Nέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε αγοράκι 4 ετών στην Αθήνα

Nέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε αγοράκι 4 ετών στην Αθήνα

Δυστυχώς ένα ακόμα περιστατικό μηνιγγίτιδας καταγράφηκε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα με θύμα ένα αγοράκι μόλις 4 ετών. Οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί αφού, όπως αναφέρει το iatronet.gr, πρόκειται για το τρίτο κρούσμα της νόσου μέσα στον Μάρτιο και για τον πέμπτο από την αρχή της χρονιάς.

Το 4χρονο αγοράκι νόσησε την προηγούμενη Πέμπτη 22 Μαρτίου και νοσηλεύεται στη μονάδας εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Μάλιστα, λόγω του ότι το περιστατικό σημειώθηκε σε παιδικό σταθμό στο Χαϊδάρι, ο οποίος συστεγάζεται με Δημοτικό σχολείο, οι γονείς των παιδιών που φοιτούν εκεί έχουν ανησυχήσει. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης, έχει δοθεί οδηγία σε όλο το προσωπικό του σταθμού να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα χημειοπροφύλαξης.

Κάθε νέο κρούσμα κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών. Σε σχετικό άρθρο μας θα δείτε πώς μεταδίδεται η νόσος, ποια είναι τα συμπτώματά της αλλά και τι ισχύει για το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας.

Πηγή: Iatronet.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v