Πώς είναι πραγματικά να κάνεις σεξ στην εγκυμοσύνη

Πώς είναι πραγματικά να κάνεις σεξ στην εγκυμοσύνη

Το σεξ είναι μια απόλαυση που δεν χρειάζεται να κοπεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ή μάλλον θα αναθεωρήσουμε: Είναι όντως απόλαυση για τη γυναίκα; Από τον πέμπτο μήνα και μετά, τουλάχιστον, που η κοιλίτσα αρχίζει να «πετάγεται» και ο όγκος της να εμποδίζει κάθε πιθανή κίνηση της εγκύου, το σεξ δεν φαντάζει σε όλες τις γυναίκες και τόσο ειδυλλιακό, τουλάχιστον όχι τόσο όσο πριν.

Η τελευταία φορά που ξυρίστηκα ήταν όταν…

Έμαθα ότι ήμουν έγκυος. Το σεξ στην εγκυμοσύνη είναι τριχωτό, πολύ τριχωτό. Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού η μέχρι πρότινος απλή κίνηση του να βάλεις αφρό ξυρίσματος, να πάρεις το ξυραφάκι και σκύψεις μέχρι τη γάμπα, μοιάζει με βουνό και με πρόκληση ακόμα πιο δύσκολη από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του Survivor.

 

Το στήθος είναι έτοιμο να «σπάσει»

Όχι από την εφηβεία, όπως λέει και ο Φοίβος Δεληβοριάς στο «Εκείνη», αλλά από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης. Ένα ίσως από τα θετικά της εγκυμοσύνης για τους άντρες, αλλά από τα αρνητικά για τις γυναίκες: τεράστιο, πρησμένο και… ετοιμοπόλεμο. Για την έγκυο, λοιπόν, δεν είναι κάτι τόσο ευχάριστο, αφού το μεγάλο μέγεθός του μπορεί να συνοδεύεται και από ενοχλήσεις ή πόνο. Γι’ αυτό, πείτε στον σύντροφό σας να συγκρατήσει τη χαρά του και να ενασχοληθεί μαζί του, αλλά με μέτρο.

«Πού είσαι; Δεν σε βλέπω…»

Είσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι, παίρνεις την πιο σέξι πόζα που μπορείς να πάρεις όταν είσαι έγκυος και, αφού συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις άλλη επιλογή πέρα από το να ξαπλώσεις ανάσκελα, συνειδητοποιείς ότι δεν βλέπεις τίποτε άλλο εκτός απ’ την κοιλιά σου- τη φουσκωμένη κοιλιά σου που στέκεται εμπόδιο στο να δεις τι γίνεται από εκεί και κάτω.

Ιδρώτας και πάλι ιδρώτας

Τι κι αν έχεις μόλις κάνει μπάνιο; Τι κι αν έχεις πλυθεί με το αγαπημένο σου αφρόλουτρο, έχεις απλώσει την κρέμα σώματος με άρωμα καρύδας στα (αξύριστα) πόδια σου; Τι κι αν έχεις φορέσει το μεθυστικό άρωμα που χρόνια τώρα -τον τρελαίνει; Όλος αυτός ο κόπος, όλες οι προσπάθειες θα πάνε χαμένες γιατί στο τέλος ο ιδρώτας θα βγει νικητής. Όλες ξέρουμε πόσο έντονη είναι η εφίδρωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η οποία φυσικά δεν λέει να μας αφήσει σε ησυχία, ούτε όταν θέλουμε να κάνουμε σεξ.

«Ποια σέξι εσώρουχα να βάλω σήμερα;»

Είναι μια φράση που δεν είπε ποτέ καμία έγκυος. Γιατί, πολύ απλά, όταν είσαι έγκυος, δεν έχεις πολλές επιλογές. Προτιμάς τα βολικά κιλοτάκια της γιαγιάς και τα γιγάντια σουτιέν στο χρώμα του δέρματος (φυσικά χωρίς μπανέλες γιατί σ’ ενοχλούν), αφού είναι τα μόνα που μπορείς να ανεχτείς αυτούς τους 9 μήνες.

Κι όμως, το Κάμα Σούτρα δεν μπορεί να περιμένει

Ναι, είναι γεγονός. Μέχρι να καταλήξετε με τον σύντροφό σας στη μία και μοναδική στάση που σας βολεύει, έχετε δοκιμάσει σχεδόν όλο το Κάμα Σούτρα, για να καταφύγετε τελικά σε εκείνη που απλά δίνει χώρο στην κοιλιά σας, προς έκπληξή σας, στο κλασικό ιεραποστολικό με τον σύντροφό σας, φυσικά, να μην ακουμπά στην κοιλιά σας.

Αχ αυτές οι ραγάδες!

Μπορεί να μην μας πονάνε, μπορεί να μην είναι άβολες, όμως οι ραγάδες που εμφανίζονται όταν το δέρμα μας τεντώνεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η αλήθεια είναι ότι μας κάνουν να αισθανόμαστε άκρως αντι- ερωτικές και αντι- αισθησιακές. Γι’ αυτό, αναρωτιόμαστε…

«Μα καλά, πώς είναι δυνατόν να με θέλει ακόμα;»

Κι όμως, ύστερα από όλα αυτά, ο σύντροφός μας είναι εκεί: μας θεωρεί όμορφες, μας θεωρεί αισθησιακές και δεν δίνει σημασία σε όλες αυτές τις λεπτομέρειες που εμάς μας κάνουν να νιώθουμε το ακριβώς αντίθετο της πιο σέξι γυναίκας στον κόσμο.

Όπως γράφει και η blogger Mell Watts: «Ακόμα μου λέει ότι είμαι όμορφη και σέξι. Τι πάει στραβά μ’ αυτόν τον άντρα; Είμαι στα χειρότερά μου. Μυρίζω άσχημα και γκρινιάζω όλη την ώρα. Είμαι αξύριστη τόσο καιρό και κάτω απ’ το στήθος μου έχω τόσο ιδρώτα όσο εκείνος δεν είχε στα επίμαχα σημεία του, ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Και με θέλει ακόμα. Μήπως του αρέσει αυτή η κατάσταση; Ή μήπως είναι ένας από τους πιο καταπληκτικούς, περιποιητικούς και δοτικούς συντρόφους δίπλα στην έγκυο γυναίκα του που οι ορμόνες της κάνουν πάρτι; Όπως και να ‘χει, θα τον κρατήσω!»

Και ναι, θα συμφωνήσουμε μαζί της, αξίζει να τους κρατήσουμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v