουτάκι. Θα το τικάρουμε εμείς. Η απάντηση είναι «Ναι», μπορείς να επιβιώσεις στον σκληρό αυτό κόσμο για δύο λεπτά χωρίς τη μαμά. Θα είναι δύσκολα, μοναχικά, βάναυσα. Αλλά ο χρόνος περνάει γρήγορα.

Σε δυο λεπτά θα ‘μαστε εκεί. Κάνε λίγη υπομονή.

*Βάλετε τικ στο κουτάκι «Ναι» ή «Όχι»

Όχι, άσ’ το, μη τικάρεις το σωστό κουτάκι. Θα το τικάρουμε εμείς. Η απάντηση είναι «Ναι», μπορείς να επιβιώσεις στον σκληρό αυτό κόσμο για δύο λεπτά χωρίς τη μαμά. Θα είναι δύσκολα, μοναχικά, βάναυσα. Αλλά ο χρόνος περνάει γρήγορα.

Σε δυο λεπτά θα ‘μαστε εκεί. Κάνε λίγη υπομονή.

 *Το σημείωμα είδαμε στο scarymommy.com

v