«Αυτό είναι το πραγματικό μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο»

«Αυτό είναι το πραγματικό μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο»

Αμέτρητοι επιστήμονες έχουν αποφανθεί και άλλες τόσες έρευνες έχουν γίνει για να βρουν ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας των παντρεμένων ζευγαριών που καταφέρνουν να μείνουν ευτυχισμένα, ακόμα και έπειτα από χρόνια κοινής συμβίωσης. Κάποια συμπεράσματα μπορεί να είναι σωστά, όμως δεν παύουν να είναι θεωρητικά. Αντίθετα, μια μαμά, ονόματι Nikki Pennington, αποφάσισε να γράψει ένα βιωματικό κείμενο και να μας πει πώς καταφέρνουν εκείνη και ο άντρας της να έχουν έναν τόσο ευτυχισμένο γάμο…

*Φωτογραφία: rd.com

«Ο άντρας μου κι εγώ είμαστε μαζί από την εφηβεία. Έπειτα από 13 χρόνια συνύπαρξης και 11 χρόνια γάμου, πολλοί γνωστοί με ρωτάνε: “Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό ενός πετυχημένου γάμου;”

Συνήθως γελάω. Ξέρω ότι οι τυπικές απαντήσεις είναι: “Μην πέφτετε στο κρεβάτι θυμωμένοι” ή “Πάντα να λες στον άλλον πόσο τον αγαπάς όταν φεύγει.”

Ξέρετε πόσες φορές όλα αυτά τα χρόνια ο άντρας μου έχει κοιμηθεί στον καναπέ πριν κάνουμε παιδιά, επειδή μαλώσαμε; Ξέρετε πόσες φορές έφυγε απ’ το σπίτι χωρίς να του πούμε εγώ και τα παιδιά πόσο τον αγαπάμε; Ο δικός του τρόπος να μου πει ότι μ’ αγαπάει είναι να μ’ αφήνει να κοιμάμαι κάποια πρωινά πριν φύγει ενώ είναι ακόμα νωρίς.

Όλα αυτά τα “μυστικά” δεν τα τηρούμε.

Το μυστικό για έναν γάμο που θα διαρκέσει είναι ότι δεν υπάρχει κανένα μυστικό.

Σημαίνει ότι κάθε μέρα σηκώνεσαι και ξαναπροσπαθείς. Σημαίνει ότι είσαι νέος, φρεσκοπαντρεμένος και τρως φαγητό ημερών γιατί δεν έχεις αρκετά χρήματα. Σημαίνει ότι ξαγρυπνάτε μαζί κάθε βράδυ κλαίγοντας όταν έρχεται στον κόσμο το πρώτο σας παιδί γιατί είστε και οι δύο κουρασμένοι, πλημμυρισμένοι από διάφορα συναισθήματα και φοβάστε για το παραμικρό, αλλά είστε μαζί.

Σημαίνει να μετράτε τα χρήματά σας όσο είστε νέοι για να φτιάξετε μια ζωή μαζί για τη μελλοντική οικογένειά σας. Σημαίνει να ξέρεις ότι τίποτα δεν θα είναι τέλειο, ότι ο γάμος σου δεν θα κυλάει ομαλά γιατί αυτό δεν είναι η πραγματική ζωή.Σημαίνει να βγαίνετε στα χαρακώματα και να ξεπερνάτε όλα τα εμπόδια που η ζωή σας πετάει, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι και ότι ο καλύτερός σας φίλος είναι δίπλα σας. Σημαίνει ότι δεν μπορείς ποτέ να προετοιμαστείς για το βάρος που μπορεί να νιώσεις όταν πρέπει να στηρίξεις τον σύντροφό σου αλλά ξέρεις ότι είσαι πρόθυμος να μείνεις εκεί όταν πρέπει να τον παρηγορήσεις και να του σταθείς.

Σημαίνει να προσπαθείτε κάθε μέρα να μην σταματάτε, ούτε όταν αντιμετωπίζετε δύσκολα εμπόδια ούτε όταν φτάνετε στην κορυφή του βουνού.

Γιατί το να σταματήσετε –αυτό είναι το μόνο που δεν είναι μυστικό- θα σας κάνει να αποτύχετε

Πηγή: babble.com

v