Τα 5 βασικότερα χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου

Τα 5 βασικότερα χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου

Σ’ αυτό το κείμενο θα επικεντρωθούμε στα βασικά χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου. Για να δείτε αν τα άστρα έχουν πέσει μέσα, φέρτε στο μυαλό σας εσάς ή τα κοντινά σας πρόσωπα και τα ζώδιά σας/ τους και κάντε τη σύγκριση.

*Φωτογραφία: honey.nine.com.au

Κριός

Είναι περιπετειώδης και παθιασμένος με αυτά που του αρέσουν αλλά ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, μπορεί πολλές φορές να γίνει εγωιστής βάζοντας τα δικά του παρορμητικά «θέλω» πάνω από των υπολοίπων. Αντιμετωπίζει θετικά το καθετί κι αυτό τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους κοντινούς του ανθρώπους. Όταν, όμως, γίνεται αλαζονικός δεν δίνει και τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ταύρος

Πρώτον, είναι εξαιρετικά γενναιόδωρος και δίνει απλόχερα τη βοήθειά του σε όποιον τη χρειάζεται. Δεύτερον, προσπαθεί με κάθε τρόπο να είναι ανεξάρτητος, οικονομικά και συναισθηματικά και τρίτον, δεν αφήνει τις αποτυχίες να τον νικήσουν. Έχει όμως και δύο ελαττώματα: είναι εξαιρετικά κτητικός και μπορεί να οδηγηθεί σε παράλογη ζήλεια μέσα σε μία σχέση. Το δεύτερο μείον του είναι πως είναι αρκετά υλιστής και αναζητά μέρος της ευτυχίας του σε αντικείμενα που θεωρεί σημαντικά.

Δίδυμος

Φημίζονται για δύο πράγματα: είναι από τα πιο ευπροσάρμοστα και ευέλικτα ζώδια του αστρικού κύκλου και έχουν εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες! Συνήθως πρόκειται για πολυδιάστατες προσωπικότητες, γι’ αυτό μη σας κάνει εντύπωση που οι Δίδυμοι έχουν πολλά ενδιαφέροντα και χόμπι. Ταυτόχρονα, όμως, είναι λίγο επιφανειακοί και όχι τόσο σταθεροί στις σχέσεις τους. Δεν σας κάνει εντύπωση που οι περισσότεροι Δίδυμοι έχουν πολλούς φίλους και μόνο έναν ή κανέναν κολλητό;

*Φωτογραφία: gadgets360cdn.com

Καρκίνος

Το ότι οι Καρκίνοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι το βάζουμε στη λίστα με τα θετικά, αν και κάποιοι ίσως διαφωνήσετε. Το ότι είναι πιστοί σε κάθε τους σχέση, επίσης. Η «καλή» λίστα συμπληρώνεται με το ότι είναι ιδιαίτερα υπερπροστατευτικοί με τα άτομα που αγαπάνε. Όσον αφορά τα αρνητικά τους, όμως, μπορεί να προσκολληθούν εύκολα στους κοντινούς τους ανθρώπους και ώρες-ώρες να τους κουράσουν με τις περίεργες εναλλαγές της διάθεσής τους.

Λέων

Ναι είναι φύσει αισιόδοξοι και χαμογελαστοί (τόσο πολύ που σε κάνουν να ζηλεύεις και να απορείς), ναι θα σε βοηθήσουν ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνουν χίλια κομμάτια και ναι, είναι από τα πιο ειλικρινή ζώδια, αν όχι το πιο ειλικρινές. Ταυτόχρονα, όμως, είναι αγύριστα κεφάλια και δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη εύκολα, αλλά προσπαθούν μάλλον να την επιβάλλουν. Φημίζονται και για την ανυπομονησία τους όταν θέλουν κάτι πολύ. Κανείς δεν είναι τέλειος Λιοντάρια, ούτε καν εσείς!

Παρθένος

Για κάποιο περίεργο λόγο, όλοι οι Παρθένοι είναι έξυπνοι (ίσως η υπερανάλυση τους εξασκεί το μυαλό), εξαιρετικά έμπιστοι –ξέρεις ότι ένας Παρθένος δεν πρόκειται να σε προδώσει ποτέ γιατί είναι ενάντια στις αρχές του- και σκέφτονται διπλά πριν πάρουν μια οποιαδήποτε απόφαση, είτε πρόκειται για το τι χρώμα παπούτσια θα διαλέξουν είτε για το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους ζωή. Τους συμπαθούμε πολύ τις περισσότερες φορές, όμως δεν μας αρέσει όταν γίνονται επικριτικοί και μιλούν με σκληρά λόγια όταν διαφωνούν με τη συμπεριφορά ενός κοντινού τους προσώπου. Επίσης, τους αρέσει να ακολουθούν πάντα τον σίγουρο δρόμο, συνήθεια που τους καθιστά κάπως... συντηρητικούς. 

Ζυγός

Έχει βαθιά αναπτυγμένη την αίσθηση της δικαιοσύνης και δεν του αρέσει να κρίνει κάποιον αν δεν ξέρει όλη την αλήθεια. Εκτός αυτού, έχει ταλέντο και στη διπλωματία, γλιτώνοντας όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τους δικούς του ανθρώπους όταν αναλαμβάνει χρέη διαιτητή. Ένας Ζυγός είναι επίσης εξαιρετικά ευγενικός με όλους. Κι εδώ τελειώνουν τα καλά. Τα αρνητικά συνοψίζονται σε δύο προτάσεις: υπάρχει λόγος που θεωρείται το πιο αναποφάσιστο ζώδιο, ενώ κάποιες φορές μπορεί να γίνει επιφανειακός, δίνοντας περισσότερη σημασία στην εμφάνιση παρά στην ουσία- σε οτιδήποτε ή οποιονδήποτε.

*Φωτογραφία: gadgets360cdn.com

Σκορπιός

Ένας Σκορπιός που σέβεται τον εαυτό του δεν φοβάται να βουτήξει στα βαθιά και να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση όσο δύσκολη κι αν είναι. Συγκεντρώνεται πάντα στον στόχο του και τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τον απομακρύνει από αυτόν ενώ μπορεί πολύ εύκολα να σε καταλάβει, ίσως γιατί έχει μάθει να «διαβάζει» τους ανθρώπους. Για τον ίδιο λόγο, όμως, μπορεί να γίνει χειριστικός και να κινεί τα νήματα όπως τον συμφέρει αλλά και ιδιαίτερα μυστικοπαθής, τουλάχιστον μέχρι να σιγουρευτεί ότι μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον. 

Τοξότης

Τα λέει χύμα και σταράτα (κάτι που εμείς θεωρούμε θετικό) και καταφέρνει πολύ εύκολα να σε εντυπωσιάσει με τις γνώσεις και τον τρόπο που μιλάει. Επιπλέον, ανήκει σίγουρα στην τριάδα με τα πιο γενναιόδωρα ζώδια του κύκλου, γιατί του αρέσει να προσφέρει. Όμως, η αλήθεια είναι ότι πιστεύει πάρα πολύ στον εαυτό του, σε σημείο που κάποιες φορές δίνει την εντύπωση πως έχει... καβαλήσει το καλάμι ενώ τείνει να θεωρεί πολλούς ανθρώπους και καταστάσεις δεδομένες. Κακώς. Πολύ κακώς, αν μας ρωτάτε.

*Φωτογραφία: f3.blick.ch

Αιγόκερως

Είναι πειθαρχημένος, πολύ πειθαρχημένος. Και αν προσθέσεις την φιλοδοξία και τη σοφία με την οποία αντιμετωπίζει πράγματα και καταστάσεις, έχεις φτιάξει την 3άδα των καλύτερων χαρακτηριστικών του. Παρόλα αυτά, όμως, ο Αιγόκερως συνήθως είναι ντροπαλός και προτιμά να έχει λίγους και καλούς φίλους ή να απολαμβάνει τη μοναξιά του. Μέσα στη μοναξιά του, επίσης, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απαισιόδοξος, αν δεν έχει τη στήριξη που χρειάζεται. 

Υδροχόος

Πρώτο και καλύτερο χαρακτηριστικό του Υδροχόου είναι η δημιουργικότητα. Δεύτερο είναι η ευκολία με την οποία γνωρίζει άτομα και κάνει φίλους και τρίτο το ότι είναι πολυπράγμων και καταπιάνεται με πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα. Για να τα λέμε όλα όμως, είναι ή του ύψους ή του βάθους και δεν υπάρχει γι’ αυτόν μέση οδός. Αν και γενικά είναι κοινωνικό ζώδιο, μπορεί κάποιες φορές να γίνει απόμακρος χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο.

Ιχθύες

Είναι ευγενικοί, ιδιαίτερα τρυφεροί στοργικοί με τα κοντινά τους άτομα και αλτρουιστές- δεν τους πειράζει να βάλουν τους άλλους πάνω από τον εαυτό τους. Όμως, έχουν δύο κακά: όταν βλέπουν ότι δεν τα καταφέρνουν σε κάτι ή ότι δυσκολεύονται, προτιμούν να ξεφύγουν παρά να προσπαθήσουν. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι πιθανό να επαναπαυθούν και να το ρίξουν στην... τεμπελιά κατά καιρούς.

Πηγή: medium.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v