6χρονο κορίτσι που νόσησε από μηνιγγίτιδα και ακρωτηριάστηκε, παραδίδει μαθήματα ζωής

6χρονο κορίτσι που νόσησε από μηνιγγίτιδα και ακρωτηριάστηκε, παραδίδει μαθήματα ζωής

Τον Οκτώβριο του 2016, το 5χρονο τότε κοριτσάκι εμφάνισε υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και συνεχείς εμετούς ενώ μέσα σε 12 ώρες το σώμα του γέμισε εξανθήματα. Μεταφέρθηκε άμεσα σε ιδιωτική κλινική και από εκεί στο Αγλαΐα Κυριακού, όπου οι γιατροί διέγνωσαν μηνιγγίτιδα τύπου Β. Η μηνιγγίτιδα εξελίχθηκε ραγδαία και το κοριτσάκι νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για μια εβδομάδα παλεύοντας για την ίδια του τη ζωή.

Παρόλο που κατάφερε να νικήσει τη μηνιγγίτιδα, η ασθένεια είχε ήδη προκαλέσει σηψαιμία και εκτεταμένες νεκρώσεις στην περιοχή της φτέρνας και των δαχτύλων, με αποτέλεσμα οι θεράποντες ιατροί να προχωρήσουν σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις. 

Έπειτα από 7 μήνες συνεχούς μάχης και παρατεταμένης νοσηλείας, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κρίθηκε απαραίτητος ο ακρωτηριασμός του ποδιού του 6χρονου κοριτσιού από το γόνατο και κάτω και η χρήση πρόσθετου μέλους.

Σήμερα, έπειτα από αυτή την συγκλονιστική περιπέτεια και την προσπάθεια τόσο του ίδιου του παιδιού, των θεραπόντων ιατρών, όσο και της οικογένειας, το κοριτσάκι είναι υγιές και συνεχίζει κανονικά τη ζωή του, αποτελώντας παράδειγμα ψυχικού σθένους και αποφασιστικότητας αφού κατάφερε να νικήσει μια τόσο σοβαρή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.  

Το συγκεκριμένο περιστατικό και η πορεία της υγείας του παιδιού, καταδεικνύουν τη σημασία της σωστής ενημέρωσης των γονέων για τα συμπτώματα της νόσου και της έγκαιρης πρόληψης μέσω του εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v