Πώς να φτιάξετε πίτσα με Νουτέλα σε 5 βήματα

Πώς να φτιάξετε πίτσα με Νουτέλα σε 5 βήματα

Έχετε σκεφτεί ότι μπορείτε να φάτε πίτσα για… επιδόρπιο; Που δεν έχει τυρί, ζαμπόν και μανιτάρια αλλά σοκολάτα και φρούτα; Αν και μπορεί να σας «ξενίζει» η ιδέα της γλυκιάς πίτσας, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και σίγουρα δεν χάνετε τίποτα να τη δοκιμάσετε, αφού πολύ εύκολα και γρήγορα θα έχετε έτοιμο ένα λαχταριστό γλυκό που θυμίζει κρέπα και τηγανίτες. Είναι η ιδανική επιλογή για επιδόρπιο στο επόμενο τραπέζι ή παιδικό πάρτι που έχετε στα σκαριά.

*Φωτογραφία: ncache.ilbe.com

Τι θα χρειαστείτε

1 φύλλο σπιτική ζύμη για πίτσα ή έτοιμο φύλλο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι, λιωμένο

½ φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού Nutella ή Merenda που μπορείτε να φτιάξετε και μόνη σας (εδώ θα βρείτε τη συνταγή)

1 μπανάνα κομμένη

1 φλιτζάνι φράουλες (όταν είναι πάλι εντός εποχής), κομμένες

Λίγη ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και αν έχετε την ειδική πέτρα ψησίματος για πίτσες, τοποθετήστε την κι αυτή μέσα. 

Βήμα 2ο

Βάλτε τη ζύμη σε μια επιφάνεια που θα έχετε καλύψει με αλεύρι και αφήστε τη να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου (κανονικά θα πρέπει να διπλασιαστεί σε μέγεθος). Στη συνέχεια, απλώστε την και σχηματίστε μ’ αυτήν έναν δίσκο.

Έπειτα, βάλτε την στην πέτρα ψησίματος ή, αν δεν έχετε, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Φροντίστε, ωστόσο, να αφήσετε ένα μικρό κενό, περίπου 2-2,5 εκατοστά για να έχει χώρο να σχηματιστεί η κρούστα.

*Φωτογραφία: chickslovefood.com

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια, απλώστε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και «πατήστε» τη ζύμη μ’ ένα πιρούνι ή ένα σκεύος με τρύπες, για να είστε σίγουρη ότι δεν θα φουσκώσει πολύ. Βάλτε το ταψί ή την πέτρα ψησίματος στον φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να ροδίσει.

*Φωτογραφία: chickslovefood.com

Βήμα 4ο

Έπειτα, απομακρύνετε τη ζύμη από τον φούρνο και απλώστε την Νουτέλα ή την σπιτική πραλίνα φουντουκιού, χωρίς να καλύψετε την κρούστα. 

*Φωτογραφία: cf.lovegrowswild.com

Βήμα 50

Συνεχίστε με την μπανάνα και τις φράουλες (εφόσον είναι καλοκαίρι). Στη συνέχεια, αυτοσχεδιάστε προσθέτοντας ξηρούς καρπούς (καρύδια ή αμύγδαλα), τριμμένη καρύδα, σταγόνες σοκολάτας, κερασάκια ζαχαροπλαστικής ή άλλα φρούτα της επιλογής σας. Βάλτε πάλι την πίτσα στον φούρνο και αφήστε την να ψηθεί για 5 λεπτά ακόμα. Όταν τη βγάλετε, γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά!) και σερβίρετε αμέσως. Η μισή της νοστιμιά είναι στο να καταναλωθεί ζεστή.

*Φωτογραφία: chickslovefood.com

Πηγή: thespruce.com

v