Ανοιχτό σε 24ωρη βάση το ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας για τα έκτακτα περιστατικά

Ανοιχτό σε 24ωρη βάση το ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας για τα έκτακτα περιστατικά

Όσοι έχει τύχει να βρεθούμε σε εφημερία νοσοκομείου λόγω επείγοντος περιστατικού, ξέρουμε ότι η αναμονή και η ταλαιπωρία είναι ατελείωτες ενώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα αν πρόκειται για μικρό ασθενή. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι περίπου εδώ και ένα μήνα, από τις αρχές Ιουλίου, η Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας έχει τεθεί σε 24ωρη λειτουργία ενώ διαθέτει και παιδίατρο.

*Φωτογραφία: primarycarecoalition.org

Έτσι, λοιπόν, το ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας εξυπηρετεί έκτακτα περιστατικά που χρήζουν πρωτοβάθμιας περίθαλψης κάθε μέρα και όλη την εβδομάδα -καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες. Η ιατρική ομάδα περιλαμβάνει σε 24ωρη βάση παθολόγο, καρδιολόγο και παιδίατρο ενώ πέντε ακόμα ειδικότητες (οδοντιατρικής, χειρουργικής, ακτινοδιαγνωστικής, ορθοπεδικής και βιοπαθολογίας), λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Στόχος είναι η αποσυμφόρηση των ασθενών από τα εφημερεύοντα νοσοκομεία αλλά και η άμεση εξυπηρέτηση των περιστατικών εκείνων που μπορούν να αντιμετωπιστούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και δεν χρειάζονται παραπομπή σε εφημερεύον νοσοκομείο, όπου δίνεται προτεραιότητα στα σοβαρότερα περιστατικά, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται περιμένοντας ατελείωτες ώρες μέχρι να εξυπηρετηθούν.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο παροχής έκτακτης πρωτοβάθμιας περίθαλψης όλο το 24ωρο στο τηλέφωνο 210 6479799.

Η Μονάδα Υγείας Αλεξάνδρας στεγάζεται στη διεύθυνση λεωφ. Αλεξάνδρας 119.

Πηγές: iatronet.gr και 1dype.gov.gr

v