5 παραλίες της Αττικής που μπορείτε να πάτε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

5 παραλίες της Αττικής που μπορείτε να πάτε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το αυτοκίνητο είναι μεγάλη ευκολία αν έχετε σκοπό να εξερευνήσετε κάποιες πιο μακρινές παραλίες της Αττικής. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να κάνετε μεγάλες αποστάσεις ή να ταλαιπωρηθείτε στο μποτιλιάρισμα παρέα με τα υπόλοιπα Ι.Χ, αλλά και το παρκάρισμα, προτιμήστε να πάρετε μαζί όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα και να πάτε για κοντινές βουτιές με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Έτσι, θα αποφύγετε τα νεύρα που προκαλεί η κίνηση αλλά θα γλιτώσετε και βενζίνη….

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος

 

*Φωτογραφία: aktitouiliou.gr

Ίσως η πιο γνωστή οργανωμένη παραλία που βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. Μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε είσοδο, αλλά το σίγουρο είναι, ότι κατά την παραμονή σας εκεί θα βρείτε όλα τα… κομφόρ: από καφετέριες και εστιατόρια μέχρι μια εντυπωσιακή θαλάσσια παιδική χαρά για τα μικρά σας. Ενδεικτικά, η είσοδος ανέρχεται στα 6 ευρώ ανά άτομο τα Σαββατοκύριακα, τα παιδιά μέχρι 5 ετών μπαίνουν δωρεάν, ενώ το αντίτιμο για τα μεγαλύτερα παιδιά ανέρχεται στα 3 ευρώ.

Όσον αφορά την πρόσβαση, με το τραμ θα κατεβείτε στη στάση 1η Καλαμάκι, 2η Ζέφυρος. Διαφορετικά, από το κέντρο της Αθήνας θα πάρετε το λεωφορείο Α2 (Ακαδημία- Βούλα), από τον Πειραιά, τις λεωφορειακές γραμμές Α1 (Πειραιάς- Βούλα) και Β1 (Πειραιάς-Άνω Γλυφάδα) και θα αποβιβαστείτε στην στάση 4η Καλαμακίου.

Μικρό και Μεγάλο Καβούρι

*Φωτογραφία: greekhotel.com

Τα πράγματα είναι απλά: για να φτάσετε στο Μικρό Καβούρι, επιβιβάζεστε στο μετρό στη γραμμή προς Ελληνικό και κατεβαίνετε στην ομώνυμη και τελευταία στάση. Εκεί θα περιμένετε το λεωφορείο 122 (Σταθμός Ελληνικού- Σαρωνίδα) για να κατεβείτε στην στάση «Άγιος Νικόλαος». Εναλλακτικά, θα πάρετε τη γραμμή 170 (Γλυφάδα- Βάρη Βάρκιζα), που περνάει και από την πλατεία της Γλυφάδας (δείτε αναλυτικά τις στάσεις εδώ), και θα κατεβείτε στην ίδια στάση. Στα θετικά της παραλίας είναι ότι έχει αμμουδιά και ρηχά νερά, κάτι που την κάνει ιδανική για παιδιά που ακόμα δεν έχουν εξοικειωθεί με το μπάνιο!

Για το Μεγάλο Καβούρι, μπορείτε είτε να περπατήσετε 10 με 15 λεπτά από την ίδια στάση, είτε να επιβιβαστείτε στο λεωφορείο 117 από την πλατεία της Γλυφάδας και να κατεβείτε στη στάση Λητούς. Μετά το μπάνιο σας, κάντε μια βόλτα στον ποδηλατόδρομο δίπλα ή τσιμπήσετε καλοκαιρινούς μεζέδες σε κάποιο κοντινό μαγαζί.

Παραλία Σαρωνίδας

*Φωτογραφία: greekhotel.com

Για να βγείτε λίγο έξω από την Αθήνα χωρίς να χρειαστεί να πάρετε ΚΤΕΛ, η παραλία της Σαρωνίδας είναι μια αξιοπρεπέσταστη επιλογή για οικογένειες που κρίθηκε και αυτή κατάλληλη από τις φετινές σχετικές μετρήσεις. Ωστόσο, να ξέρετε, ότι και εκεί τα Σαββατοκύριακα μπορεί να συναντήσετε αρκετό κόσμο παρά το ότι η παραλία βρίσκεται σχετικά μακριά από την πρωτεύουσα. Για να φτάσετε εκεί, θα χρειαστεί να πάρετε το μετρό μέχρι το Ελληνικό και από εκεί να επιβιβαστείτε στο 122 και να κατεβείτε στη στάση Λευκάδος.

Παραλία Γλυφάδας

*Φωτογραφία: emmantina.gr

Φέτος, η παραλία της Γλυφάδας βραβεύτηκε με γαλάζια σημαία- αυτό από μόνο του αποτελεί κίνητρο για να την προτιμήσουμε για τις κοντινές μας βουτιές, που απ’ ότι φαίνεται θα ευχαριστηθούμε στα καθαρά – και με τον… νόμο- πλέον νερά της. Η πρόσβαση είναι πανεύκολη αφού με το τραμ θα κατεβείτε στην ομώνυμη στάση (παραλία Γλυφάδας). Θα σας προτείνουμε, ωστόσο, να αποφύγετε τις ώρες αιχμής και να είστε εκεί είτε νωρίς το πρωί είτε μετά τις 4 το απόγευμα.

Βραυρώνα

*Φωτογραφία: athensattica.gr

Σε περίπτωση που μένετε προς τα Βόρεια Προάστια, η γραμμή 304 που έχει αφετηρία από τον Σταθμό Νομισματοκοπείου θα σας… ταξιδέψει μέχρι την Βραυρώνα. Προτιμότερο είναι να κατεβείτε στη στάση 10η Βραυρώνος για να απολαύσετε το μπάνιο σας με όσο το δυνατόν λιγότερο κόσμο, σε μια ήσυχη παραλία.

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να μην περιμένετε άσκοπα στις στάσεις, μπορείτε να «κατεβάσετε» στο κινητό σας την εφαρμογή του ΟΑΣΑ telematics, που σας δείχνει σε πραγματικό χρόνο από ποια στάση και σε πόση ώρα περνούν τα λεωφορεία. Καλό θα είναι, επίσης, να ενημερωθείτε από πριν για την ώρα του τελευταίου δρομολογίου για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

v