6 πάρκα ιδανικά για οικογένειες που πρέπει να επισκεφθείτε

6 πάρκα ιδανικά για οικογένειες που πρέπει να επισκεφθείτε

Ψάχνοντας τι θα μπορούσε να κάνει μια οικογένεια τις ηλιόλουστες μέρες (όταν έρθουν!), ανακαλύψαμε με χαρά ότι υπάρχουν 6 ξεχωριστά πάρκα στο λεκανοπέδιο, που ενδείκνυνται για ατελείωτες βόλτες στο πράσινο, παιχνίδι, ποδηλατάδα και διασκέδαση στη φύση. Αν έχετε και κατοικίδια, μη διστάσετε να τα πάρετε μαζί- είναι η τέλεια ευκαιρία να παίξουν και να τρέξουν χωρίς περιορισμούς!

Σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα τις μέρες που θα έχει καλό καιρό- το ένα από αυτά μάλιστα εγκαινιάστηκε λίγες μέρες πριν...

Πάρκο Σελεπίτσαρι στην Αμφιάλη

*Φωτογραφία: attiko-prasino.gr

Το Πάρκο Σελεπίτσαρι απευθύνεται στους κατοίκους των δυτικών προαστίων που αποζητούν λίγη δροσιά και αρκετό πράσινο. Αξίζει να το επισκεφθείτε για βόλτα δίπλα στη λίμνη με τα νούφαρα, ποδηλατάδα αλλά και ταινία στο θερινό σινεμά «Αλέκος Χρυσοστομίδης» εντός του πάρκου. Σημειώνεται ωστόσο ότι το σινεμά θα αρχίσει τη λειτουργία του σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Ιουνίου.

Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Ελληνικού



Ένα ολοκαίνουριο αναγεννημένη πάρκο παραδόθηκε στο κοινό την προηγούμενη βδομάδα. Έχει παιδική χαρά, όργανα γυμναστικής, γήπεδο ποδοσφαίρου, βοτανικό κήπο και χώρους για πικ-νικ. Αν θέλετε να ευχαριστηθούν ποδήλατο τα παιδιά , είναι η ιδανική επιλογή γιατί διαθέτει και ποδηλατόδρομο. Επιπλέον, είναι... dog friendly αφού οι τετράποδοι φίλοι μας μπορούν να τρέξουν και να ψυχαγωγηθούν στον δικό τους χώρο και συγκεκριμένα, στο πάρκο σκύλων.

Εδώ θα μάθετε περισσότερες πληροφορίες και θα δείτε φωτογραφίες του πάρκου.

Πάρκο Φλοίσβου



Στο πάρκο Φλοίσβου τα παιδιά θα ευχαριστηθούν παιχνίδι σε μία από τις μεγαλύτερες παιδικές χαρές της Αθήνας και μάλιστα δίπλα στη θάλασσα. Εκτός από την παιδική χαρά, λειτουργεί και παιδότοπος με φουσκωτά, τραμπολίνο και άλλα παιχνίδια. Για να συμπληρώσετε τη βόλτα σας, μπορείτε να χαλαρώσετε στο καφέ του πάρκου ή να το συνδυάσετε με μια ταινία ή παράσταση του Καραγκιόζη στο θερινό Cine Φλοίσβος.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

*Φωτογραφία: snfcc.org

Γράφοντας αυτό το άρθρο, καταλαβαίνουμε ότι οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων είναι ευνοημένοι. Στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, μία οικογένεια μπορεί να κάνει τα πάντα: βόλτες στο πράσινο, πικ-νικ στο γρασίδι, ακόμα και ιστιοπλοΐα στο κανάλι. Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες (δείτε τις αναλυτικά εδώ) που οργανώνονται καθημερινά για μικρούς και μεγάλους είναι αμέτρητες και καλύπτουν όλα τα γούστα αφού απευθύνονται στους λάτρεις της γυμναστικής (με προγράμματα yoga, pilates και tai chi), της τέχνης (με την υπαίθρια προβολή ταινιών στο park your cinema και τα εργαστήρια origami) αλλά και της τεχνολογίας (με τα μαθήματα υπολογιστών).

Στα θετικά του, επίσης, συγκαταλέγεται ότι δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε τα δικά σας ποδήλατα- σας τα προσφέρει το πάρκο.

*Φωτογραφία: snfcc.org

Με χαρά μας, πάντως, διαπιστώνουμε πως παρά το ότι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει παραδοθεί στο δημόσιο, συνεχίζει τη λειτουργία του όπως την ξεκίνησε, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου

*Φωτογραφία: facebook.com/pg/hideparkcafe

Κατευθυνόμαστε λίγο πιο βόρεια και συγκεκριμένα στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στη Νέα Ερυθραία. Το ποταμάκι που διαπερνάει το πάρκο δίνει αίσθηση δροσιάς, μαζί με τα δέντρα που προσφέρουν φυσική σκιά. Υπάρχουν πρωτότυπα παιχνίδια για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά με ην κατασκευή αναρρίχησης να ξεχωρίζει. Και αν σας αρέσει η γυμναστική, εκμεταλλευτείτε το υπαίθριο γυμναστήριο. Μετά τα όργανα, θα απολαύσετε τον καφέ σας στο Hide Park που βρίσκεται εντός του χώρου και προσφέρει πολλές επιλογές για σνακ και φαγητό.

Εδώ θα δείτε πώς θα φτάσετε στο πάρκο. 

Κέντρο της Γης

*Φωτογραφία: facebook.com/OrganizationEarth

Το πρότυπο ανοιχτό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Κέντρο της Γης» βρίσκεται δίπλα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης και στόχο έχει να μας φέρει πιο κοντά με το περιβάλλον, το πράσινο και τις βασικές αρχές της οικολογίας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διοργανώνονται δραστηριότητες για μικρούς και πρακτικά εργαστήρια για μεγάλους. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία ακόμα και να φυτέψετε μαζί με τα παιδιά και να πρασινίσετε ακόμα περισσότερο τον χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα Οργάνωση Γη στο Facebook.

v