«Δεν είμαι η γυναίκα που παντρεύτηκες...»

«Δεν είμαι η γυναίκα που παντρεύτηκες...»

Το πρώτο πράγμα που αλλάζει μετά τα παιδιά είναι η ίδια η σχέση του ζευγαριού. Ξαφνικά, οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές, οι δύο σύντροφοι γίνονται γονείς και καλούνται να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους. Η διαδικασία αυτή μόνο εύκολη δεν είναι...

Κάποιες φορές, μάλιστα, μπορεί να σε γεμίζει κι ενοχές, γιατί παραμελείς τον άνθρωπό σου, και αφήνεις πίσω τις ανάγκες του. Κάποιες φορές αισθάνεσαι όπως αυτή η μαμά που ένιωσε την ανάγκη να γράψει αυτά τα τρυφερά λόγια στον άντρα της...

*Φωτογραφία: jesuskristusallena.se

«Αγαπημένε μου άντρα,

Συγγνώμη που τα τελευταία 4,5 χρόνια σε παραμελώ. Συγγνώμη που οι ανάγκες σου έρχονται δεύτερες. Σε διαβεβαιώ ότι είσαι ακόμα μία από τις πρώτες προτεραιότητές μου, απλώς δεν είσαι πρώτος στη λίστα πια.

Ξέρω ότι έχεις ανάγκες, επιθυμίες και όνειρα. Όταν σου λέω ότι θέλω να είμαι εκείνη στην οποία θα στηριχτείς, το εννοώ. Ξέρω ότι έχεις κουραστεί με τις δικαιολογίες ότι είμαι κουρασμένη, ότι έχω πονοκέφαλο αλλά και τις φορές που εγώ ήδη ροχαλίζω όταν εσύ θες να χαλαρώσουμε στο κρεβάτι.

Αλήθεια, εύχομαι να είχα την ενέργεια που είχα πριν 5 χρόνια. Εύχομαι να είχα την ίδια ενέργεια που είχα πριν 2 εβδομάδες όταν έπλυνα, δίπλωσα και έβαλα στη θέση τους τόνους μπουγάδας που είχαν μαζευτεί. Δεν το πρόσεξες γιατί σε άφησα να κοιμηθείς, κάτι που είχες μεγάλη ανάγκη.

Γάμος ή μια επαγγελματική σχέση;

Ξέρω ότι κάποιες μέρες είναι σαν να είμαστε συνάδελφοι. Κι έχεις δίκιο. Κάποιες μέρες- ακόμα κι εβδομάδες- είναι όντως έτσι. Να ξέρεις ότι θέλω κάτι καλύτερο για τον γάμο μας, για εμάς. Γιατί μαζί, είμαστε καλοί.



Το πρόβλημα είναι ότι η ζωή μου, το μυαλό και το σώμα μου είναι τόσο απασχολημένα με το να είμαι μητέρα των γιων μας που μοιάζουν σε σένα. Ακόμα και αφού κοιμηθούν και καθόμαστε οι δυο μας στον καναπέ για να δούμε ταινία, το μυαλό μου δουλεύει ακόμα σε λειτουργία “μαμάς”.

Σκέφτομαι το αύριο. Σκέφτομαι πώς θα είναι τα πράγματα σε 10 χρόνια από τώρα. Αναρωτιέμαι αν είναι έτοιμα τα ρούχα που πρέπει να βάλεις στη δουλειά αύριο.

Σκέφτομαι τα χρήματα, το τι μας περιμένει, το γάλα. Έχουμε αρκετό γάλα; Δεν μπορώ να σταματήσω να είμαι μαμά. Αυτή είμαι τώρα. Και είναι σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά εξαντλητικό.

Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εσένα.

Δεν θέλω να νομίζεις ότι δεν είσαι πια σημαντικός για μένα. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εσένα και δεν θα ήθελα να το κάνω. Αλλά είσαι ενήλικας και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μόνος σου.

Μπορείς να διαλέξεις, να φτιάξεις το δικό σου μεσημεριανό. Μπορείς να οδηγήσεις και να κλείσεις τα ραντεβού στον γιατρό.

Όταν έρχεσαι σπίτι μετά τη δουλειά, δυστυχώς βλέπεις τον χειρότερο εαυτό μου. Στα παιδιά μας, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Κι ένα μικρό μυστικό: κάποιες μέρες, δεν υπάρχει κάποια καλύτερη εκδοχή μου. Απλώς δεν υπάρχει.  

Δεν φροντίζω τον εαυτό μου.

Δεν μπορώ να ανησυχώ για την υγεία σου, για την υγεία των αγοριών και για τη δική μου υγεία. Ποιος νομίζεις ότι μένει πίσω; Όχι εσύ. Ούτε τα παιδιά. Όταν λέω ότι δεν νιώθω καλά, όταν λέω ότι δεν έχω κοιμηθεί αρκετά, είναι επειδή δεν έχω καταφέρει να φροντίσω τον εαυτό μου όπως θα έπρεπε.

Ναι, μου λες να πάω στον γιατρό, να τρώω καλύτερα, να πίνω περισσότερο νερό αλλά είμαι η τελευταία μου προτεραιότητα.

Ξέρω ότι πρέπει να το αλλάξω αυτό και δεν παραπονιέμαι. Απλώς σου εξηγώ ότι αν κάποιος πρέπει να θυσιάσει κάτι, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά, αυτό το “κάτι” είμαι εγώ.

Είμαι μητέρα: γι’ αυτό, ανησυχώ.

Ανησυχώ για την άπνοια που σε πιάνει την ώρα του ύπνου, για τις αλλεργίες σου για τους πόνους στο γόνατο. Ανησυχώ για το εξάνθημα του Άλεξ, για τη μύτη του Μπεν που τρέχει συνέχεια. Ανησυχώ το πόσο θα μας κοστίσει να πάμε τον σκύλο μας στον κτηνίατρο.

Όταν το σκέφτομαι, ανησυχώ ότι έχω υπερβολικά πολλά πράγματα να φροντίσω. Απλώς, αυτό θα το προσθέσω στην ατέλειωτη λίστα των πραγμάτων για τα οποία νιώθω ένοχη όταν θα προσπαθήσω να κοιμηθώ σήμερα το βράδυ.

Δεν σε κατηγορώ.

Για τίποτα από αυτά δεν φταις εσύ. Δεν σε κατηγορώ ούτε εύχομαι να ήσουν διαφορετικός.

Κάνεις πολύ σημαντικά πράγματα για την οικογένειά μας. Δουλεύεις πιο σκληρά από οποιοδήποτε άλλο άτομο ξέρω. Νοιάζεσαι για όλους, συμπεριλαμβανομένων και εμένα, περισσότερο από κάθε άλλο άτομο που ξέρω. Σ’ αγαπάω όλο και περισσότερο κάθε φορά που σε βλέπω να βοηθάς κάποιον, ακόμα κι αν ξέρεις ότι δεν θα πάρεις τίποτα σε αντάλλαγμα.

Είσαι ο πιο τρυφερός, ο πιο στοργικός πατέρας που θα μπορούσαν να έχουν τα παιδιά μας. Υπάρχει λόγος που κλαίνε όταν φεύγεις για τη δουλειά. Ναι, δεν είναι ευχάριστο αλλά το να ξέρεις ότι είσαι το πρότυπό τους στη ζωή με γεμίζει με αγάπη και περηφάνια.



Έχω αλλάξει και έχω εξελιχθεί. 

Δεν είμαι η γυναίκα που παντρεύτηκες πριν 11 χρόνια. Έχω αλλάξει και έχω εξελιχθεί ως σύζυγος, έχω γίνει μητέρα, φίλη και “φύλακας” όλων των προγραμμάτων. Έχω μάθει να οργανώνω πάρτι και να ψωνίζω για τον καθένα ξεχωριστά.

Είμαι σεφ και ειδικεύομαι στα νάγκετς κοτόπουλου και τα μακαρόνια. Είμαι μια νοικοκυρά που δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα με το σπίτι. Είμαι μαζορέτα και βιβλιοθηκονόμος. Είμαι νοσοκόμα, μέρα και νύχτα.

Δεν θα άλλαζα τίποτα απ’ αυτά. Δεν θέλω καμία άλλη ζωή. Σ’ αγαπάω και αγαπάω τη ζωή που δημιουργήσαμε μαζί. Αλλά δεν είμαι εκείνο το αυθόρμητο και σέξι κορίτσι που γνώρισες καιρό πριν. Είμαι μητέρα. Κι αυτό μου παίρνει όλη την ενέργεια.

Θα σ’ αγαπάω για πάντα.

Η γυναίκα σου.»

Πηγή: kidspot.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v