«Μην κλέβετε την ξεκούραση από τις γυναίκες σας τα σαββατοκύριακα»: Το τρυφερό μήνυμα ενός μπαμπά

«Μην κλέβετε την ξεκούραση από τις γυναίκες σας τα σαββατοκύριακα»: Το τρυφερό μήνυμα ενός μπαμπά

Το ‘χουμε ξαναπεί: οι γυναίκες είναι πολυπράγμονες, οργανώνουν την καθημερινότητα της οικογένειας και φροντίζουν για τα πάντα- ακόμα κι αν έχουν τη βοήθεια του συζύγου, το πρόγραμμά τους δεν παύει να είναι φορτωμένο. Όλα αυτά, επί τριάντα μέρες το μήνα, επτά μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα. Εντοπίζοντας το πρόβλημα, ο Dale Partridge αποφάσισε να κοινοποιήσει στο Facebook ένα μικρό αλλά περιεκτικό κείμενο στο οποίο παροτρύνει κάθε μπαμπά, κάθε άντρα να κάνει τα σαββατοκύριακα λίγο πιο ξεκούραστα για τη γυναίκα του.

*Φωτογραφία: huffingtonpost.com

Κι αυτό γιατί, όπως ο ίδιος λέει, πολλοί άντρες πιστεύουν ότι με το να δουλεύουν 5 μέρες την εβδομάδα, έχουν το «ελεύθερο» να μην ασχολούνται με τα του σπιτιού και της οικογένειας το σαββατοκύριακο. Η πραγματικότητα, όμως, δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, αλλά κάπως έτσι...



«Όλη την εβδομάδα, η γυναίκα μου φροντίζει εμένα και τα παιδιά μας. Εγώ όλη την εβδομάδα δουλεύω. Οι περισσότεροι άντρες νομίζουν ότι είναι μια δίκαιη ανταλλαγή αλλά εγώ αμφιβάλλω. Άντρες, δεν δικαιούμαστε ένα πιο ξεκούραστο σαββατοκύριακο από τις γυναίκες μας. Η ταμπέλα του “κουβαλητή” δεν μας δίνει το δικαίωμα να “ξεφύγουμε” από τις υποχρεώσεις του σπιτιού το σαββατοκύριακο. Να θυμάστε ότι η 40ωρη δουλειά κάθε βδομάδα είναι δεδομένη, αλλά ο Θεός μας λέει να μοιραζόμαστε τα βάρη με τη σύζυγό μας και να την προστατεύουμε από την κούραση. Είναι καλό να ξεκουράζεστε, απλώς σιγουρευτείτε ότι δεν είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνετε.»

Πηγή: babble.com

v