7 κοπλιμέντα που πρέπει να κάνεις πού και πού στον καλό σου

7 κοπλιμέντα που πρέπει να κάνεις πού και πού στον καλό σου

Ποιος είπε ότι τα κοπλιμέντα πρέπει να απευθύνονται μόνο σε πλάσματα γένους θηλυκού. Ένας καλός λόγος είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος απ’ όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ιδιότητας ή πνευματικού επιπέδου. Κι ένας καλός λόγος προερχόμενος απ’ τα χείλη αυτού που αγαπάς είναι δυο φορές καλός λόγος.

Δεν έχει σημασία αν πιστεύετε ότι δεν θα το εκτιμήσει. Δεν μας νοιάζει τι σας λέει και τι προφίλ «πουλάει»! Μπορούμε να υπογράψουμε με χέρια και με πόδια, ότι, αν όχι όλα τα παρακάτω, τότε τα περισσότερα απ’ αυτά τα κοπλιμέντα θα τα εκτιμήσει.

Και μπορεί να σκάσει και κανένα ντροπαλό χαμόγελο.

Κοπλιμέντα για την οδήγηση

Σπάνια ένας άντρας παραδέχεται ότι δεν οδηγεί καλά –ποιος ξέρει πιο αρχέγονο ένστικτο εξυπηρετεί αυτό. Σε κάθε περίπτωση, μια καλή κουβέντα του τύπου «Τι γρήγορα που πάρκαρες!» ή «Αισθάνομαι πολύ ασφαλής όταν οδηγείς» θα αγγίξει κάποια –όχι και τόσο ευαίσθητη, εδώ που τα λέμε- χορδή του.

«Τι όμορφος που είσαι σήμερα!»

Πότε συμφωνήσαμε, ότι μόνο οι γυναίκες θέλουν ν’ ακούν εγκωμιαστικά σχόλια για την εμφάνισή τους; Μια απλή υπενθύμιση του «Μ’ αρέσεις!» αρκεί για να ανέβει η αυτοπεποίθηση και η διάθεσή του –και μαζί και η μεταξύ σας ενέργεια.

Πες μια καλή κουβέντα γι’ αυτό που τον εξιτάρει!

Αν έχει «κόλλημα» με τα μαστορέματα, επεσήμανε πόσο αποτελεσματικός και γρήγορος είναι. Αν του αρέσει να κάνει τον μαραγκό, πες μια καλή κουβέντα για τη βιβλιοθήκη που έφτιαξε. Αν παίζει ποδόσφαιρο με τους φίλους του, πήγαινε μέχρι το γηπεδάκι μια φορά και ενθάρρυνε την προσπάθεια. Τι; Μόνο εκείνος να προσέχει τα μαλλιά ή το φουστάνι σου;

«Τι ωραία μάτια/ χέρια/ πόδια/ αγκώνες»

Δεν μπορεί, κάποιο χαρακτηριστικό του θα σου φαίνεται έξτρα ελκυστικό. Το τσακίρικο βλέμμα του, οι γκρίζοι του κρόταφοι, τα δυνατά του χέρια, η πλάτη, η μέση, ο αφαλός, ο αυχένας, η ωλένη του –κάτι σου τραβάει την προσοχή και σ’ αρέσει. Πες του το. Θα το απολαύσει.

«Όσο μεγαλώνεις, βελτιώνεσαι» (και λοιπά εμψυχωτικά)

Αν αγαπιέστε και η σχέση σας είναι χτισμένη σε θεμέλια αλληλοεκτίμησης, τότε σίγουρα θα καμαρώνετε κάποια από τα χαρακτηριστικά του. Μπορεί να είναι αστείος, μπορεί να είναι τέρας ψυχραιμίας, μπορεί να είναι γλυκομίλητος κι ευγενικός με όλους ή πανέξυπνος και διαβολεμένα ενημερωμένος. Ό,τι κι αν σας αρέσει σ’ αυτόν, πείτε το. Είναι ωραίο να σ’ αγαπούν γι’ αυτό που είσαι.

Σέξι κι όποιος αντέξει

Δεν είναι απαραίτητο ν’ ανοίξετε το στόμα σας και να ξεχυθεί κάποιο πορνογράφημα που θα σας έκανε να κοκκινίσετε. Ένα απλό και ειλικρινές θετικό σχόλιο για τις ερωτικές του επιδόσεις, για το πώς σας κάνει να νιώθετε ως εραστής ή για το πόσο ευχαριστημένη είστε απ’ την ερωτική σας ζωή θα εκτιμηθεί –και με το παραπάνω.

«Είσαι πολύ καλός μπαμπάς»

Θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτήν εδώ τη λίστα, απ’ αυτό εδώ το site, το κοπλιμέντο των κοπλιμέντων για έναν (ευσυνείδητο) μπαμπά; Τίποτα δεν είναι δεδομένο, γι’ αυτό αν όταν το κοιτάζετε σκέφτεστε πόσο τυχερή είστε ή αν χαίρεστε να διαπιστώνετε ότι τα παιδιά σας τον καθρεφτίζουν, μπείτε στον κόπο και μιλήστε του γι’ αυτό. Θα ‘ναι μια μικρή, αλλά σημαντική ανταμοιβή για όσα έχει κάνει.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v