5 καλοκαιρινά παιχνίδια για την εξοχή!

5 καλοκαιρινά παιχνίδια για την εξοχή!

Ωραία τα μπάνια στην θάλασσα, αλλά ακόμα πιο ωραία τα παιχνίδια στη φύση, ειδικά όταν τα παιδιά έχουν και παρέα. Κι αν έχουν βαρεθεί το κρυφτό και το κυνηγητό, εμείς σας έχουμε ολοκαίνουργιες ιδέες για δραστηριότητες στην ύπαιθρο που υπόσχονται να τα ενθουσιάσουν! Δείτε τι θα χρειαστείτε για να τις οργανώσετε και προετοιμάστε τα παιδιά για τα πιο διασκεδαστικά καλοκαιρινά απογεύματα.

Φτιάξτε στοχοβολές με μπαλόνια νερού

(πηγή: landeeseelandeedo.com)

Βρείτε μία παλιά σκάλα και σε κάθε σκαλί της κολλήστε ένα χαρτί στο οποίο θα αναγράφονται οι πόντοι νίκης. Στη συνέχεια, γεμίστε μπόλικα μπαλόνια νερού και μοιράστε τα στα παιδιά. Πείτε τους να πάρουν σειρά και να πετούν το ένα μετά το άλλο μπαλόνια, ενδιάμεσα από τα σκαλιά. Νικητής θα είναι αυτός που με τα μπαλόνια του θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους.

Φτιάξτε τους ένα γιγαντιαίο Jenga

(πηγή: abeautifulmess.com)

Τι υλικά μπορεί να έχετε εκεί στην εξοχή που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το Jenga σας; Ομοιόμορφα κομμάτια από μικρές τάβλες ίσως; Ή κομμάτια από αφρολέξ;

Βάψτε τις άκρες τους και στοιβάξτε τα σε μορφή Jenga, όπως στις φωτογραφίες, και στη συνέχεια καλέστε τα παιδιά να συμμετέχουν σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι ισορροπίας. Νικητής θα είναι αυτός που θα μετακινήσει το τελευταίο κομμάτι, προς την κορυφή, πριν το Jenga καταρρεύσει.

Σχηματίστε τεράστιες φούσκες

(πηγή: onecharmingparty.com)

Για το παιχνίδι αυτό θα χρειαστείτε έναν μεγάλο κουβά ή μια μικρή πλαστική πισίνα. Θα χρειαστείτε ακόμα διάλυμα για σαπουνόφουσκες (αν δεν έχετε θα πρέπει να ρίξετε απορρυπαντικό πιάτων μέσα στο νερό, σε αναλογία 750ml απορρυπαντικό για 5 λίτρα νερό, αλλά ίσως να μην είναι τόσο αποτελεσματικό) και ένα χούλα χουπ. Αφού βάλετε το διάλυμα για σαπουνόφουσκες μέσα στην πισίνα, γεμίζοντάς την μέχρι τη μέση της, βάλτε στον πάτο της το χούλα χουπ και ζητήστε από ένα παιδί να σταθεί στο κέντρο.

Ένα άλλο παιδί θα πρέπει να σηκώσει γρήγορα το χούλα χουπ πάνω, με το πρώτο παιδί να παραμείνει στο κέντρο του. Σκοπός είναι να σχηματιστεί μία τεράστια φούσκα γύρω από το παιδί και μάλιστα, να διατηρηθεί για όση περισσότερη ώρα γίνεται χωρίς να σκάσει.

Οργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού στη φύση

(πηγή: simpleasthatblog.com)

Η εικόνα της φωτογραφίας είναι ενδεικτική. Ο «οδηγός» για το τι έχει να αναζητήσει το παιδί ως θησαυρό, μπορεί να περιλαμβάνει θαλασσινά στοιχεία ή αντικείμενα που ξέρετε ότι θα βρει κρυμμένα στην περιοχή που βρίσκεστε. Αν πάλι θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον συγκεκριμένο «οδηγό», με τα φύλλα και τα έντομα, μπορείτε να τον εκτυπώσετε από εδώ και να μοιράσετε από έναν σε κάθε παιδί που θα συμμετέχει στο παιχνίδι.

Ο σκοπός είναι τα παιδιά, σε χρονικό διάστημα που θα έχετε ορίσει από πριν, να βρουν και να συγκεντρώσουν τα φυσικά στοιχεία που δείχνουν οι εικόνες του «οδηγού». Αυτός που θα τα καταφέρει πρώτος θα είναι και ο νικητής!

Νεροπίστολα εν δράσει!

(πηγή: planetoftheapels.blogspot.gr)

Έχετε νεροπίστολα; Και βέβαια έχετε! Έχετε μπαλάκια του πινγκ-πονγκ; Αν όχι, προσπαθήστε να βρείτε άλλα ελαφριά μπαλάκια, να τα στερεώσετε στη σειρά όπως στην εικόνα (μπορείτε ακόμα, να τα στερεώσετε και σε μπουκαλάκια νερού, από τα οποία θα έχετε βγάλει το καπάκι) και στη συνέχεια καλέστε τα παιδιά να στοχεύσουν και να τα ρίξουν. Οι «νερο-βολισμοί», βέβαια, θα πρέπει να γίνονται από συγκεκριμένο σημείο, ώστε το παιχνίδι να είναι δίκαιο για όλα τα παιδιά.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v