«Γονείς, δεν είναι κακό να αφιερώνετε πού και πού χρόνο στον εαυτό σας»

«Γονείς, δεν είναι κακό να αφιερώνετε πού και πού χρόνο στον εαυτό σας»

Η Megan Gale, ηθοποιός και μοντέλο, ήταν ήδη μητέρα του 3χρονου River όταν έφερε στον κόσμο την κόρη της Rosie, τον Σεπτέμβριο. Λίγο μετά, στις αρχές Οκτωβρίου, κοινοποίησε στο προσωπικό της προφίλ το παρακάτω κείμενο, στο οποίο τονίζει πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνεις χρόνο τόσο στον εαυτό σου όσο και στον σύντροφό σου.

Οι απόψεις ανάμεσα στα πηγαδάκια των γονιών διίστανται αφού άλλοι ασπάζονται τη γνώμη της και κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι πολύ νωρίς ν’ αφήσεις το νεογέννητο μωρό σου στη φροντίδα άλλων.

«Ο River είναι με τη νταντά και η Rosie με τη γιαγιά. Μέσα σε 10 λεπτά, ο άντρας μου κι εγώ ετοιμαστήκαμε για να πάμε για ένα γρήγορο δείπνο-ραντεβού. Μας λείπουν τα μικρά μας αλλά είναι πολύ σημαντικό για τους γονείς να περνούν λίγο χρόνο ως ζευγάρι, όταν φυσικά μπορούν. Εννοείται ότι αφιερώνουμε τον περισσότερο χρόνο στα παιδιά μας. Ωστόσο, αν τα καταφέρουμε καλά και μπορούμε να ξεκλέψουμε μια-δυο ώρες ως ζευγάρι ή και ο καθένας μόνος του, είναι κέρδος για μας ως γονείς.

Σε αυτή την περίπτωση, είχα αφήσει την Rosie με την έμπειρη και απόλυτα ικανή μητέρα μου αφού την είχα κάνει μπάνιο, την είχα ντύσει, ταΐσει και βάλει για ύπνο και είχα ετοιμάσει το γάλα που χρειαζόταν για να φάει δύο φορές, αν πείναγε. Προς το παρόν, κοιμάται 4-5 ώρες και μετά θέλει να φάει, επομένως ξέραμε ότι είχαμε παραπάνω από μία ώρα για να δειπνήσουμε στο μέρος που απείχε 3 λεπτά από το σπίτι μας. Και το χθεσινό βράδυ δεν ήταν εξαίρεση, κοιμήθηκε από τις 6 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ. Με τον River, δεν είχα φύγει απ’ το σπίτι τις πρώτες 6 εβδομάδες, από φόβο και ενοχές -είχα χάσει ένα μικρό μέρος του εαυτού μου και νομίζω ότι είχα να αρχίσει να έχω μια ελαφριά μορφή επιλόχειας κατάθλιψης.

Αν είστε σίγουροι ότι κάποιος φροντίζει όπως πρέπει το παιδί σας όσο λείπετε, τότε δεν είναι κακό να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, μόνοι σας ή να περάσετε χρόνο σαν ζευγάρι. Θα γίνετε πιο ευτυχισμένοι και το σημαντικότερο, θα γίνετε καλύτεροι γονείς. Και όλοι εκείνοι που με κατακρίνουν και γράφουν αρνητικά σχόλια στη σελίδα μου, θέλω να ξέρουν ότι τους μπλοκάρω και τους διαγράφω. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοια σχόλια εδώ -εδώ επικρατεί η αγάπη και η ειρήνη. Τα σχόλιά σας δεν με ενοχλούν, απλώς με κάνουν να χαμογελάω ενώ εσάς σας κάνουν να φαίνεστε κακοί.»

*Φωτογραφία: stuff.co.nz

Πηγή: babyology.com.au

v