«Δώσε σημασία σε αυτά που σου στέλνει η γυναίκα σου στο Facebook»

«Δώσε σημασία σε αυτά που σου στέλνει η γυναίκα σου στο Facebook»

Ο Brad Kearns είναι μπαμπάς δύο μικρών παιδιών και γνωστός blogger. Πρόσφατα ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook ένα κείμενο, με το οποίο είμαστε βέβαιοι, ότι πολλές μαμάδες θα ταυτιστείτε και θα συμφωνήσετε. Αν είστε από εκείνες που κάνουν πολύ συχνά tag τον άντρα τους σε ένα post, για να πάρουν τις περισσότερες φορές την απάντηση ότι δεν προλαβαίνει να το δει (ή και καμία απάντηση), αυτό εδώ το post αξίζει να το τυπώσετε και να του το κάνετε κορνίζα.

«Κάθε μέρα με κάνει tag σε διάφορα posts στο Facebook. Κάθε μέρα. Ενίοτε και πολλές φορές τη μέρα. Λες και το μόνο που κάνει είναι χαζεύει στο ίντερνετ ψάχνοντας τυχαίες αναρτήσεις, για να μου στείλει και να μου δείξει ότι είναι εκεί. Αστείες φωτογραφίες, ειδήσεις, ιστορίες κ.λ.π.

Στην αρχή το έβρισκα ενοχλητικό. Δεν ήξερα καν γιατί πίστευε, ότι έστω και τα μισά από αυτά είχαν κάποια σχέση με εμένα.

Με τον καιρό, όμως, κατάλαβα ότι με κάνει tag σε διάφορα posts επειδή είτε πιστεύει ότι είναι αστεία, ότι έχουν να μου μάθουν κάτι ή σχετίζονται με εμάς και τη σχέση μας. Μερικές φορές αυτός είναι ο τρόπος της να μου πει κάτι όπως θα το ήθελε, ίσως γιατί δεν βρίσκει καλύτερο τρόπο να μου το πει. Και εγώ προσπαθώ πλέον να της δείχνω ότι με νοιάζει. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να το κάνεις αυτό.

Για να είμαι ειλικρινής, με βοηθάει κιόλας να ξέρω ανά πάσα στιγμή τι κάνει και τι κοιτάζει online. Μερικές φορές, μάλιστα, αυτό μας δίνει και αφορμή για συζήτηση, όταν επιστρέφω στο σπίτι. Συχνά, δηλαδή, όταν γυρίζω μου λέει “είδες αυτό που σε έκανα tag;” Όσο ανόητο κι αν ακούγεται… μας βοηθά να επικοινωνούμε.

Πολλές γυναίκες κάνουν tag τους άντρες τους σχεδόν σε οτιδήποτε κοινοποιώ εγώ. Και πολύ συχνά βλέπω από αυτούς απαντήσεις όπως “δεν κάθομαι τώρα να το διαβάσω αυτό” ή “πολύ μεγάλο”… και αυτό ήταν…

Η συζήτηση σταματά εκεί. Όποιο κι αν ήταν το μήνυμα που εκείνη προσπαθούσε να του στείλει, απορρίφθηκε λόγω απόλυτης αλαζονείας και ανικανότητας να αφιερώσει μερικά δευτερόλεπτα, για να διαβάσει κάτι που πιθανότατα είναι σημαντικό ως προς το πώς αυτή αισθάνεται.

Διαβάστε το ρημάδι το post. Απλά διαβάστε το! Αν σας έκανε tag σε αυτό, θέλει να το δείτε. Αν ήσασταν, για παράδειγμα μαζί κάπου έξω, και σας έλεγε “κοίτα αυτό!”, δεν θα το κοιτάζατε; Θα υπαινισσόσασταν πόσο κόπο απαιτεί; Δεν νομίζω.

Δείξτε της ότι την αγαπάτε. Δείξτε της ότι νοιάζεστε. Διαβάστε το ρημάδι το post!»

πηγή: DaDMuM

v