H χρήση του κινητού στην εγκυμοσύνη επηρεάζει τη συμπεριφορά του μωρού

H χρήση του κινητού στην εγκυμοσύνη επηρεάζει τη συμπεριφορά του μωρού

Γνωρίζουμε ότι η υπερβολική χρήση του κινητού δεν ενδείκνυται για κανέναν. Ένας λόγος παραπάνω για τις εγκύους που δεν μπορούν να τo αποχωριστούν εύκολα αφού, σύμφωνα με έρευνα, η ενασχόληση με το κινητό μπορεί να επηρεάσει τη μελλοντική συμπεριφορά του παιδιού. Αναρωτιέστε πώς; Όχι πάντως γιατί οι μαμάδες δίνουν το κακό παράδειγμα στα παιδιά.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 80.000 ζευγάρια γυναικών με τα παιδιά τους, από τη Δανία, την Ισπανία, την Κορέα, τη Νορβηγία και την Ολλανδία, αποδείχθηκε ότι τα παιδιά με μαμάδες που χρησιμοποιούσαν πολύ το κινητό τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπερκινητικά. Το «πολύ» βέβαια είναι σχετικό αφού, στην κατηγορία αυτή, περιλαμβάνονται οι γυναίκες που έκαναν από 4 τηλεφωνήματα και πάνω την ημέρα.

Αντίστοιχα, τα ποσοστά υπερκινητικότητας σε παιδιά των οποίων οι μαμάδες χρησιμοποιούσαν λίγο το κινητό τους (δηλαδή έκαναν μέχρι δύο τηλεφωνήματα την ημέρα) ή που δεν το χρησιμοποιούσαν καθόλου (η έρευνα ξεκίνησε το 1996, οπότε ακόμα δεν ήταν τόσο διαδεδομένη η χρήση τους και τελείωσε το 2011), μειώνονταν κατά πολύ.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το μυστήριο που πρέπει να λύσουν τώρα είναι αν αυτό οφείλεται στα ηλεκτρονικά σήματα που διαπερνούν το σώμα και το μυαλό μας ή αν η χρήση του επηρεάζει τον τρόπο που αλληλεπιδρά η μαμά με το παιδί αφού γεννηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι εμείς να προσέχουμε για να έχουμε. Εξάλλου, δεν θα μας κάνει κακό να «ξεκολλήσουμε» για μερικούς μήνες από τις οθόνες!

Πηγή: reuters.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v