Οι καλύτερες αποκριάτικες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι καλύτερες αποκριάτικες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα δύο τελευταία αποκριάτικα σαββατοκύριακα αξίζει να μπείτε οικογενειακώς σε ρυθμούς καρναβαλιού! Το καλό είναι ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι αμέτρητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το κακό είναι ότι δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε. Για να σας βοηθήσουμε, ξεδιαλύναμε αυτές που εμείς θεωρούμε ως πιο ενδιαφέρουσες.

*Φωτογραφία: cedarparkfun.com

Παραστάσεις με άρωμα αποκριάς!

Αθήνα

Ξεχωρίσαμε τα «Αποκριάτικα Παιχνιδομαγέματα», μία διαδραστική παράσταση από την Ομάδα των 5 εποχών, με πρωταγωνίστρια τη Λίνα τη Μαγισσουλίνα που καταφέρνει να κάνει άνω-κάτω τις απόκριες. Οι τελευταίες δύο παραστάσεις είναι προγραμματισμένες για τα ερχόμενα Σάββατα 10 και 17 Φεβρουαρίου στο Θέατρο 104 και το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ. 

Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά τη συμπρωτεύουσα, η παράσταση «Μαγεμένη Τσιρκοχώρα» από την ομάδα Lotusland θα σας εντυπωσιάσει με τα ακροβατικά επί σκηνής, τις μεταμφιέσεις των ηθοποιών, τα σκηνικά και το στήσιμο που θυμίζουν τσίρκο. Θα την απολαύσετε στο Θέατρο Αυλαία (πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή) την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 3 και στις 5 μ.μ. με εισιτήριο 8 ευρώ.

*Φωτογραφία: townsendia.blogspot.gr

Καραγκιόζης ο κλασικός

Αθήνα

Το θέατρο σκιών του Τάσου Κώνστα σας προσκαλεί να δείτε από κοντά «το καρναβάλι του Καραγκιόζη» στις «Φιγούρες και Κούκλες» στην Πλάκα στις 11 και 18 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί, με είσοδο μόλις 5 ευρώ. Μία αποκριάτικη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μετά την παράσταση σχεδόν επιβάλλεται.

Θεσσαλονίκη

Στη μικρή αυλαία της Χ.Α.Ν.Θ., ο Καραγκιόζης πρωταγωνιστεί στα «Καρβενάλια», μία παράσταση από τον Δημήτρη Καρόγλου και την Σκιάς Όναρ με τον εθνικό μας ήρωα να γίνεται βασιλιάς για μία μέρα. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/2 στις 6 μ.μ. και το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ ανά άτομο.

Ψώνια και διασκέδαση μαζί!

Αθήνα

Αν θέλετε να συνδυάσετε τα ψώνια σας με τη διασκέδαση των μικρών, υπάρχουν λύσεις. Το εμπορικό κέντρο RIVER WEST στην Αθήνα, είναι μία απ’ αυτές. Εκεί, θα κάνετε όλες τις απαραίτητες αγορές και τα παιδιά θα εντυπωσιαστούν από τα τσιρκοπαιχνίδια, θα κάνουν face painting, θα ποζάρουν για να τους φτιάξουν την καρικατούρα τους ενώ την τελευταία μέρα της αποκριάς θα συμμετέχουν σε ένα ξέφρενο μασκέ πάρτι. Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχα, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Mediterranean Cosmos θα μείνουν το ίδιο ευχαριστημένοι. Οι δυνατότητες για καφέ, φαγητό και ψώνια είναι πολλές ενώ τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε εργαστήρια που θα φτιάξουν τα δικά τους αποκριάτικα καπέλα, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να παίξουν με LEGO και να φωτογραφηθούν με τη στολή τους. Εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις και εργαστήρια

Αθήνα

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποκριάτικα εργαστήρια που διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Ωστόσο, εμείς ξεχωρίσαμε το «Bee- bot μεταμφιέζεται» που απευθύνεται σε παιδιά 4-6 ετών. Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να φτιάξουν την αποκριάτικη στολή της μικρής μελισσούλας. Τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά, 5-8 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν μία... αποκριάτικη γλίτσα με τη δύναμη της χημείας, φυσικά φορώντας τις μάσκες τους την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή αποκριάτικη γιορτή με χορό, μουσική, κυνήγι θησαυρού και φυσικά μεταμφιέσεις, σε ένα εργαστήριο που έχει αναλάβει «Το Σχολείο της Τέχνης». Το αποκριάτικο πάρτι θα διαρκέσει από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι και η είσοδος είναι ελεύθερη.

*Φωτογραφία: mcf.gr

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, μπορείτε να τη γιορτάσετε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεφαντώνοντας με αποκριάτικα παιχνίδια, μαθαίνοντας για τα αποκριάτικα έθιμα ανά την Ελλάδα και προσπαθώντας να φέρετε πίσω τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη, ωστόσο είναι απαραίτητη η προεγγραφή εδώ.

*Φωτογραφία: snfcc.org

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους αποκριάτικα αξεσουάρ, θα παίξουν και θα μεταμορφωθούν μέσω του θεατρικού μακιγιάζ και θα διασκεδάσουν σε ρυθμούς καρναβαλιού. Το εργαστήριο πραγματοποιείται στη «Σχεδία στην πόλη» στον πεζόδρομο Παπαμάρκου  το ερχόμενο Σάββατο από τις 11 έως τη 1 με κόστος 5 ευρώ ανά παιδί ενώ την τελευταία Κυριακή, στις 18 Φεβρουαρίου, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης καλεί τα παιδιά να φτιάξουν ένα αποκριάτικο γαϊτανάκι για να αποχαιρετίσουν το καρναβάλι (επειδή το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, επικοινωνήστε με το μουσείο πριν το επισκεφθείτε).

*Φωτογραφία: doxatodramas.blogspot.gr

Εξίσου διασκεδαστικό, όμως είναι το πρόγραμμα της ομάδας «Κόκκινες μύτες» που σε συνεργασία με πολλούς δήμους της Θεσσαλονίκης, καλεί τα παιδιά σε ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα με μαγικά τρικ, θεατρικά παιχνίδια, πολλή μουσική και χορό. Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα. Αυτό το Σάββατο, πάντως, οι «Κόκκινες μύτες» θα βρίσκονται στην πλατεία Ειρήνης (στο ρολόι Νεάπολης). 

v