Πού θα κάνετε τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού

Πού θα κάνετε τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού

Διευκρινίζουμε το εξής: είναι σχεδόν δεδομένο πως αν δεν πάτε για μπάνιο μια τυπική καθημερινή, τότε καμία παραλία δεν πρόκειται να είναι άδεια. Όμως, υπάρχουν παραλίες κοντά στην Αττική που είναι λιγότερο γεμάτες σε σχέση με τις ωραίες μεν, πολυσύχναστες δε που ξεκινούν από τη λεωφόρο Ποσειδώνος και καταλήγουν στη Βάρκιζα. Σας προτείνουμε, λοιπόν, να τις απολαύσετε όσο ακόμα προλαβαίνετε και σίγουρα πριν αρχίσουν να μας χτυπάνε αλύπητα τα πρώτα 40άρια, οπότε καμία παραλία δεν πρόκειται να είναι άδεια. Μιλάμε για το τώρα λοιπόν, για το μετά, δεν εγγυόμαστε τίποτα!

Κόκκινο Λιμανάκι

*Φωτογραφία: athenscampings.com

Το Κόκκινο Λιμανάκι έχει άμμο, περιβάλλεται από βράχια που το προστατεύουν από τους βοριάδες ενώ τα δέντρα χαρίζουν απλόχερα στους λουόμενους τη φυσική σκιά τους. Μετά το μπάνιο, μπορείτε να χαλαρώσετε με καφέ ή φαγητό στο family friendly καφέ εστιατόριο «Μπαλκόνι», απ’ όπου θα έχετε θέα τη θάλασσα.

Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό

*Φωτογραφία: greece.com

Το Σκάλωμα στο Προσήλι είναι μία από τις παραλίες στο Πόρτο Γερμενό για τις οποίες αξίζει να οδηγήσετε λίγο παραπάνω (απέχει περίπου 65 χιλιόμετρα από την Αθήνα). Έχει ψιλό βότσαλο και όχι άμμο, δεν την πιάνει ο άνεμος -ξέρουμε από πρώτο χέρι πώς ο αέρας μπορεί να χαλάσει το πολυπόθητο μπάνιο μας δευτερόλεπτα- και τα καθαρά νερά της θα σας αποζημιώσουν για το μικρό ταξιδάκι που θα κάνετε. Σας προτείνουμε να κλείσετε τη μέρα σας με ψαράκι δπλα στη θάλασσα σε μία από τις ταβέρνες του Πόρτο Γερμενό.

Αλθέα, Αγία Μαρίνα

*Φωτογραφία: nou-pou.gr        

Θεωρείται μία από τις υποτιθέμενες «μυστικές» παραλίες της Αττικής, όπως το ΚΑΠΕ, στο οποίο όμως ήδη γίνεται το αδιαχώρητο, αλλά είναι κάπως πιο ήσυχη. Λίγο μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, λοιπόν, θα δείτε την πινακίδα για Αλθέα και αφού παρκάρετε και κατεβείτε τα σκαλάκια, θα δείτε έναν μικρό κολπίσκο. Φυσικά δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό φροντίστε να είστε πλήρως εξοπλισμένοι με ψάθες, ομπρέλες, νερά, καφέδες και σνακ για τα παιδιά.

Σέσι

*Φωτογραφία: trip2athens.com

Η αλήθεια είναι πως απέχουν αρκετή ώρα από την Αθήνα (υπολογίστε 1 με 1,5 ώρα) όμως πολλοί υποστηρίζουν με πάθος ότι το Μικρό (που είναι και λίγο πιο ήσυχο) και το Μεγάλο Σέσι είναι από τις καλύτερες παραλίες που μπορούμε να βουτήξουμε λίγο έξω από την πρωτεύουσα. Για να δροσιστείτε στα κρυστάλλινα νερά τους και να απολαύσετε τη σκιά από τα αρμυρίκια, θα χρειαστεί να οδηγήσετε περίπου 20 χιλιόμετρα από τον Τύμβο του Μαραθώνα- αξίζει τον κόπο, όμως.

Ψάθα

*Φωτογραφία: mytraveler.gr

Η παραλία της Ψάθας έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, λόγω των κρυστάλλινων νερών της και της σχετικής... ηρεμίας (συγκριτικά με άλλες πολυσύχναστες παραλίες πάντα). Δεν έχει άμμο αλλά βότσαλο, που όμως δεν θα σας κουράσει. Αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει παρά το ότι απέχει 60 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. 

v